Az első könyv meghatározó

Szerzőink vallottak az első könyvélményükről

A gyerekek olvasóvá válásában meghatározó szerepet játszik, hogyan alakul az első találkozásuk a könyvekkel. Ha túl nagy falat a könyv, az maradandó kudarcélmény lehet, de ha a megfelelő könyvet veszik kézbe, akár rögtön el is köteleződhetnek az olvasás mellett! Vajon szerzőink és illusztrátoraink mely könyvekkel lettek könyvmolyok? Tudd meg cikkünkből!
tovább...

Emlékek, fogadalmak, tervek

Szerzőinket és illusztrátorainkat kérdeztük, hogyan készülnek az új évre 4.

Milyen filmet forgatott Bernát Barbi, és milyen kihívásban vett részt? Merre nyaralt Molnár T. Eszter, és miért nem tesz fogadalmakat? Mi volt Gimesi Dóra top 3 élménye, és mi is az a digitális böjt? Tudj meg mindent évkezdő körinterjúnk utolsó részéből!
tovább...

Ki rejtőzik az álarc mögött?

Ismerd meg a Marci és a farsang című új könyvünket!

Közeledik a farsangi bulik időszaka, amit lelkesedéssel várnak kicsik és nagyok egyaránt. Sokszor még felnőtt fejjel is nagyon érdekes egy fiktív karakter, kedvenc színészünk vagy egy mitológiai alak bőrébe bújni, de a gyerekek számára mindez különösen izgalmas élmény. Felszabadító ereje mindkét esetben ugyanabban a pszichológiai jelenségben keresendő. De miben is rejlik a beöltözés pozitív hatása?
tovább...

Néha jól jön a segítség

Még a legtudatosabb szülők is kétségbeeshetnek

Amikor még kislány voltam, egészen biztos, hogy nem analizáltak engem annyira a szüleim, mint amennyire én figyelem a kölykeimet. Szüleink számára még ismeretlen fogalmak, jelenségek, tünetek keringenek a mai szülők agyában, hol segítséget nyújtva a felmerülő problémákra, hol pedig felborzolva a kedélyeket, és elefántot csinálva a bolhából. Hol hülyít minket a világ, megijeszt azzal, amit itt-ott hallunk egymástól vagy elcsípünk az interneten, hol pedig bagatellizálunk komoly ügyeket. Sok minden befolyásol minket, és elfelejtünk hallgatni az ösztöneinkre... - olvasd el Laura, a Pozsonyi úti bolt üzletvezetőjének ajánlóját!
tovább...

Dobd fel a zsúrt, készíts te is egyedi, kuflis partifalatka pálcikát!

Pagony DIY

Ezúttal Dániel András Szerintem mindenki legyen kufli! című kötetéhez barkácsoltunk, méghozzá zsúrokban használható, pofonegyszerűen elkészíthető partifalatka pálcikákat. Ugyanis a kuflik szokásukhoz híven most sem fogják vissza magukat, és óriási jelmezbált rendeznek! A hét kufli kreativitásáról is tanúbizonyságot tesz, ugyanis otthon fellelt kacatjaikból, házilag készített, vicces maskaráikban mennek végül a farsangi buliba, amit ráadásul nyáron tartanak! Természetesen az eredményhirdetés is tartogat meglepetéseket, ahol egy egészen különleges jelmez lesz végül a befutó…


tovább...

Az irodalom visszavág 3.

Nényei Pál új kötetének bemutatója február 11-én, hétfőn 18:00–19:30-ig

Gyere a B32 Galériába, a Bartók Béla út 32-be, a XI. kerületben!
tovább...

1-es folytatás érdekel?

Olvasd tovább itt

Olvasd tovább!
tovább...

A Graffalótól a klasszikusokig

Tudj meg mindent Axel Scheffler rajzairól!

Aki ismeri Julia Donaldson fantasztikus meséit, az tudja, hogy Axel Scheffler képi világa mennyire szorosan kapcsolódik hozzájuk. Talán annyira, hogy már elképzelni sem tudnánk a rímes sorokat a mókás, néhol groteszk rajzok nélkül. Vajon miért szeretjük ennyire Scheffler illusztrációit?
tovább...

Nem kell megijedni! 1.

Olvasmány alternatívák, elsőtől nyolcadikig

Te gondolkoztál már azon, amikor a gyerekek a kötelezőkkel küszködtek, hogy hogyan könnyíthetnéd meg a helyzetüket? Hogy ha nem A kincskereső vagy A kőszívű, akkor mégis mi lehetne iskolai tananyag? Egyáltalán el kell vetni ezeket a szövegeket? Rengeteg színvonalas, kortárs szöveg van, amely kapcsolódási pont lehet számukra a klasszikusokhoz, mi most sorra vettük, melyek lehetnének akár "kötelezők" is.
tovább...