Idődetektív kvíz

Játssz és nyerj!

Ismered és szereted az Idődetektíveket? Akkor most játssz, próbáld ki magad!

 


tovább...

9 (–12) éves – mint olvasson?

Egy Abszolút jó könyv, egy abszolút fontos korosztálynak

Az Abszolút könyvek-sorozat első három könyvének egyike, az Óriás a kilencéves korosztálynak szól a nagyon szerethető, érzékeny, mégis végtelenül vicces hangján. Abszolút jó olvasni, derítsd ki a cikkből, hogy nekünk mi tetszik benne annyira!
tovább...

Ami a gyerekkorban dől el...

Inspirálódj Szofival!

Mit üzennek a gyerekmesék? Miért fontos a szerepjákék és hogyan lehet sztereotípiák nélkül nevelni, mesélni és játszani? Mire tanít a Szofi átváltozik című könyv? Olvass tovább!
tovább...

Játssz velünk a 30.000Ft értékű ajándékcsomagért!

Nem kell mást tenned, mint beszerezned a legfontosabb könyveket a nyárra és szeptemberre!

Vásárolj a Tescoban Pagony könyveket és játékokat, hogy részt vehess a sorsoláson a személyre szabott 30.000Ft értékű Pagony ajándékcsomagért!
tovább...

Irónia és remény

Ábel és a repülő lift - Annie M.G Schmidt legújabb regénye

Akik rajongói a holland írónő mesekönyveinek, most sem fognak csalódni! Az Ábel és a repülő lift egy elsöprő kalandfolyam, izgalommal, humorral, eredetiséggel átszőtt történet, amelyben minden schmidtes jegy megtalálható, amit megszerethettünk Szutyoksári, a Titi a toronyház tetején sorozatban, az Oti megmenti a papáját és Manci történeteiben vagy a Viplalában. Könyvajánló következik.
tovább...

"A legtöbb ötlet hirtelen jött"

Ismerd meg Kalas Györgyit!

"Tizenöt éve vagyok újságíró, 2003 óta dolgozom az Indexnél, de nagyon sok más helyre is írtam már, így az elmúlt 15 évben napi szinten írok, - igaz nem szépirodalmat, hanem főleg újságcikkeket. A Tilda és a kövér macska a második könyvem... - kezdte az interjút Kalas Györgyi, akivel legújabb könyve kapcsán beszélgettünk.
tovább...

Abszolút (hiány)könyvek iskolásoknak

Új sorozat indul, tudd meg, miért!

A Pagony Kiadó a Könyvfesztiválon egy friss, kiskamaszoknak szóló sorozattal debütált – az Abszolút könyvekkel. Kovács Esztert, a Pagony főszerkesztőjét kérdeztük a sorozatról és arról, hogyan tudod az olvasás számára megnyerni a 9-12 éves korosztályt. Kattints tovább, és nevelj boldogan olvasó gyereket!


tovább...

Hogyan legyél a gyereked cinkosa?

3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz

Mit kezdj a hisztivel? Mit tegyél, ha nehezebb napotok van? Hogyan legyél a gyereked cinkosa a nehéz helyzetekben? Miért fontos a közös bolondozás? A sok kérdésre ebben a cikkben keresd a választ!
tovább...

Besamel színrelép

Ismerd meg Tildát!

Tilda egész nap a nagy tölgyfa asztal alatt üldögélt, és semmi sem tudta jó kedvre deríteni. Kiderült ugyanis, hogy legjobb barátnője idén nemcsak két hétre utazik el, hanem egész nyárra. Először a tengerhez megy a szüleivel, aztán lovastáborba, a maradék egy hónapot pedig a nagymamájánál tölti az ország másik végében. És bár megígérte, hogy mindenhonnan küld képeslapot, Tilda el sem tudta képzelni, hogyan fog valaha eltelni ez a nyár. Hiszen még csak július eleje van! - Így kezdődik a Tilda és a kövér macska című könyv, olvasd tovább!
tovább...