A gyengeségeink is válhatnak erősséggé, ha jó irányba fordítjuk őket

Interjú a Bezzeg Soma szerzőjével, Csák-Nagy Krisztával


A 2017-es Aranyvackor pályázatra írta meg Csák-Nagy Kriszta Bezzeg Soma első meséjét, mely Ragányi Ágnes illusztrátor vizsgamunkájának alapjául is szolgált. Bezzeg Soma, Szöszke Babka és Pittypalattyfalva lakói nemcsak szórakoztatnak, de a kisebbek segítségére is sietnek, ha stresszhelyzetek oldásáról van szó! - Gyovai Kati interjúja.
tovább...

A nagy digitális Szívlapát-projekt

2 az 1-ben: Informatika és kortárs líra találkozása

A 2017-ben a Tilos az Á könyvek kiadásában megjelent Szívlapát című, kamaszoknak szóló kortárs versantológia újabb és újabb területeket hódít meg.


tovább...

A legjobb orvosság szívsajgásra

Olvasd el Bezzeg Soma meséit!

Minden napra jut egy nagy baj? Vagy nem is olyan nagy, de azért az is lehetne? Bezzeg Soma életében szinte minden nap ilyen. Szerencsére mindig van, aki a segítségére siessen, és ő is örömmel segít másoknak, hiszen tudja, milyen nehéz, amikor… minden olyan nehéz.
tovább...

Végre egy lapozó, amivel valóban játék a lefekvés előtti rituálé!

Kisnyuszi fürödni majd aludni megy

A gyerekek élete valójában nem olyan egyszerű és varázslatos, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen minden egyes nap végén unalmas, kötelező feladatok sora várja őket: meg kell fürdeniük, és utána ágyba bújniuk. Ez általában a szülő és a gyerek részére is kihívást jelent, rendszerint mindkét fél tortúraként éli meg az esti lefekvés körüli teendők elvégzését. A frankfurti illusztrátor-szerző, Jörg Mühle számára sem lehettek idegenek a lefekvést megelőző kötelező körök, ezért egy rendkívül frappáns megoldással állt elő a kisnyusziról szóló könyvsorozatában!
tovább...

Osztálytalálkozó a Négyszögletű Kerek Erdőben

Játssz velünk és nyerj!

Egy kis szabad barangolás Bálint Ágnes, Bodó Béla, Csukás István, Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szepes Mária világában. - Fekete András kollégánk - akinek  egyébként hamarosan saját meseregénye jelenik majd meg, Tüsi és Lobonc néven -  idézi fel gyerekkorunk nagy kedvenceit sajátos stílusban, különleges helyszínen, egy osztálytalálkozó keretén belül. Olvasd végig a különleges történetet, és a végén játssz velünk egy pagonyos könyvcsomagért! 

A FELADAT: Hány könyvcímet találsz ebben az írásban? Írjál  meg nekünk minél többet, a beküldők között kisorsolunk egy Pagony-könyvcsomagot!  

A címeket 2019. szeptember 18-ig küldd ide: jatek@pagony.hu!


tovább...

Új ismeretterjesztők iskolakezdésre

Ezekkel a suli nem kihívás!

Ha nehezen megy a visszarázódás az iskolába, az ismeretterjesztők segítenek könnyedebb, szórakoztatóbb formába önteni a tananyagot: nagyon sok olyan információt rejtenek, amit a tankönyvek nem, így az adott témák iránt érdeklődőknek a tanórán kívüli plusz tudást nyújtanak, és természetesen segítenek belerázódni az újonnan megjelenő tantárgyakba is. Ezért összegyűjtöttük neked a legújabbakat, legyen az természettudomány, matek vagy történelem, itt találhatsz kedvedre valót!


tovább...

Bezzeg Soma szívsajgása

Olvasd el a könyv első meséjét itt!

Ismerd meg legújabb könyvünk főszereplőjét, Bezzeg Somát, aki Csák-Nagy Kriszta első könyvéből lép elő, hogy örökre szívetekbe zárjátok - szívfájdalmával együtt...
tovább...

Pagony Krétakiállítások 1.

Agócs Írisz kiállítása a Jurányi Galériában

Ismered Maszatot? Akkor biztos tudod, kicsoda Sári és Pötyi baba – a Sári kalandjait feldolgozó sorozat első részének képeit most megtekintheted a Jurányiban is, sőt lesz itt még sok minden más is, olvass tovább!
tovább...

Vágj bele Dániel András alkotófüzetével!

Különleges alkotófüzet jelent meg, amely az eddigieknél is jóval több lehetőséget nyújt arra, hogy a kuflik a mindennapjaitok részévé váljanak!


tovább...