Maszatról mindent!

A sorozat köteteiről - röviden

Nosztalgiázz Maszattal, elevenítsük fel együtt a népszerű sorozat történeteit! Hogy miért? Mert végre-végre hamarosan érkezik a legújabb, a nyolcadik kötet, a Maszat a fodrásznál! Addig is számold meg, hogy hány van meg nektek eddig a Maszatokból! Elárulom: összesen 2 piros, 2 narancssárga, 2 türkizkékes és 1 zöld kötetnek kellene lennie a polcodon, ha igazán Nagy Maszat Rajongó vagy. Ebből ki is találhatod, hogy az új kötet zöld lesz! Mert így kerek a világ!
tovább...

Maszatos játékok az új Maszat-könyv mellé

Kinyomtatható foglalkoztatók

sari_kifesto_kicsi.jpgAz új Maszat könyv, a Maszat és a csőtörés mellé néhány régebbi könyvből készítettünk nektek játékokat. A kis kép melletti linken találjátok őket: egy pár egyszerűbb színezőt és két járműkészítő lapot, amihez gyufásdobozokat is kell gyűjtögetni!
tovább...

Én láttam, hogy a Maszat felült egy lóra!

Maszat tanya-nap

És lesz fekete, meg barna, meg fehér ló! Meg rózsaszín is, ugye? - lelkesedett már előző este Léna a szombati lovas-maszatos programért. Amikor kicsit nevettünk rajta, akkor persze rögtön hozzátette, hogy viccelt. Aztán megérkeztünk borzasztó korán (nehogy eltévedjünk! térkép, GPS) a tanyára. Szerencsére jól ki volt táblázva, így csak egy keskeny, korlát nélküli hídon, és egy hatalmas birkanyájon és pásztorán kellett átjutnunk. Még sehol senki nem volt, lógott az eső lába, és a nedves, erdőkkel határolt, hatalmas lankákon ott nyargaltak a barna, a fekete, a fehér lovak. Megértettem Lénát. Gyönyörűek voltak.
tovább...

Könyvfesztiváli könyveink 2012

A Pagony a Könyvfesztiválon


A Könyvfesztiválra a kicsiknek és a nagyoknak is sok-sok kiadvánnyal készültünk. Folytatódik Finy Petra sorozata, Lámpalány és Bögreúr mellé egy vagány Seprűsrác érkezik. Berg Judit kis dinóinak városi kalandjai a kezdő olvasóknak szólnak, ahogy Lila Prap dinós könyvét is sokan fogják szeretni. Gévai Csilla lírai meséi vagy Szabó Bori vicces átváltozott gyerekei a nagyobbaknak szólnak majd. És végre egy igazi kamaszregény, már a címe is izgalmas: A kőmajmok háza... Válaszd ki, te melyiket szeretnéd majd, és keresd őket a Millenárison és a boltban is!


tovább...

Illusztrátornak lenni jó!

Agócs Írisz magáról mesél

Agócs Írisz több, mint tucatnyi mesekönyv illusztrátora, a gyerekek és felnőttek nagy kedvence, a Maszat sorozat képi világának megalkotója. Maszat minden kisgyerekre hasonlít, és mégis igazi egyéniség. Folyton kitalál, megold, megy valahova, játszik, Írisz segítségével életre kelti Hóchócot és a többi játékát. Néha kicsit fél, máskor morcos és csak a hátát mutatja. Írisz pedig Maszat köré egy egész kis világot alkotott, melynek szereplői könyvről-könyvre visszatérnek: a buta zsiráf, a félénk zöld malac, a fontoskodó pingvinek, a csiga, a csipegető madarak, a mentő- és tűzoltóautó, a playmobil figurák. A mintás kabátok és csíkos pulcsik meg harisnyák. A játszótérről és az otthonunkból ismerős mászókák és a bútorok. Sok-sok apróság, amit élvezettel rakosgathatunk, hogy megismerjük Agócs Írisz és Maszat világát.
tovább...