Ovis és dokis memori

Levente Tani Olaszországban él, ő illusztrálta többek között Finy Petra ügyes sorozatait: az ovisat, a dokisat, és a tesósat. Ha szeretsz memorizni, akkor játssz velünk, hiszen Levente segítségével most két különleges memorit készíthetsz, egy ovisat és egy dokisat! Neked melyik tetszik jobban?

tovább...

Pécsett járt a Pagony


A Pagony egy napra Pécsre költözött, hogy a pécsi olvasók is találkozhassanak szerzőinkkel. A rendezvényről Kovács Eszternek, a Pagony egyik alapítójának beszámolóját olvashatjátok.

"Március 5-én, szombaton levonultunk – sok-sok Pagony-könyvvel, és négy szerzőnkkel, nevezetesen Berg Judittal, Finy Petrával, Kőszeghy Csillával és Bátky Andrással, hogy Pécs is megismerjen bennünket.

 


tovább...

Emma újra bejelentkezik

Finy Petra előző könyvét, a Tesó-ügyet már sokszor dicsértem, mert nem kevésszer forgatjuk itthon, a kistestvér érkezésétől felforgatott lelkű háromévesem kívánságára. Akinek a gyereke már érzékenyebb a kisebb poénokra, csavarokra, de kíváncsi a tesó-ügy, azaz a terhesség, a születés részleteire, valamint arra, hogy hogyan is lehet megosztani a kis rombolóval a közös otthont, annak nagyon jó, humoros, nyelvileg kiemelkedő traumafeldolgozó könyv a Tesó-ügy...
tovább...

MINI-INTERJÚNK LEVENTE TANIVAL

Nem mindennapi módon Finy Petra új könyvéhez a rajzokat egy olasz grafikus, Tommaso Levente Tani készítette.
Valamikor ősszel megkaptuk Petra kéziratát - boldogok voltunk, évek óta kerestünk már egy igazán jó könyvet a tesó-ügyről. Aztán jött az illusztrátor kérdése: ki az, aki egyszerre egyszerűen és viccesen rajzol, ki az, akinek a rajzai bejönnek a legkisebbeknek is és a szülőknek is - hiszen a szöveg is ilyen, maximálisan érti a gyereklelket, de vannak kifejezetten szülőknek szánt kiszólások, poénok.
És ekkor jött a képbe Levente Tani.
tovább...