12plusz

Lerántjuk a leplet a Nyírd ki ezt a naplót őrületről!

Minden, amit tudni akartál...

2017. január 11. - Pagony cimkék: kreatív napló 8-12 12plusz 

nyirdkiMiért olyan népszerű a Nyírd ki ezt a naplót jelenség? Megjelenése óta naponta többször keresik a boltokban, rengetegen töltik fel az internetre a kivégzett naplókat, sőt mit több: a 10 éves ismerőse rajongó tekintettel néz a kolléganőmre, mióta megtudta, hogy olyan helyen dolgozik, ahol lehet kapni A Naplót! Eredjünk hát nyomába a titoknak...

Miért olyan piszkosul jók a kamasznaplók?

Most megmutatjuk, hogy miért kattannak rá gyerekek a naplóregényekre!

2017. január 12. - Zsani cimkék: szemle jó könyv napló 8-12 12plusz 

naploMár 8 éves kortól egészen 14-ig tombolt a napló őrület. A kamaszok magabiztosan sorolják, milyen könyveket szeretnének mindenképpen megszerezni, elolvasni és birtokolni. Szépen kérlek, ezen a ponton ahelyett, hogy leszólnád, miért nem a kötelezőket bújja, miért nem olvas valami értelmesebbet, mosolyogj egy nagyot, mert hízhat a májad: a te gyereked már megszerette az olvasást, és a legkritikusabb korban is kitart mellette!

Ráadásul most január 18-ig 20% kedvezménnyel szerezheted be a legmenőbb sorozatokat. Az akcióban ráadásul más vagány és vicces könyveket is találsz.

Kattints ide a kedvezményért és tedd a kosaradba a legmenőbb kamaszregényeket!

Őrület a köbön

Kamaszkritika a Most már igazán - Egy majdnem normális család 2.-ről

2017. január 16. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Bakos Virág élete első látásra úgy tűnik, nem normális. A cím is ezt mutatja. De ha elmélyedsz a könyvben, hamar rájössz, hogy ez normális! Semmi furcsa nincs benne. Mert akinek nincs egy olyan szeszélyes, divatos nővére, mint Vera, annak tuti van egy kocka, de sportos öccse, mint Misu.

Nézzük meg a Bakos család felépítését !

Go on!

Kamaszkritika a Stand-up!-ról

2016. december 9. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Élveztem a Stand up! minden mondatát, mert egy icipicit hasonlít az én életemre, és szerintem ezzel sokan vagyunk így. Nem egy átlagos történet, ami csak arról szól, hogy SHOPPING, FRIENDS, BOYFRIENDS, SCHOOL, SONGS. – Olvassátok Horváth Hanna ajánlóját!

Apa szerencsére még nem látta rajtam, mert direkt akkor vettem fel, amikor ő már elment

Olvass bele a Stand-up! folytatásába, a Most már igazánba!

2016. november 7. - Pagony cimkék: olvasósarok 12plusz TilosAzÁ 

Lehet, hogy Bakos Virág a legviccesebb lány az osztályban, de vannak hetek, amikor neki sem jön össze semmi. Naná, hogy nem a madarászás vagy a kutyasétáltatás az oka annak, hogy padlón van. De tényleg, mit kell csinálni, ha egy bombanő hajt a pasidra? Hogyan hívhatnád fel magadhoz a haverjaidat, ha a nővéred állandóan csipkekombinéban járkál a lakásban? Na, persze, még ott van az apád is, aki egy piás humorista, de ki van bukva, és egyetlen jó poén sem jut az eszébe. Nem kicsi a tét Virágéknál: könnyen kitörhet a teljes káosz. Vagy van még esély normális családdá válni?

Itt az Egy majdnem normális család 2.! Tudd meg mi történt Virággal a folytatásban!

Egy család, ahol mindenki elfér

Avagy tanulságok egy kamaszlány naplójából

2016. november 7. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Bakos Virág naplójában egy család hétköznapjai elevenednek meg. Egy majdnem normális családé. Hogy van-e ilyen család? Melyik család tekinthető normálisnak? Molnár T. Eszter Most már igazán - Egy majdnem normális család 2. című művében egy kamaszlány naplóján keresztül sugallja a válaszokat, melyeket az olvasónak kell megfogalmaznia magában, kinek-kinek a saját értékrendje szerint. - Kamaszkritika

Segítség, még mindig (majdnem) normális a családom!

Ruff Orsi írása a Most már igazán-ról, a Stand-up! folytatásáról

2016. november 2. - Pagony cimkék: Best of 12plusz TilosAzÁ 

A nyári szünet utolsó napjaiban Bakos Virág az ágy alól, a pormacskák közül halássza elő naplóját, melyet valamikor a „Nagy Lekapcsolás” idején hagyott abba. A lusta nyári napok sem teltek eseménytelenül, de ami ezek után történik, az mindenképp rögzítésre érdemes. Ki hagy névtelen fenyegető üzeneteket a lakásajtóban? Mit látott meg véletlenül Virág a Balaton partján? Hogyan kerül egy forgatásra, és ki hívta el egy madárlesre? Vajon ki után sír Vera, és mi tűnt el Helga néni lakásából? A válaszokat Molnár T. Eszter sorozatának második része rejti.

Az Akcelerátus eszközei mintha a jövőből kerültek volna elő

Kamaszkritikus kerestetik! - Sziklai Panni pályázata

2016. október 17. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Sziklai Panni az Akcelerátus trilógia második kötetéről írta pályázatát! Olvassátok el! :)

Molnár T. Eszter regénye a legjobb háromban

Ilyen volt a 2016-os Margó-díjátadó

2016. október 17. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Kihirdették a Margó-díj győztesét, melyet a legjobb első prózakötetesnek ítél oda a szakmai zsűri. A korábban összeállított hármas shortlisen helyet kapott Molnár T. Eszter Stand-up! című regénye, amely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jelent meg! Mészáros Dorka pedig felkerült a TOP10-es listára Én vagy senki kamaszkrimijével! Gratulálunk a szerzőinknek! :)

Öt ok, amiért a Pollit el kell olvasnod

Egy ízig-vérig holland könyv

2016. augusztus 1. - Bánáti Anna cimkék: 12plusz 

polliA holland könyvekben az a jó, hogy sokkal többet kapunk egy jó sztorinál. Ott van például a válást és az ezzel kapcsolatos változásokat elemezgető Léna listái és Léna titkai, a furcsa hangulatú, de megkapó Tess és én, ami egyszerre boncolja a szeretet és kötődés, az elmúlás és a magány kérdését, vagy épp a szintén tabutémákat vizsgálgató, kissé nagyobbaknak szóló Száz óra sötétség. Itt az ideje, hogy megismerd Pollit is!

Klasszikusok sulisoknak országról országra

Egy jó könyv mindig jó!

2016. július 5. - Zsani cimkék: 8-12 12plusz 

vegtelenIsmerjétek meg a legszuperebb klasszikusokat! Szemlénk sorra veszi azokat a könyveket, amiket generációról generációra lehetetlen megunni. Ha kéne egy jó könyv, ami garantáltan elvarázsol, akkor olvasd végig a cikket. Hat éves kortól egészen a kisiskolás kor végéig mindenki talál benne magának valami igazán különlegeset és katartikusat!

Elő a függőággyal és a nosztalgikus hangulattal!

Végtelen bandázások, vad biciklizések, nindzsatúrák

Mit csinál az író nyáron? 7. rész - Interjú Erdős Istvánnal

2016. július 18. - Pagony cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Hetedik kiszemeltünk Erdős István, a Rajkó c. könyv szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Mit csinál az író nyáron? 2. rész

Interjú Magyari Péterrel, a Bence és a türkiz Nabu szerzőjével

2016. június 21. - Zsani cimkék: interjú 8-12 12plusz 

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Második kiszemeltünk Magyari Péter, a Bence és a türkiz Nabu című fantasztikus regény szerzője.

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

Tündérmese a tündérmesében

Jodi Picoult legújabb könyve, a Sorok között

2016. június 13. - Bánáti Anna cimkék: 12plusz TilosAzÁ 

picoult"Már nem is emlékszem, mikor döbbentem rá először, hogy az általam ismert élet nem valóságos, csak egy szerep, amit újra és újra eljátszok." Nem, ezt nem egy önmagát kereső tizenéves mondja, hanem Olivér királyfi, egy tündérmese főszereplője. Ebben a mesében a szereplők nem élnek boldogan, amíg meg nem halnak: miután a könyv becsukódik, mindenki megy a dolgára. A királyfi órákon át sakkozik a legjobb barátjával, a főgonosz békés tájképeket festeget, a jótündérek igazából pletykás kis dögök, a sellők pedig harcosabb feministák, mint a Pussy Riot tagjai. Sorok között.

Ki vagy: Léna, Tess vagy Polli?

10+ Gyorsteszt

2016. június 7. - Zsani cimkék: játék 8-12 12plusz 

lena titkaMegérkeztek a legmenőbb tabudöntögető újdonságok Hollandiából! Ha van kiskamasz lány a családban, akkor most add oda neki a magazint! Az alábbi gyorsteszt segít megtalálni a leginkább hozzá passzoló könyvet. Ismerd meg Lénát, Pollit és Tesst!