Berg Judit gyerekkönyves titkai

Miket találsz a szerzőnő könyvespolcán?

Milyen érzés lehet egy híres írónő gyerekének lenni? Vajon mit és hogyan mesél esténként a négygyerekes Berg Judit? Olvasd el a vele készült interjúnkat, mert a sok-sok érdekes sztorin túl rengeteg könyvet is találsz, amiket érdemes becsempészni a gyerekszoba könyvespolcára.
tovább...

Ismerd meg A küldetést!

Egy hatalmas színes doboz, benne egy óriási térkép, jól ismert varázseszközökkel, sorsfordító kártyákkal,  mágnessel. Sok-sok ismerős helyszín, felfedezésre váró szigetek, hangulatos kikötők  és ezernyi kaland vár rád.

 

A küldetés csak rajtad áll, használd ki a szerencsédet, és jól taktikázz!

És persze a jó szél elengedhetetlen...

 


tovább...

Egerek és sárkányok

Interjú Kálmán Anna illusztrátorral

Hat éve indult minden. Én akkor álltam be a Pagony pultja mögé, Anna pedig akkor kezdett el az első Ruminin dolgozni. Nappal a Pagony irodavezetőjeként dolgozott, éjjelente pedig kitartóan rajzolta a karaktereket. Mikor kezembe vettem a kötetet, olyan hihetetlennek tűnt, hogy Anna mindezt munka mellett hozta össze. Azóta sok minden változott. A Pagony is, mi is, Rumini is, Annából pedig profi illusztrátor lett.

Annát Szollár Verával kérdeztük többek közt a kezdetekről, munkamódszeréről, na és persze az új Ruminiről.
tovább...

Berg Judit és a Pagony

Ahogy kezdődött...- Kovács Eszter mesél

Mindig érdekes, hogy hogyan találkozik egy kiadó és egy szerző. Sokszor csak bandukolunk, ahogy Rumini Batka szigeten, de egyszercsak szembejön velünk valaki, és mindig ezek a legjobban sikerült találkozások. Berg Judit neve egybeforrt a Pagonnyal, és ha Pagony, akkor Rumini! Igen, már öt éves a Rumini, hiszen minden 2005-ben indult, amikor egy kézirat, saját rajzokkal hozzánk került.


tovább...

Rumini már Datolyaparton jár!

És töretlenül halad előre, hála Berg Juditnak, aki a vele készült interjúban nemcsak az írás nehézségeiről, hanem a lelkes segítőkről is vall, és elmeséli, mennyi minden készül még. A legújabb Rumini kapcsán néhány titkot elárul ugyan az új szereplőkről, de sajnos még mindig csak annyit tudunk Rinyáról, hogy ő a kedvenc figurája. Szerencsére, már csak nagyjából 26-ot kell aludni, és végre kézbe vehetjük a legújabb Ruminit!

 


tovább...

Utazások hete

Berg Judit naplója – 4.

„Ezen a héten annyi minden történt, hogy az eddigi szokásomtól eltérően napokra és címszavakra bontottam az eseményeket. Bár rengeteg élményben és örömben volt részem az elmúlt napok során, mégsem bánom, hogy erre a hetemre nem lehet a „szokványos” jelzőt húzni.” - Berg Judit naplója.
tovább...

Kis sikerek hete

Berg Judit második heti naplója

„Azért választottam ezt a címet, mert átütő, kirobbanó nagy sikerekről nem tudok beszámolni. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy negatív a mérleg. Határozottan a pozitív tartományban időz a kijelző. Igaz, az új Ruminit például nem fejeztem be, bármennyire is szerettem volna. De azért haladtam vele, már csak egyetlen fejezet hiányzik, az utolsó!” - Berg Judit eheti naplóbejegyzését olvashatod egy gyúrói író-olvasó találkozóról, egy érdekes kiállításról és egy zártkörű szobaszínházi előadásról.

tovább...

Hagyományteremtő hét…

Berg Judit első naplója

"Egy új rovat legelső bejegyzése mindig kényes ügy. Lehet, hogy senki sem így képzelte. Vagy ezentúl senki sem tudja majd nem így képzelni. Ha akarom, ha nem, valamelyest hagyományt teremt, utat tör, ha úttörőnek nem is nevezhető. Követelmények: legyen személyes és közérdekű, szubjektív és tárgyilagos." - Új rovatunkban hétfőnként négy héten át mindig más szerző számol be arról, milyen volt számára a hét, hogyan alakultak az őt a mindennapokhoz és a mesevilághoz kötő szálak. Elsőként Berg Judit írását olvashatjátok, aki a Magyar Mese Ünnepéről éppúgy beszámol, mint lassan befejezett regénye, a Rumini Datolyaparton alakulásáról.

tovább...

Rumini Datolyaparton: A lakodalom

Berg Judit készülő regényének első fejezete

Berg Judit főhőse, Rumini hamarosan újra jelentkezik - a Könyvhétre jelenik majd meg az írónő Rumini Datolyaparton című regénye. Ennek első fejezetében Galléros Fecó és Szimathy Johanna esküvőjére kerül sor, s olyan régi ismerősökkel is összefuthatunk majd a lagziban, ahová Balikó és Rumini is hivatalosak, mint Szkander Bob, Cupák és Csiriz. Ma a készülő regény első fejezetét olvashatjátok.

Berg Judit köteteinek kedvelői azért a Könyvfesztiválra sem maradnak könyv nélkül, bár ez a fiatalabb korosztálynak lehet majd kedves: az Agócs Írisszel közös sorozatuk, a Maszat újabb epizódja Doktor Maszat címmel kerül majd a Millenáris standjaira.

A Rumini Datolyaparton első fejezete ide kattintva olvasható.
tovább...