Kicsik kedvencei

Új kukucskálós könyvek a polcon

2017. november 2. - Zsani cimkék: ismeretterjesztő 3-6 

Kemény lapos könyvek, izgalmas képek, nyitogatható fülek, böngészők... A Scolar kiadó újdonságai tele vannak leleménnyel, varázslattal és játékkal. Ráadásul tanulhatunk, beszélgethetünk és rengeteget játszhatunk velük.

Betegségűző könyvek kicsiknek

Tippek és trükkök lábadozáshoz

2017. november 2. - Zsani cimkék: szemle 0-3 3-6 5-8 

Kicsik a betegágyban? Nincs ok aggodalomra! Ezekkel a könyvekkel tuti, hogy egy pillanatnak tűnik a gyógyulási idő!

Megjelent A bandita patkány!

Ismerd meg Julia Donaldson legújabb versesmeséjét!

2017. október 24. - Zsani cimkék: 3-6 

Ismeritek A graffalót, Bot Benőt, vagy a Boszi seprűnyélent? Hát persze, hiszen Julia Donaldson rímes meséi olyan kötelező elemek ma minden gyerek könyvespolcán, mint régebben a Pöttyös Pannik vagy a Tesz-vesz város – nincs ovis élet nélkülük. Ha már kívülről fújjátok az eddigi történeteket, van egy jó hírünk: végre magyarul is megjelent A bandita patkány!

Itt minden, de tényleg minden megtörténhet!

A film, ami tökéletesen beszél kufliul

2017. augusztus 2. - Pagony cimkék: 3-6 

kuflibMegszállták a mozikat a kuflik. Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, sőt egy vadonatúj kufli-könyv is megjelent! A premier és az új kötet kapcsán Dániel Andrást, a kufli-könyvek szerzőjét és illusztrátorát kérdeztük.

Van még kérdés?

Segítő könyvek

2017. július 13. - Pagony cimkék: szülőknek pszichológia 3-6 

Következő szemlékben olyan könyveket mutatunk be, melyek mindegyike egy-egy problémára fókuszál. Legyen az a bilizés, vagy a düh, magány, gyász, elalvási gondok, biztos vagyok benne, hogy nálatok is időről időre felmerülnek ezek a kényes témák. A köteteket olvasva egyrészt megnyugodhastz, hogy nem vagy egyedül, másrészt humoros, laza és természetesen nagyon képes formában megoldási javaslatokat is találsz rájuk.

Közlekedj okosan

Végre úton, de mivel is?

2017. június 15. - Zsani cimkék: utazás 3-6 

kukItt a nyár és kezdetét veszik a nyaralások, utazások. Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások és nyaralások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikkel eddig még soha. Ha pedig még nincs oda-vissza a járművekért, egy hajózás a Balatonon vagy a zugligeti libegőzés akkor is biztosan óriási élmények lesznek...

A következőkben a legkisebbeknek és ovisoknak szóló járműves, közlekedéses könyvek közül mutatunk nektek néhányat, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések egy építkezés láttán vagy egy utazással töltött nap során.Hogyan altass hiszti nélkül?

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz

2017. június 8. - Zsani cimkék: 3-6 

Neked is ismerős a helyzet amikor imádnivaló és álmos gyermeked, az utolsó mesét végighallgatva, az elalvás előtti utolsó másodpercben felpattan az ágyban, hogy mesélj még egyet? Te pedig szinte alvó állapotban próbálod meggyőzni, hogy inkább feküdjetek le aludni és kezdetét veszi a hullafáradt család éjjeli kálváriája?

Kattints és eláruljuk, mi hogyan altatunk hiszti nélkül!Sok kis mese varázslattal

Ismerd meg a Dönci és a varázstakaró című könyvet!

2017. június 1. - Zsani cimkék: 3-6 

Emlékszel Döncire, aki a varázstakarójával mindenkit bevont a környezetében a játékába, a különleges mesevilágába? Most a fantáziával teli, kicsiknek szóló kis könyvet egy igazi mesegyűjtemény követ, aminek hőse megint az elvarázsolt kisfiú, aki egész hétköznapi helyzetekbe és konfliktusokba keveredik.

Vajon hogyan oldódik fel a feszültség a mesékben?

Mesét a heverésző családoknak!

Válogatás a friss könyvekből

2017. június 1. - Zsani cimkék: 3-6 5-8 családi 

miaA meseolvasás nyáron is nélkülözhetetlen. A szép idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, de egy szuper történet a kellemes árnyékban heverészéshez is kulcsfontosságú. A Könyvfesztivál és a Könyvhét alkalmával rengeteg friss mesekönyv jelent meg, ezek közül válogattuk ki a legjobbakat.

Rendelj most 20% kedvezménnyel és bárhova mentek a nyáron, vigyetek magatokkal mesekönyvet is!

„A felnőttek világával együtt változnak a gyerekek szerepjátékai”

Vadadi Adriennt kérdeztük

2017. május 4. - Somogyi Laci cimkék: 3-6 interjú 

VadadiAdrienn_portre01Peti tűzoltó lesz – Vadadi Adrienn új ovis-könyvének főszereplője ezúttal egy kisfiú, aki nemcsak tűzoltóként, de mentősként és rendőrként is helyt áll az óvodában. Adriennt kérdeztük.