A Scolar mini sorozat megunhatatlan

Ismeretterjesztők kicsiknek

Ha valami igaz a kisgyerekekre az az, hogy teljes lényükkel rá tudnak kattanni egy-egy témára, vagy inkább sorban mindenre. A kiváncsiság nagy előny ebben a korban, még akkor is, ha hirtelen úgy tűnik, kicsit gyorsan változnak a kedvenc témák. Ha már volt dinós, állatos, bogaras, markolós, vagy cicás korszak, akkor még messze nincs vége a körnek! Scolar könyvkiadó Mit? Miért? Hogyan?-minisorozata pont az ilyen kis gézengúzoknak szól: egyszerűen minden témában találni egy könyvet, ami elvarázsolja a piciket már kétéves kortól. Kukucskálós ablakaik mögött izgalmas információk, minden kötete éveken át rendszeresen lekerül a polcról, a klasszikus képi világuk pedig a legnagyobb beszélgetések forrását szolgálja. Ismerd meg a legvagányabb és legpontosabb kicsiknek szóló ismeretterjesztő sorozatot!


tovább...

A legmenőbb ismeretterjesztő könyvek ötéves kortól

méhek, idő, járművek és a tudás legnagyobb enciklopédiája

Az világ felfedezése a legnagyobb kaland! Távoli tájak, ismeretlen vidékek, különleges épületek, csodálatos állatvilág és a titokzatos emberi test - megannyi megismerni és megtapasztalni való tudás rejteget... Fedezd fel a legmenőbb ismeretterjesztő albumokat és újdonságokat!
tovább...

Kufli kocka pár perc alatt! – Dániel András Tengerre, kuflik című meséje nyomán

Pagony Kreatív DIY

A kuflik úgy döntenek, elhagyják kupacukat és tengerre szállnak, hogy részt vegyenek egy igazi csalózkajóhatában, akarom mondani kalózhajócsatában. Igen komoly terveket szőnek a csata kivitelezésére, a kuflik találékonysága ezúttal sem ismer határokat, és hamarosan valóban óriási tengeri csata veszi kezdetét! Ha mindez nem lenne elég kaland, a kuflik most olyat tesznek, amit azelőtt még egy kötetben sem: kitakarítják és ki is dekorálják kedvenc kupacukat! A meséhez egy igazán különleges kufli kockát álmodtunk meg, amellyel rengetegféleképpen variálhatod a kuflikat!


tovább...

Ki volt a világ legviccesebb zoológusa?

Gerald Durrell fantasztikus világa

Gerald Durrell nélkül rosszabb lenne a világ. A felejthetetlen kíváncsisággal, humorral és életszeretettel megáldott zoológus minden generációt levesz a lábáról. Hogy hogyan, azt olvasd el a cikkünkből!
tovább...

Kötelezők tanár szemmel

Interjú

Mit gondol az irodalomtanításról, a kötelezők vs kortárs irodalom vitajelenságről és az olvasás megszerettetéséről egy gimnáziumi magyartanár? Olvasd el az interjúnkat Vinczellér Katalinnal, a kiadónk munkatársával!
tovább...

DIY pecsét Boribon módra Marék Veronika Boribon és a 7 lufi meséje nyomán

Pagony Kreatív DIY

Egy napon Boribon 7 lufit kap Annipannitól ajándékba, a szivárvány színeiben. Egy pirosat, narancsot, zöldet, kéket, sárgát, egy világos és egy sötétkéket, meg persze egy lilát. Marék Veronika önzetlenségről szóló, szívmelengető meséje régi kedvencünk, amelyhez egy rendkívül egyszerűen, otthon is elkészíthető pecséteket alkottunk, amelyek a meséhez kapcsolódóan lehetővé teszik a színek játékos módon történő tanulását.
tovább...

Lapozz bele Vadadi Adrienn új könyvébe!

Olvasd el Matricás Laci kalandjainak kezdetét!

Megmutatjuk az első oldalakat Vadadi Adrienn új könyvéből, a Matricás Laciból. A könyvet abszolút kezdő olvasóknak írta Adrienn, így sok képet, kevés szöveget, és egyszerű szavakat, mondatokat találtok benne, hogy azok a gyerekek is örömmel olvassák, akik még csak most ismerkednek a betűkkel.


tovább...

Mintha nem is egy lüktető metropolisz belsejében lenne

A Budapest OFF kulisszatitkai – Kiss Tibor Noé

Kiss Tibor Noé a Wekerle-telepről írt novellát Tilos az Á kiadó kortárs Budapest-novellagyűjteményébe. Olvassátok el interjúnkat a szerzővel!


tovább...

A felismerés és a döntés pillanata

A Budapest OFF kulisszatitkai – Molnár T. Eszter

Molnár T. Eszter Budapest-novellája egy disztópikus jövőben játszódik Pasaréten, egy katonaiskolában, ahol a főszereplő lányok élete egy napon visszavonhatatlanul megváltozik. Olvassátok el interjúnkat!


tovább...