3 új abszolút jó könyv!

Találd meg a te kedvencedet!

A Pagony legújabb, és nagyon népszerű sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9—12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Az idén ősszel három Abszolút könyvet is a polcodra rakhatsz, íme:


Vadadi Adrienn: Miénk a színpad! – ABSZOLÚT SZERELEM, ABSZOLÚT SZÍNJÁTSZÁS, ABSZOLÚT SULI!


Majdnem minden kiskamaszt beszippant a színház világa, és ha szerencséje van, akkor egy szuper csapatra lel mondjuk egy iskolai színjátszó szakkörben, ahol azon túl, hogy megismerkedik a színpadi világgal, új barátságok és szerelmek is szővödhetnek.
Vadadi Adrienn, aki eddig az ovis-kisiksolás korosztálynak írt, alapos kutatómunkát folytatott, hogy legújabb regényének hatodikos hősei valóban hitelesek legyenek:
"Ez sokat segített, de csak azt ismertem meg, hogyan viselkednek az órákon, közösségben, viszont én arra is kíváncsi voltam, hogyan működnek személyes interakciókban, egymás között. Erre viszont nem derült fény. Amikor egy oviban töltök néhány órát ihletért, akkor körülöttem zsong a fél csoport, a hatodikosok viszont messze elkerültek, vagy ha véletlenül a közelükbe kerültem, úgy lehalkították a hangjukat, hogy egy mukkot sem hallottam a beszélgetéseikből. Ezért aztán taktikát váltottam. Először kitaláltam a szereplőimet, azután a temperamentumukat,  beszédstílusukat, majd társítottam hozzájuk arcokat a látogatott osztályból vagy az emlékeimből, és akkor már csak fantázia kellett, hogy életre keljenek." - ha elolvasod az interjút, további érdekességeket is megtudsz!
A könyvben megjelenő művészeti iskola drámaosztálya híresen összetartó, idén mégis egyre szaporodnak a konfliktusok, miközben az év végi színpadi vetélkedőre, a MűvészBejáróra kellene készülniük. Milus és Viki legjobb barátnők, de nagyon különbözőek. Az osztályban zajló konfliktusok közepette vajon tényleg jóban-rosszban kitartanak egymás mellett? Mindent elmondanak egymásnak, vagy nekik is megvannak a titkai? Hiába fulladnak káoszba a próbák, és veszik össze lassan mindenki mindenkivel, meg kell találniuk a lányoknak a saját útjukat és szerepüket. Ráadásul közben az első szerelem is beköszön. A helyzet kétségbeejtő… Muszáj a diákoknak komolyan venni saját magukat, és önállóan rendbe hozni a dolgaikat! Mert a bemutatón senki sem akar leégni, sőt... Minden kiderül a könyvből, és olvasd el ajánlónkat itt! Jacqueline Wilson: Tracy Beaker - ABSZOLÚT NAGYSZÁJÚ, ABSZOLÚT VICCES, ABSZOLÚT MEGHATÓ


Ez a könyv abszolút siker lesz a 9-12 éves lányok körében, garancia erre maga az írónő, Jacqueline Wilson, akinek műveit szinte dömpinszerűen olvassák, de azok a gyerekek is szeretni fogják, akik kedvelik a naplókat, mert a könyv ebben a stílusban íródott, és így is kezdődik: "Tracy Beaker vagyok. Ez a könyv rólam szól. A helyedben én elolvasnám. Hihetetlenül izgalmas és szívszorító történet. De komolyan." Tracy Beaker tízéves, és a Szeméttelep Gyerekotthonban lakik a kis tökmag Peterrel meg a hülye Justine-nal. Bár ezt sosem vallaná be, egy nap nagyon szeretne egy igazi otthont és egy igazi családot magának. Addig is, amíg érte jön végre az anyukája, bőszen írja az önéletrajzát, mert ha nem filmsztár, akkor mondjuk író szeretne lenni. Talán Cam, az otthonba érkező újságíró segíthetne is ebben...  "Tracy kócos, nagyszájú, vadóc kislány, aki államigondozott, és ifjú kora ellenére rengeteg fájdalmas tapasztalaton van túl. Kicsi korában hagyta el az édesanyja, apukáját nem is ismerte. Intézményből intézménybe került. Túlvan két nevelőcsaládos traumán, az egyik család nagyon rosszul bánt vele, a másik nevelőszülők pedig annak ellenére, hogy nagyon szeretett náluk lenni, egy kisbaba érkezése miatt mégis visszaadták az intézetbe. 

Mindezek ellenére ennek a kislánynak a naplószerűen lejegyzetelt története tele van életigenléssel, túlélni akarással, fantáziával és rengeteg humorral. Ösztönösen írja ki magából a szomorúságot, mert érzi, hogy jó megszabadulni a fájdalmas gondolatoktól. Olvasd tovább Laura ajánlóját itt!Catherine Doyle: Viharok Őrzője  ABSZOLÚT MÁGIA, ABSZOLÚT KIVÁLASZTOTT, ABSZOLÚT TITOK

"A Harry Potter sorozat óta méltán népszerűek azok a fantasy alkotások, melyek egyszerre ötvözik a misztikum és természetfeletti erők varázslatos világát a realitással. A varázslat valóságossá, mi több, hétköznapivá tétele olyan izgalmas világba kalauzolja az olvasókat, ami minden más műfaj szórakoztató erejét felülmúlja. De hogyan működik ez a műfaj és miért olyan népszerű? Új Abszolút könyvünk, a Viharok őrzője segítségével pillantS bele a hétköznapi tinivarázslók izgalmas világába, és olvasd tovább ajánlónkat, és ha érdekel a téma, akkor olvasd el a könyvet is, melynek főszereplője, Fionn Boyle nővérével Arranmore távoli szigetén, nagyapjuknál tölti a nyári vakációt. Még soha nem járt itt, nagyapját, ezt a fura, titokzatos öregembert se ismerte azelőtt. A fiú hiába tudja, hogy vén tengeri matrózok leszármazottja – retteg a víztől. Nem érdeklik a kalandok, a hajótörések, sem a fáradhatatlan szél, ami időről időre végigsöpör a szigeten. De egy régi varázslat felbolydul a sziget rétegei alatt. Hatalmas vihar közeledik a tenger és az idők mélyéről, ugyanaz a vihar, ami tizenkét évvel ezelőtt elragadta Fionn apját is. Családja védelmében Fionn-nak fel kell vállalnia a sorsát, és szembeszállnia legnagyobb félelmével. 
"Viharok őrzője egy összetett, misztikus kalandregény, mely büszkén viszi tovább Harry Potter örökségét. Catherine Doyle írói zsenialitása nem csupán a képzelőerőt gyönyörködtető hasonlatokban, festői tájleírásokban és a varázslattal átitatott Arranmore utolsó fűszáláig átgondolt világában rejlik, hanem a szerethető, rejtélyes és vicces karakterekben is, akikről mindent meg akar tudni az olvasó, hiába fedi titkaikat a mágia."

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek