KIK LAKNAK AZ ÜVEGHEGYEN IS TÚL - Meseország lakói

A vasorrú bába, a törpe, a sárkány, vagy az udvari bolond, biztos egészen jól ismeritek őket? Néha nem árt többet is tudni róluk, főképpen hogy Tótfalusi István verseiben a mesehősök magukról beszélnek. Azt meg Takács Mari tudja igazán, hogyan legyen a törpe még törpésebb, a kéményseprő a piros kémények közt a legmagasabb, vagy a sellő a legszomorúbb sellő. A remek festmények, amik egyszerre viccesek és hatásosak, tökéletesen játszanak össze a könnyed, találó versekkel.
tovább...

REPÜLÉS MÁRTON LÚDON - avagy reformpedagógia a javából

Nils Holgerssont a legtöbben a nyolcvanas évek végén a televízióban vetített rajzfilmsorozatból ismerhetik. A főcímzenét azt hiszem 20 fölött bárki el tudná dúdolni. Elárulom, hogy az idegesítő kis pocok nincs benne a könyvben, és ez sokat javít az élményen....
tovább...

NEM IS HASONLÍT ZSIRÁFRA! - sztereotípiák 2.

A szülők valamiért azt gondolják, hogy ha egy gyerekkönyvben a képek szerintük absztraktak, akkor azt a gyerek nem érti. Ők igen, de a gyerek nem. Leginkább azért, mert nem hasonlít a valósághoz, és ugye a) a gyerekek kiválóan ismerik a valóságot, b) elutasítják a fikciót, nem értelmeznek és nincs képzelőerejük, c) nem képek vannak a fejükben, hanem csak konkrét dolgok konkrét leképezései.
tovább...

BARTOS ERIKA - ESŐNAP

Ha szerettél volna Bartos Erika dedikált könyvet a Könyvhéten, de a nagy zuhé elvette a kedvedet, egy héten át, június 19-ig a szerző dedikált könyveit megrendelhetitek webboltunkban!
tovább...

HATLÁBON A PAGONYBAN!

Ha június 14-én, szombat délelőtt 10 és 14 óra között kutyáddal jössz a Pagonyba, minden könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg nálunk. Közben készítünk egy fotót rólad és kutyádról, ami felkerül a honlapunkra.
tovább...

EGY MÉRLEGHINTA KÉT OLDALA - Mérleghinta

Pí elindul és Pí rettenetesen egyedül van. Mint az köztudott, magányosan bizony nem lehet hintázni. Ezért Pí ismerkedik, harállyal, harmónával - psszt, aki nem tudja mik ezek, gondolkodjon egy picit- majd találkozik egy egészen hasonló mackóval. Hogyan lesznek barátok a nyakas mackók? A finom szövegezés, az érzékeny sorok és a kitűnő illusztrációk nem hiába érdemelték ki a Finlandia Junior díjat.
tovább...

Barnusok, Barnák, Barnik és komoly Barnabások, a Pagonyban a helyetek!

Szeretettel várunk benneteket 2008. június 11-én, szerdán délután 5 órától Barnabás napján, egy meseolvasással egybekötött fergeteges mackóházas játékra a Pozsonyi Pagony gyerekkönyvesboltba. Ott lesz Telegdi Ágnes, a könyv szerzője. Megismerhetitek Barnabás mackót, aki úgy ünnepli névnapját, hogy a névrokonainak egy kis macit ad ajándékba.
tovább...

Hogyan születik egy Pagony-könyv?

"Négy új könyve jelenik meg a Pagonynak most Könyvhétre. Arra gondoltunk, talán érdekes lehet, ha beszámolok arról, hogyan és miképpen jöttek létre ezek a könyvek, mi zajlott a háttérben, mennyi ötletelés, gondolkodás, próbálkozás, és végül írás-rajzolás vezetett odáig (idáig), hogy most a Könyvhéten kézbe vehetjük, olvashatjuk és nézegethetjük őket.
Könyvet készíteni, jó és egymáshoz passzoló szerzőket-rajzolókat keresni, találni, szövegekkel bíbelődni nagyon élvezetes munka. Különösen akkor, amikor olyan igazi összmunka jön létre, mint amilyet most élhettünk át a Cipelő cicák készítésekor." (Kovács Eszter)
tovább...

Én mondom nektek, hogy ezek a mai fiatalok nem érnek egy fabatkát se! - A lemez két oldala

Milyen az, amikor megszólal a régi idők hangja? Emlékszünk még az olyan szavakra, mint üzem, elvtársnő, vagy amikor a kedves feleség úgy hívja a kedves férjét, hogy fiam? Hát persze hogy, ezek a felejthetetlen bevésődések, amitől az ember szívesen nézi a Budapest retró című filmet, és hangosan röhögve olvassa Janikovszky Éva könyvét. Ráadásul itt a férj és a feleség "lemezein" keresztül tekintünk vissza egy korra, viszont az élethelyzetek szemmel láthatóan sokat nem változtak azóta sem... Mert fiamnak könnyű egy pohárkát bedobni munka után, amíg én csak gürizek, de te asszony ne lépj tovább a munkahelyeden, mert az a minimum, hogy meleg vacsora legyen minden este az asztalon, és így tovább....
tovább...