A legmenőbb SCOLAR újdonságok kicsiknek és nagyoknak

Ismeretterjesztők, színezők, mesék és ifjúsági irodalmak

Ismeretterjesztés, szépirodalom, gyerekkönyvek. . . – a Scolar kiadó széles spektrumot lefed kínálatával. Az egészen kicsiknek való lapozóktól kezdve ismeretterjesztő sorozatokon át az ifjúsági irodalomig sok szuper Scolar könyvet találsz a szemlében!

Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, akkor lapozz a cikkhez!

Navratil Dominika ajánlóját olvasod.
tovább...

Szépirodalom, izgalmasan

4 könyv kamaszoknak - meg nekünk

A Scolar kiadó kényes ízléssel válogatja ifjúsági regényeit. Könyveik mind már szülőföldjükön különlegesek voltak valamiért: a Csikk megkapta a Német Gyerekkönyvdíjat, és pillanatok alatt lefordították tucatnyi nyelvre, a Semmit előbb kitiltották a dán iskolákból, majd kötelezővé tették, az Eleonor és Park az év ifjúsági könyve lett a Goodreadsen, az Amazonon, az amerikai könyvtárosok és könyvkereskedők szerint is. Legutóbbi könyvük, Cat Winter Fekete madarak árnyékában című műve pedig egy igazi történelmi regény kamaszoknak (és felnőtteknek), méghozzá az első világháborúról, ami ugyan Magyarország életében egészen különleges szereppel bír, mégse foglalkozunk vele szinte egyáltalán, noha külföldön az idei, száz éves évfordulóra rengeteg könyv jelent meg a legkülönbözőbb műfajokban. A Scolar kiadó ebben is az élen jár.
tovább...

Négy könyv, hogy jobban megértsd a kamaszokat

A Scolar négy legjobb ifjúsági könyve

Meg kell tanulnunk egy új fogalmat: young adult irodalom. Igen, ez magyarul az ifjúsági regényként fordítjuk, de mégis az angol kifejezésben sokkal több minden benne van. Modernség, bátorság, frissesség. Fiataloknak, fiatalokról, saját magukról, a világról, a felnőttekről szóló könyvekről beszélünk. A Scolar kiadó egyik sorozata is ezt az utat vállalta fel. Felnőttként-szülőként én is mindegyik kötetet sokszor és szívesen újraolvasom, és az is jó, hogy olvasás után a young adult gyerekeimmel is meg lehet vitatni őket.
tovább...

Ez nem Semmi!

így született a könyvből színdarab

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola falai között minden tavasszal Diákszínjátszó fesztivál zajlik, idén először egy nagyszabású színházterem-építő projektnek hála az iskola profin felszerelt saját színpadán mutatták meg magukat a gyerekek, óriási sikerrel. Jane Teller sokakat megosztó Semmi című könyvét két osztály is színpadra állította, a 8.c osztály ráadásul úgy formálta át a darabot, hogy még most is kiráz a hideg, ha belegondolok abba, mi zajlik egy 15 éves kamasz lelkében. Lovász Bori, az egyik szereplő mesélt arról, hogyan állt össze az ő saját Semmijük.


tovább...

"Az élet értelmével nem szabad játszani"

Négykezes Janne Teller Semmi című regényéről

Elég sok ifjúsági regényt olvasok, és bevallom, engem őszintén érdekelnek a hétköznapi tini-problémák. Nagyon izgi a matek dolgozat, fontos a szülőkkel való összetűzés, nem beszélve az első szerelemről! De mikor elovastam a Semmit, akkor döbbentem rá, hogy a legtöbb ifjúsági regény valójában lesajnálja éppen azt a korosztályt, amelyiknek meg akarna felelni. Mert persze, hogy fontos a dolgozat, fontos anyu és hogy ki-kivel jár, de úristen, mennyi fontos dolog van még ezeken túl! Mennyi minden foglalkoztat még egy tizenévest! Ez az az időszak, mikor a legkíváncsibbak, a legfogékonyabbak, és megkockáztatom, hogy a legokosabbak vagyunk. És ekkor kellenek az igazán jó könyvek, amelyek érthetően tálalják a nehezen megfogalmazható kérdéseket, de mégsem nyomnak a szánkba valami egyértelmű választ. És könyörgöm, ne akarjanak folyton tanítani! Mert ez a korosztály folyamatosan tanul, csak nem akkor, amikor megmondják nekik. Turai Juli és Papp Eszter írása, Janne Teller Semmi című regényéről.


tovább...

Így olvasd a Semmit!

Szakértők és érintettek Janne Teller Semmi című regényéről

Minket a regény teljesen elvarázsolt, de kíváncsiak voltunk az életkoruk, vagy foglalkozásuk okán leginkább érintettek véleményére is. Egy magyartanárt, egy pszichológust és egy gimnazistát kértünk meg, hogy olvassák el Janne Teller Semmi című ifjúsági regényét, mely mind Dániában, mind külföldön óriási visszhangot kapot. Az alábbiakban Dobosi Mária, Szabó Anna és Turai Eszter írását olvashatjátok. Ha pedig máris beszereznéd a könyvet, ne habozz, hiszen 2016.május 5. és 11. között 25%-os kedvezménnyel találod számos másik ifjúsági könyv mellett - a megrendeléshez kattints ide!


tovább...

Semmi

Neked mi a legfontosabb az életben? Számodra minek van a legnagyobb értelme? Nem is olyan könnyű a válasz, ahogy ez Janne Teller regényéből kiderül. Kamaszok keresik az élet értelmét, hogy mit miért érdemes csinálni. A lebilincselő és elgondolkodtató könyv első pár oldalát olvashatjátok most. Ennek van értelme.

tovább...