Te szeretsz dönteni?

A felelősség kérdéskörét járja körbe Wéber Anikó Az osztály vesztese új könyve

Wéber Anikó nevét már sokat hallhattad Az osztály vesztese kapcsán. Legújabb regényében a kamaszok és a fiatalkori döntések legnehezebb filozófiai kérdéskörét járja körül - elképesztően lendületes és különleges keretbe öltöztetve. Ismerd meg a Zuhanórepülést!
tovább...

Budapest az otthonunk

A város, ami mindenkit vonz

Budapest mindenkié! A gyerekeké, a felnőtteké és az időseké is, nemcsak egy város, hanem egy jelenség, amelyről érdemes beszélni, és amely irodalmi alkotások szerves része – csak a Pagony kiadónál több Budapestről szóló könyv jelent már meg, amelyek az óvodától egészen az egyetemig kísérik az olvasókat. Ismerd meg a Pagony Budapest-könyveit!
tovább...

Kacagós iskolakönyv

Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Újra- és újra rácsodolkozom, mennyire klassz dolog a gyerekirodalom. Egy jó mese olvasása közben együtt játszanak a szerzők, meg az olvasók. Gyakran elcsábulok, és egyedül is belevágok egy mesekönyvbe vagy ifjúsági regénybe, de Mészöly Ágnes: Slutty az űrből című könyvével más volt a helyzet, ezt nyolcéves kisfiamnak olvastam fel esti meseként. A Slutty azok közé a könyvek közé tartozik, amelyek sokkal erősebb hatást váltottak ki belőle, mint amire számítottam.
tovább...

Könyvheti programunk

Június 7-11. Vörösmarty tér

Igazi irodalmi program az egész családnak! A 89.Ünnepi Könvyhetet idén Berg Judit nyitja meg, látogass el a Vörösmarty térre, ahol rengeteg könyv és program vár! Keresd a Pagony-Tilos az Á standot!
tovább...

I LOVE BUDAPEST

Péczely Dóra mesél a legújabb novellagyűjteméynről

Tavaly a Tilos az Á Kiadó a Szívlapát című kortárs versantológiát jelentette meg, hogy a kamaszokkal megismertesse és megkedveltesse a versolvasást. Idén egy novellaantológia megjelenése kapcsán kérdezzük Péczely Dóra szerkesztőt. Hogyan kapcsolódik a Szívlapáthoz a Budapest Off? Hogyan lehet Budapestet elbeszélni? Melyek Budapest legmesésebb kerületei? Olvasd el az interjút, és ismerd meg a Budapest Off című novellaantológiát!
tovább...

„Nincs semmi gond? Hát nem látod, hogy csak gond van?”

Eve Ainsworth: Sebek

Gyönyörű kamaszkritika egy nehéz és érzékeny regényről. Így olvassa egy kamasz Eve Ainsworth Sebek című regényét. Ismerd meg a regényt kamasz szemmel!
tovább...

Ovis szerelem - vicces versben elbeszélve

Julia Donaldson_ A madárijesztők esküvője

Julia Donaldson a kortárs angol gyerekirodalom egyik legmeghatározóbb karaktere. Totyogóknak szóló versesmeséit már nem csak a szigetországban, de számos más európai országban is betéve tudják a gyerekek és szülők, történeteit megfilmesítik és színre viszik, a figurák pedig plüssfigurákként vagy ujjbábként, esetleg farsangi bulik kedvenc jelmezeiként köszönnek vissza. De vajon mit tud Donaldson, amivel ennyi családot elvarázsolt?
tovább...

Amit az új adatkezelésről tudnod kell

Mi változott? Mit kell tenned?

Május 25-től másképp kezeljük az adatokat. Ha még nem fogadtad el az új adatvédelmi szabályzatot, akkor olvasd el, mit kell tenned!
tovább...

10 ok, amiért ajánlom a Titkok árnyékábant

Kamaszkritika

Olvass el 10 érvet a Szappanopera-sorozat második része, a Titkok árnyékában mellett! Ha pedig még nem olvastad, ismerd meg az első részt!
tovább...