9+1 kihagyhatatlan könyv a nyárra

Ezeket pakold be a bőröndbe!

Készülj velünk a vakációra, mert a nyár nemcsak a strandolás, a fagyi, a városnézés, hanem a végtelen olvasás ideje is! A Pagony és a Tilos az Á Könyvek minden korosztály számára izgalmas, igazi nyári olvasnivalót kínálnak, a következő cikkben összegyűjtöttük azokat a könyveket, melyeket akár a tengerpartra, akár a hegyekbe, akár a nagyszülőkhöz,  magatokkal vihettek, de ott a helyük a táborozós hátizsákban is!


tovább...

Készítsd el egyedi, Cipelő cicás könyvjelződ!

Pagony DIY

Berg Judit Cipelő cicák-sorozata idén ünnepli megjelenésének 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból az olvasók megújult köntösben vehetik kézbe a sorozat mindhárom részét.


tovább...

Tavasz, nyár, Jókai bableves

Nyári interjú-sorozat 1. - Horváth Ildikó

Ismerd meg az Irány Észak - Egy törpecsalád kalandjai című mesekönyv író-illusztrátorát, Horváth Ildit, egy szuperlaza nyári interjún keresztül!
tovább...

Mit olvass a Harry Potter és a Rick Riordanok után?

A legjobb kortárs kamaszfantasyk

Mi az, ami a Harry Potter után is rabul ejti a kamaszokat? Hogyan működik egy kamaszfantasy? És a legfontosabb: hogyan ne veszítsd el az olvasás számára a gyereked a kritikus korban?
tovább...

Utazz versekkel!

Világjáró költemények

Olvasd el az egyik kedvenc versünket Kányádi Sándortól!
tovább...

Sikeres nők vagy lázadó lányok?

Történetek elszánt lányokról, akik ki mertek állni magukért

Milyen női szerepekkel és példaképekkel találkoznak a gyerekek a mesekönyvekben? Hogyan lesz egy lányból egy pillanat alatt lázadó, minden akarata ellenére? Ismerd meg azokat a vadiúj könyveket, amik nem lányokról és nőkről, hanem tudósokról, művészekről, polititikusokról beszélnek úgy, hogy minden erőlködés és felháborodás nélkül mutatnak fityiszt a nemi sztereotípiáknak. Példás életutak, amikkel megtanulhatsz kiállni saját magadért. Olvass tovább!
tovább...

Adj címet Vadadi Adrienn meséjének!

Új, sehol máshol nem olvasható mese az Alma utca hőseivel + egy játék nyereménnyel!

Vadadi Adrienn írt egy új mesét az Alma utca 22. című könyve szereplőivel. Ezt a mesét most csak itt olvashatjátok el, sőt, ha segítetek címet adni neki, még könyvet is nyerhettek!
tovább...

Tesco játékszabályzat


tovább...

Táborok a Pagonyban: 2018-ban a Bartókon és a Zuglói boltban is

Idén már nemcsak a budai Bartók Pagonyban, hanem a 2017 végén nyílt pesti Zuglói Pagonyban is tartunk táborokat.
tovább...