Adatkezelési Tájékoztató

Pagony-Tesco Nyereményjáték


tovább...

KAMASZNAK LENNI

Megjelent a legújabb Tilos az Á könyv, A nap színe!

Próbálom visszaidézni azokat az időket, amikor kiskamaszként, a gyermekkor és a közelgő felnőttség határán, egyfajta átmeneti időszakban léteztem. A még nem ott, de már nem itt állapotban, amikor tele van az ember kérdésekkel, furcsa, új típusú érzelmekkel, félelmekkel és a szembesüléssel, hogy mi van elmúlóban, és mi is vár majd rám.  - Olvasd a Pozsonyi Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!
tovább...

Mi jöjjön a gyerekkönyvek után?

Szülőként nagy kihívás, hogy mikor jön el az az idő, amikor el lehet, és el is kell engedni a habos-babos, csupa öröm könyveket, és olyan olvasmányokat lehet a gyerekek kezébe adni, amik reflektálnak azokra a kérdésekre és problémákra, amelyekkel a kamaszok is mind előbb-utóbb szembesülnek. Észrevétlenül lesz a kisiskolásból kamasz, ezért is nehéz megtalálni az átmenetet a gyerek- és a tinikönyvek között. Ebbe a cikkbe pont azokat a könyveket válogattuk össze, amelyek szinte észrevétlenül segítenek a gyerekeknek átlépni ezt a határt, szuperül lavírozva a kalandok, az intenzív érzelmek, a családi nehézségek, az élet nagy kérdései és a humor között.
tovább...

Itt az Időfutár 8. része!

Gyere el a könyvbemutatóra!

Már nagyon izgulunk, mert az előző résznek akkora cliffhangerrel lett vége, hogy azóta sem tudunk nyugodtan aludni! Végre minden kiderül, gyere el a könyvbemutatóra, lesz filmvetítés, kvíz és jelmezbál is. Na meg ajándék, olvass tovább!
tovább...

Játék: levelezz a Pagony Pingvinnel!

A Szeretettel üdvözöl: Pingvin című könyvünk igazi klasszikus bájjal és találékonysággal megáldott könyvecske a legkisebbeknek, amit most egy picit életre is keltünk. Hogy hogyan? Olvass tovább!

tovább...

Kamaszkritika Sziklai Pannitól

Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter: Az emberek országa

Az állam (Kalaallit Nunaat) legjobb iskolájába jársz, belőled és a társaidból lesznek az állam vezetői, de nem lehetnek titkaid, minden egyes lépésedet figyelik és 6 éves korod előttről nem emlékszel semmire, tehát rengeteg máson kívül a családodra sem. Megéri?
tovább...

Játék! Játék! Játék!

Folytasd az Időfutár 7-et, és legyen tied a fergeteges dicsőség az Időfutár 8. könyvbemutatóján!

Tudtad, hogy hamarosan megjelik az Időfutár 8. része? Most ennek örömére igazi Időfutár-író játékra hívunk téged! Folytasd az Időfutár 7. kötetét maximum 4000 karakterben, és a legkreatívabb dramaturgiai megoldásokat az Időfutár írói hatalmas meglepetéssel díjazzák majd november 16-án, az Időfutár 8. kötetének bemutatóján

A válaszokat az idofutar8@tilosazakonyvek.hu-ra várjuk 2019. november 10-ig!
tovább...

Tizennyolc!

Itt vannak a pályázat nyertesei

18 éves lett a Pagony, és nyáron induló pályázatunkhoz olyan fiatal írókat és költőket kerestünk, akik a nagykorúvá váló kiadónkkal együtt nőttek fel. Verset, slamet, novellát vártunk, és október 19-én kiderült, hogy kik lettek a győztesek!

tovább...

Most már mi is értjük!

Egy újabb kamaszkritika a rendszerváltás novelláiról

Tudjuk egyáltalán, hogy milyen kérdések zakatolnak gyerekeink fejében például a rendszerváltással kapcsolatban? El tudjuk képzelni, hogy milyen elképzelhetetlen már számukra a mi saját gyerekkorunk, az az időszak, amikor nem volt banán, nem volt internet? Lovász Barnabás a maga 18 évével most elmondja nekünk, felnőtteknek, hogy ő hogyan látja ezt a helyzetet, és hogy mi a véleménye a novelláskötetről.
tovább...