Jó könyveket az oviba!

A lista, ami megmutatja, hogyan nevelj könyvmolyt

Manapság már az ovisoknak is örülnek egy jó színes képeskönyvnek, és valljuk be, mi magunk szülők is örülünk, hogy ha gyerekünk csoportjában valóban klassz könyvek vannak. Segítsük az óvó néniket, lepjük meg őket és a gyerekeket sok-sok könyvvel!
tovább...

Boltosaink ajánlják

Ha nem tudod kiválasztani, hogy melyik Pagonyos könyvet vedd meg a szülinapi akciónkban, akkor olvasd el, hogy mit ajánlanak azok, akikkel nap mint nap találkozhatsz a boltban, a pult másik oldalán. Hivatásszerűen ajánlanak reggeltől estig könyveket, most mégis legkedvesebb Pagonyos olvasmányaikról mesélnek. És tudod már, mit szeretnek a Pagony alapító, és szerkesztői?
tovább...

A Carle-könyvek játszva tanítanak

Eric Carle csodálatos világa, és ami mögötte van

Eric Carle a kortárs gyermekirodalom egyik leghíresebb, legelismertebb szerzője. Sikerének titka talán abban is rejlik, hogy minden egyes alkalommal végtelen alázattal, rendkívüli profizmussal, maximális elkötelezettséggel és fegyelemmel áll a munkához. Ahogy egy interjúban elmondta, történeteihez az életben szerzett tapasztalatokból, a gondolataiból és legmélyebb érzéseiből merít ihletet. Eric Carle nem csupán írja és rajzolja a gyerekkönyveket. Az alkotás számára hivatás, egyfajta küldetés, melynek célja, hogy átsegítse a gyermekeket a kisebb-nagyobb kríziseken.

 

Papp Eszter írása két Eric Carle-könyv kapcsán.


tovább...

Térbeli hernyócska-könyv - 2.

Múlt héten vágtunk bele A telhetetlen hernyócska pop-up verziójának elkészítésébe, és már nem sok van hátra. Ha tehetjük, vonjuk be a család apraját-nagyját, bőven lesz feladata mindenkinek. Azon túl, hogy a közösen végzett munka sokkal szórakoztatóbb, a végeredmény is gyorsabban felkerülhet a könyvespolcra, az eredeti mellé.
tovább...

Legjobb estimese A telhetetlen hernyócska! - Az angol top-twenty

Angol szülők körében végzett közvéleménykutatásban A telhetetlen hernyócska simán maga mögé utasított olyan mai klasszikusokat, mint Harry Potter vagy a Graffaló. A kutatásban 4000, 2-11 éves gyerek szülője vett részt, hogy a Könyv Világnapja keretében megtalálják Nagy-Britannia legjobb gyerekíróit.Úgy tűnik, szülők és gyerekek egyaránt vevők a hernyóra, aki a könyv lapjain felfal egy almát, két körtét, három szilvát, csokitortát, fagylaltot és szalámit, hogy végül gyönyörű pillangóvá váljon.
tovább...

Térbeli hernyócska-könyv

Már egy ideje tervezem, hogy elkészítem az egyik kedvenc könyvem, A telhetetlen hernyócska pop-up verzióját. Eddig halogattam, de most felbuzdulva a remek híreken (bizonyára ti is olvastátok, hogy a könyv a legkedveltebb estimese lett az angol szülők körében), most nekiálltam a munkának.

Nem csak a rajzolást, de a tervezést is nagyon élveztem, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. Nem kell hozzá nagy rajztudás, sőt, szerintem annál jobb, minél amorfabb, sokszínűbb a végeredmény. Tessék zsírkrétát ragadni és satírozni, ahol csak éritek, hogy minél jobban hasonlítson az eredetihez!
tovább...

Legyél te is telhetetlen hernyócska!

kreatív ötletek gyorsan, hogy végre átváltozhass

Itt a farsang, áll a bál, az ügyetlenebb anyukák pedig csak fogják a fejüket, ha a gyermek házi készítésű kisvakond jelmezt szeretne. Ha szerencséjük van, kisegíti őket a nagymama, vagy egy ügyes kezű barátnő. Ha pedig nincs, akkor marad a jelmezkölcsönző, a szintetikus ruhákkal, amiktől aztán szó szerint égnek fog állni a gyerek haja. De van egy jó hírem. Az alábbi telhetetlen hernyócska jelmez elkészítése pofonegyszerű, és ha nagyon nincs ínyünkre a varrás, nyugodtan ragaszthatunk is.

Ráadásul jórészt újrahasznosított anyagokból készül.
tovább...