A világ legviccesebb meseregényei

Kalandos sorozatok 5 éves kortól

Udvari Orsi, a legújabb boltosunk az ELTE szabadbölcsész hallgatója összegyűjtötte a kedvenc könyvsorozatait, amiket akár felnőtt vagy, akár gyerek, nem szabad kihagynod! Íme a legszuperebb könyvek, a legviccesebb, legfordulatosabb történetek 5 éves kortól, akár önálló olvasásra is. 

Olvassátok szeretettel!
tovább...

Nem lehet elég korán...

Mesés számok: Sorozatok számokban 2 éves kortól

A sorozatokat mindenki szereti. Megnyugtató érzés, amikor nem kell aggódnod minden egyes lapozásnál, hogy elfogy a könyv, mert a kedvenc szereplőddel más történetekben is találkozhatsz. Ráadásul egyszerűen nem lehet elég korán elkezdeni. Szeressétek meg a könyveket minél előbb!

Összeszedtem a kedvenceinket számokban! Ezek a könyvek nálunk rendszeresen lekerülnek a polcról!
tovább...

Csoda és Kósza virágja

50 éves lenne Czigány Zoltán

Csoda és Kósza fogalom lett a magyar gyerekirodalomban, olvassák kicsik-nagyok a két nem mindennapi ló hallatlanul vicces történeteit. Három kötet, sok-sok mese egy írótól, akit Czigány Zoltánnak hívtak.
Ma lenne 50 éves...
Nekünk is nagyon hiányzik.
Ezen a napon rá emlékezünk egyik meséjével, melyet ebben a kötetben találtok.
tovább...

6 könyv, amiket húsvétra ajánl a Pagony

Mert még mindig a könyv a legjobb ajándék...

Olvasd el, mik a mi személyes húsvéti kedvenc könyveink, hátha találsz köztük olyat, amit nem ismersz! Bátran ajánljuk őket kicsiknek-nagyoknak (még a párodat is meglepheted valamelyikkel!), mert cukik, viccesek, kicsit retrósak, szóval örömet okoznak (nemcsak) húsvétkor!
tovább...

Az alapítók kedvencei

kedvenceink - első rész

Három házaspár 2001-ben nem talált a gyerekeinek megfelelő kortárs mesekönyvet. Mi sem egyszerűbb: alapítottak egy boltot, majd egy könyvkiadót. Hát, annyira talán még sem volt egyszerű... de valamitől működött. A jó szövegektől és képektől, meg a sok munkától, amit mindenki beletett. A tulajdonosok nagy nehezen választottak a sok-sok kedvenc közül egy-egy könyvet, amit a legfontosabbnak, legkedvesebbnek tartanak.
tovább...

Friss történetek, friss képek

Interjú Baranyai Andrással


Baranyai Andrással, a Csoda és Kósza és A rettentő görög vitéz illusztrátorával beszélgettünk a Könyvhétre megjelenő új Csoda és Kósza kapcsán.
tovább...

"Lesz egyszer még lovam is!"

Czigány Zoltánnal, a Csoda és Kósza írójával beszélgettünk

Nem értem, miért gondolja azt C.Z., hogy neki nincs lova. Hiszen Csoda és Kósza, a két nagyon vicces csodaló örökké hozzá kötődnek már, nálunk például hónapokig zengett a gyerekszoba a zárónyihogásuktól. Szerencsére hamarosan újra nyeríthetünk, hiszen a Könyvhétre jelenik meg a sorozat harmadik kötete Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai címmel, ami a kezdetekbe vezet minket vissza.

Végre megtudjuk, hogyan is ismerkedett meg a két csodaló!


tovább...

Az IBBY díjazottjai a 2010-es évben

Életműve és munkássága elismeréseképpen a zsűri posztumusz díjban részesítette Békés Pált, melyet gyermekei és szülei vettek át.

Az Év Gyerekkönyve díjban Máté Angi részesült Volt egyszer egy című mesekönyvéért, melyet Sulyovszky Sarolta remek festményei kísérnek, s a Pozsonyi Pagony kiadásában jelent meg.

Illusztrátorként a díjat Szalma Edit kapta Módra Ildikó Trapp című kötetének illusztrálásáért.

Elekes Dóra és Greskovits Endre a műfordítóknak járó díjat vehették át Rudyard Kipling Hogyvolt-mesék című könyvének (újra)fordításáért.

Új kategóriaként ismeretterjesztő tevékenységéért az elismerésben a Csodaceruza folyóirat részesült.

Az IBBY Honour List okleveleket idén Czigány Zoltán vehette ás a Csoda és Kószáért (harmadik része Könyvhétre várható!) Békés Rozi a Muzi című kötetéért és Pacskovszky Zsolt az Ágról szakadt Tóbiás fordításáért.


tovább...

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza a Marson

Czigány Zoltán Csoda és Kósza című IBBY díjas könyvéből közlünk egy fejezetet, amelyben a két lökött ló a Marsra keveredik, ahol minden vörös, a lovak benzint isznak, műanyag zabot és Mars csokit esznek ...
tovább...