Készítsd el egyedi, Cipelő cicás könyvjelződ!

Pagony DIY

Berg Judit Cipelő cicák-sorozata idén ünnepli megjelenésének 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból az olvasók megújult köntösben vehetik kézbe a sorozat mindhárom részét.


tovább...

A gyerekek kedvenc cicái

10 éves Berg Judit Cipelő cicák-sorozata

Aki már találkozott a Cipelő cicák-sorozattal, az biztos, hogy nem felejti a hebrencs kis varázslényeket. Akik nagy rajongói voltak a sorozatnak, mára már kamaszok... Kik a Cipelő cicák? Mit szerettünk bennük anno és mit most? Olvasd el a cikkünket!
tovább...

Berg Judit és a Pagony

Ahogy kezdődött...- Kovács Eszter mesél

Mindig érdekes, hogy hogyan találkozik egy kiadó és egy szerző. Sokszor csak bandukolunk, ahogy Rumini Batka szigeten, de egyszercsak szembejön velünk valaki, és mindig ezek a legjobban sikerült találkozások. Berg Judit neve egybeforrt a Pagonnyal, és ha Pagony, akkor Rumini! Igen, már öt éves a Rumini, hiszen minden 2005-ben indult, amikor egy kézirat, saját rajzokkal hozzánk került.


tovább...

Utazások hete

Berg Judit naplója – 4.

„Ezen a héten annyi minden történt, hogy az eddigi szokásomtól eltérően napokra és címszavakra bontottam az eseményeket. Bár rengeteg élményben és örömben volt részem az elmúlt napok során, mégsem bánom, hogy erre a hetemre nem lehet a „szokványos” jelzőt húzni.” - Berg Judit naplója.
tovább...

Kis sikerek hete

Berg Judit második heti naplója

„Azért választottam ezt a címet, mert átütő, kirobbanó nagy sikerekről nem tudok beszámolni. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy negatív a mérleg. Határozottan a pozitív tartományban időz a kijelző. Igaz, az új Ruminit például nem fejeztem be, bármennyire is szerettem volna. De azért haladtam vele, már csak egyetlen fejezet hiányzik, az utolsó!” - Berg Judit eheti naplóbejegyzését olvashatod egy gyúrói író-olvasó találkozóról, egy érdekes kiállításról és egy zártkörű szobaszínházi előadásról.

tovább...

Kalapos hölgy cicákkal, virágokkal, gyöngyökkel

Interjúnk Várnai Zsuzsával

Várnai Zsuzsa számomra tipikusan izgalmas életű nő, aki készült zongoristának, tanárnak, otthon kenyeret készít, természetes alapanyagokból főz, két fiú és egy lány édesanyja, és most (éppen) textilművészként dolgozik. És szinte mindig valamilyen szuperjó kalapot visel.
A Cipelő cicák kitalálójával, Várnai Zsuzsával beszélgettünk...
tovább...

Cipelő cicák a cirkuszban, és az azt megelőző "cirkusz" - Berg Judit írása

Cipelő cicák a cirkuszban, és az azt megelőző "cirkusz"

Egy sorozat folytatása számomra hatalmas hangulat- és önbizalom hullámzással jár. Először is jön a mindent eltöltő jó érzés: a már kitalált, megszeretett szereplőket újra mozgásba lehet hozni, vissza lehet térni ahhoz a hangulathoz, stílushoz, gondolatvilághoz, ami egy-egy sorozatra jellemző, és amit annyira szeretek. Mert szeretem mindegyik könyvemet, és igazán mondhatom, hogy jó viszonyban vagyok a szereplőimmel. Hogy ők is szeretnek-e engem, nem mindig egyértelmű, de hogy én nagyon szeretem őket, az nem kétséges.
tovább...

Mindent Agócs Íriszről

Tegyük fel, hogy a legjobb barátom vagy, átlustálkodtad a hétvégét és lecsúsztál a múlt szombati Agócs Írisszel folytatott beszélgetésről. Most megpróbálod kihúzni belőlem, hogy milyen lány ez az Írisz, magas vagy alacsony, szerény vagy nagyképű, lelkes vagy egykedvű.

Én erre azt válaszolom, hogy ideje lenne hinni nekem és legalább egy saját vagy kölcsön gyerekkel eljönni egy-egy szombati beszélgetésre, mert pont az a lényeg benne, hogy ne én mondjam meg, hogy szerintem ki milyen, hanem van lehetőséged saját magad eldönteni a kisugárzás és szimpátia kérdését, hisz ott helyben belenézhetsz az írók és illusztrátorok szemébe.
tovább...