Regények a szünetre

Ezt olvassuk mi, olvasd te is!

Milyen szimpatikus újdonságok jöttek, amiket mi beszereztünk a tavaszi szünetre? Kattints a szemlére, nézd meg, mi mivel készülünk a pihenésre!
tovább...

Köszönjük, hogy játszottál!

A négy madár titka játék

A megfejtésedet ellenőrizzük és elküldjük Berg Juditnak és Kertész Erzsinek.
tovább...

Egy mackóval szép az élet

Kedvenc - kedvenc medvéink

Milyen lenne a gyermeki képzelet mackók nélkül? Roosevelt, vagy a leghíresebb meseregény, a Micimackó óta ez már elképzelhetetlen... Most a legújabb Boribon mesekönyv megjelenésének örömére összeszedtük a legkedvesebb mackós meséinket. Olvasd el a szemlét!
tovább...

Még gyakorolni kell az olvasást?

Az első önállóan olvasott könyvektől a gyakorlós évek végéig

Mitől lesz egy olvasni tanuló gyerek az irodalom rabja? Hogyan szerettesd meg vele a gyakorlást? Lehet olyan könyvet találni, ami egyszerre élmény a gyereknek és minőségi tartalom a szülők szerint is? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen valóban értékes újdonságok érkeztek a 8-12 éves korosztálynak! (Nem mellesleg tökéletesek húsvéti ajándéknak is!)
tovább...

"Viru az én ideális tizenhatéveskori énem"

Interjú Szirmay Ágnessel

Megjelent a sokak által várt Szerelemre castingolva című regény folytatása. A Titkok árnyékában ? Szappanopera 2. születéséről, kulisszatitkokról faggattuk a szerzőt, Szirmay Ágnest, aki elárulta miért csúszott a regény, min dolgozik éppen és a ti kérdéseiteket is megválaszolta.
tovább...

Tele titokkal, drámai feszültséggel

Interjú Gimesi Dórával a Mini Textúrára írt jelenetéről

2018 tavaszán második alkalommal mutatják be kortárs gyerekirodalmi szerzők jeleneteit a Magyar Nemzeti Galériában. A Mini Textúrára négy vasárnapon át várják a gyerekeket és szüleiket. A kiindulópont minden jelenet esetén egy-egy, a galériában található festmény volt, amelyből a szerzők inspirációt merítettek. Bemutató: március 25-én vasárnap.
tovább...

Ötletek nyusziknak!

A legjobb húsvéti meglepetések

Mit hozzon a nyuszi? Ebben a cikkben a legjobb meglepetéseket rendeztük sorba, ráadásul a cikkben szereplő könyveket 25% kedvezménnyel teheted a kosaradba! A könyveken kívül pedig más ajándékokat is elrejtettünk a cikkben, válaszd ki legjobb meglepetést és rendelj, hogy időben eljuthasson a meglepi a nyuszihoz is!
tovább...

Esős nap - Vadadi Adrienn meséje

Olvass el egy történetet a Leszel a barátom? című könyvből!

Mihez lehet kezdeni az oviban egy olyan napon, amikor kint zuhog az eső? Olvassátok el a mesét, és kiderül!
tovább...

Ilyen egy jó kamaszregény

Ismerd meg Szirmay Ágnes Titkok árnyékában című könyvét!

Szirmay Ágnes nagysikerű tiniregényét, a Szerelemre castingolvát biztosan sokan ismeritek. Két éve olvassák a kamaszok, és sokszor szüleik is. Most végre - kicsit talán túl hosszú szünet után - megérkezett a folytatás: a Szappanopera 2. - Titok árnyékában. A baljós cím sajnos nem sokat sejtet, és én sem fogok spoilerezni, de annyit elmondhatok, hogy még izgalmasabb és fordulatosabb lett, mint az első kötet!
tovább...