Best of

Fűben, vízen, levegőben

a Pagony állatos könyvei

2014. április 17. - Hanna cimkék: szemle Best of 

Itt a húsvéti szünet, mindenki pihe-puha nyuszikkal és csibékkel álmodik, potyognak a nyuszifészkek körül az édes plüssállatok... Tegyetek a tojás és a csokik mellé egy kis könyvet is. Aranyos és jó állatos meséket ajánlunk a Pagony kínálatából!

Könnyű, vicces, izgalmas

Regények kezdő olvasóknak

2014. március 13. - Hanna cimkék: szemle Best of 

oEltelt fél év az iskolából, sokan már egész jól olvasnak - nekik ajánlunk olyan rövid, de izgalmas kis regényeket, amiket már kezdő olvasók is el tudnak olvasni, és utána örömmel nyugtázhatják, hogy egy egész regényt elolvastak! A Kalóziskola, a Bori-sorozat és a Lassze Maja nyomozós sorozata mindenkinek érdekes!

Tavasz, bringa, bogarak

Tavaszi ismeretterjesztők

2014. március 6. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 3-6 5-8 

tTavasszal végre többet lehetünk a szabadban, biciklizhetünk, kirándulhatunk, még nem olvadunk meg a most már menetrendszerű negyven foktól, de nem is kell óránként beülni valami jó meleg helyre. De nem csak a rohangászós gyerekek és a színes ruhás lányok-fiúk bújnak elő ilyenkor, hanem a bogarak, csigák, giliszták, rügyek és levelek is - egyszóval van mit megfigyelni és megismerni a természetben.

Összegyűjtöttünk pár könyvet, ami segít nektek ebben!


The best of 2013

Ez volt a tavalyi Pagony-termés

2014. február 3. - Hanna cimkék: Best of 

pagonyEz az év igazán jól kezdődik! - gondoltuk tavaly ilyenkor, amikor egy Nyitott Műhelyes Tandori-kötetbemutatóval és Agócs Írisz medvés kiállításával kezdtük a januárt. És - a sok-sok pozitív visszajelzés mutatta, hogy jól is folytatódott. - Győri Hanna szerkesztőnk összefoglalója a tavalyi könyveinkről.


Göcögő és höcögő gyerekek

2014. január 27. - Zsani cimkék: szemle Best of 

zRozika most volt fél éves, és így az igazi mondókázó korszakba léptünk. Persze eddig sem maradtak el a ritmusjátékok, már mindjárt az első napokban versekkel kezdtük a társalgást, így szegénykém előbb kapott ízelítőt az Arany balladákból és József Attilából, minthogy „rendes gyerekverseket” hallhatott volna. Sőt, mikor a gyerekeknek szóló irodalom került sorra, akkor először Kovács András Ferenc (máig kedvenc) kötetéből, a Hajnali csillag peremén-ből szavaltunk röhögőgörcsünket vagy éppen igazi könnyeinket visszafojtva… - Hajdú Zsanett válogatása


Ismeretek - másképp

Különleges ismeretterjesztők ovisoknak

2014. január 14. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 

iNincsen izgalmasabb kaland szerintem az egész gyerekvállalás dologban, mint újrafelfedezni a világot, a fűszáltól és kavicstól az univerzum működéséig. A gyerekek kérdései minket is újra elgondolkodtatnak, hogy mi hogyan működik, és miért éppen úgy, ahogy. Éppen ezért a gyerekek nagyon szeretik az olyan könyveket, ami erre a tudáséhségre válaszol. Szerencsére már a legkisebbeknek is kaphatóak szép, igényes ismeretterjesztők. Mi most pár különlegesebb darabot választottunk, lapozzátok végig ti is őket!

Ropi, Zizi, Pálcika

Vicces, rajzos naplók

2014. január 8. - Hanna cimkék: napló Best of 5-8 8-12 

Ropi és Zizi amerikai általános iskolások, és a naplóikban a filmekből, rajzfilmekből és sorozatokból ismerős amerikai iskolai élet rajzolódik ki, klikkekkel, menőkkel és nem menőkkel, legjobb barátokkal, versenyekkel, bulival, amibe el kell hogy hívja valaki az embert. De közben az iskolás barátságok, az órákon való unatkozás, a szülőkkel, családdal hadakozás éppen olyan, mint egy bármilyen kisiskolás élete - épp ezért tud számukra vonzóan másmilyen, és nagyon ismerős is lenni. Pálcikakutya pedig egy egészen más, fél méter magasan lévő nézőpontból szemléli nagyon szórakoztatóan a világot. Mind a három könyv naplószerűen van szerkesztve, kevés szöveg és sok rajz, "beragasztott kép" van a füzetlapra emlékeztető oldalakon, a betűtípus "kézi" - ettől viszont sokkal izgalmasabban néznek ki, mint egy sima könyv.

Regényt mindenkinek!

Új meseregények karácsonyra

2013. november 21. - Hanna cimkék: szemle meseregény Best of 5-8 

lA gyerekek 5-6 éves koruktól már nagyon szeretnek olyan meséket hallgatni, amelyeket estéről estére lehet folytatni, és várni, hogy milyen kalandok esnek majd meg a főhősökkel. Persze ebben a korban még nagyon fontos, hogy a cselekmény lehetőleg megjegyezhető és követhető legyen, és a szülőknek meg az a jó, ha a fejezetek nem túl hosszúak. És persze mindkét félnek a legjobb, ha izgalmas és jó a szöveg: ezek már olyan mesekönyvek, amiket mi sem ununk, sőt, nem ritka az olyan alattomos szülő, aki kősziklaként ellenállva küldi a még mesét követelő gyermekét az ágyba, majd ő maga nem képes megállni, hogy ne olvassa tovább az amúgy totál izgalmas, letehetetlen könyvet.

Segítség! Olvas a gyerek!

Regények kiskamaszoknak

2013. július 18. - Hanna cimkék: Best of 12plusz regény 

kVan az az eset, amikor nem olvas a gyerek, és panaszkodnak a szülők a facebook-on, hogy nem olvasnak ezek a mai gyerekek, csak facebookoznak. És van az a másik, amikor olvas, és mi a boltban természetesen inkább ezzel találkozunk: mert ha egy gyerek elkezd olvasni, de úgy istenigazából, akkor falja a könyveket, és szinte nem lehet vele tartani a tempót. Ha nem csak klasszikusokat szeretnénk a kezébe adni Jókaitól Vernéig, akkor bizony nekünk magunknak sem árt tájékozódni. Tíz könyv, illetve könyvsorozat következik a 12 év felettieknek. Ezek biztosan bevállnak, és talán a következő pár hetet kihúzhatjuk velük.

Szafaládét a kipufogóba!

Best of Kisvakond

2013. május 30. - Hanna cimkék: Best of 0-3 

kisvakondkep.200.jpgNem ismerek olyan velem egykorú embert az országban, akiben ne hagyott volna mély, kitörölhetetlen nyomot, ahogy a Vakond, a Nyuszi és a Süni szafaládét tömködnek az autók kipufogójába, hogy ne legyen büdös a városban. Ez a Vakond: naiv kisgyerek, aki egy lehetetlen ötlettel megvalósítja, amit akar. És közben addiktív módon kacag. Bár  csilingelő, gyerekeket képernyő elé szögező Vakond-kacagást én csak felnőttként ismertem meg, mint ahogy számos vakondos könyvet is.

Ti már olvastátok?

Könyvfesztiválos érdekességek

2013. április 22. - Hanna cimkék: szemle Best of 3-6 5-8 12plusz 

claudeMi még nem nagyon tudtuk feldolgozni azt a rengeteg könyvet, amit a Könyvfesztiválon kézbe vettünk, megcsodáltunk abban a pár órában amikor nem a Pagony standjánál álltunk vagy Scherer Pétert hallgattuk vagy éppen Titi kis piros autójában kocsikáztattuk az ovisokat a Millenárison a harminc fokban.

Szerelmeslevelek és legjobb barátnők

Könyvek kezdő olvasóknak

2013. március 28. - Hanna cimkék: Best of 5-8 


A kisiskolásoknak szóló könyvek között szinte minden kiadónál találunk olyan sorozatot, amelyben rövid, humoros, iskolai történetek vannak jó nagy betűvel szedve. Ezek a regények olvastatják magukat, a gyerekek pár nap alatt kivégeznek egyet - ami hatalmas sikerélmény, hiszen elolvasott a nemrég még betűzgető elsős-másodikos-harmadikos egy egész könyvet!

Ezek a szövegek nem attól lesznek jók, hogy nagyon irodalmiak lennének - inkább attól, ha gördülékenyek, nem kínos a humoruk és tudják, mi érdekli a gyerekeket. Könnyen fogyasztható praktikus gyereklektűrök, megszerettetik és gyakoroltatják az olvasást.

Tündérek a könyvespolcon

Legjobb tündéres mesekönyveink

2013. február 14. - Hanna cimkék: Best of 3-6 5-8 

leadTündéres hetünk van: most jelent meg a Csomótündér című mesekönyvünk, amiben egy különleges csomó tündére varázsol szerelmet.

Ráadásul a farsangi szezon közepe van, és ilyenkor minden kislány legalábbis tündér vagy királylány, és hős lovagból sincs hiány.

Összeválogattuk legjobb tündéres mesekönyveinket nektek, 5 éves kortól egészen 12 éves korig szemezgethettek a könyvek közül.


Újraolvasva!

Pagony könyvek

2013. február 4. - Hanna cimkék: szemle Best of 0-3 5-8 8-12 

konyvespocJó néha csak úgy odaállni a könyvespolc elé, és elmerengeni a kedvenc könyveken... Ezt még a legnagyobbal olvastuk ronggyá, ez a másik kötet meg mindenhova magunkka jött, bárhova is mentünk.A baglyos könyvet pedig én szeretem nagyon, bármikor újra tudnám olvasni! Biztos nektek is van olyan könyv, amihez valamiért nagyon ragaszkodtok, olvassátok el, miket ajánlunk mi... Mert újraolvasni mindig jó!

Amit mindenki szeret

nyomozós könyvek szemléje

2013. január 24. - Hanna cimkék: kaland Best of 3-6 5-8 8-12 12plusz 

detektSzeretjük ezt a műfajt, mert szeretünk borzongani, izgulni, filózni, hogy vajon ki, miért, és hogyan. Ha valaki rákattan, le sem tud tenni egy jó krimit. Szerencsére a gyerekek is hamar megbarátkozhatnak az ilyen típusú könyvekkel, és sokukat ezek a kötetek vezetnek rá arra, hogy olvasni nagyon jó dolog! Győri Hanna szemléjében kicsik és nagyok találnak maguknak könyvet.