A hintarabló – Lilipótvárosi kalandok

Berg Judit Both Gabi új könyvéről

Nagy próbatétel, ha egy jól ismert gyerekkönyv írónak, jelen esetben Berg Juditnak, no és sok gyerekének hogyan tetszik egy-egy új mesekötet. Both Gabinak viszont nem kell aggódnia, főleg, ha elolvassa, milyen nagy szeretettel ajánlja nektek is Judit a Hintarablót!
tovább...

Az új orr legendája

A hintarabló bemutatója

A hintarabló története életre kelt: Babett visszakapta az orrát. A bemutatón Török András várostörténész mondott érdekes, a városrész múltjára is utaló laudációt, majd a szobor leleplezése után Nagy Ervin olvasott fel a nagy számban összegyűlt lelkes közönségnek. Végül az Apró Színház segítségével a gyerekek saját nyomozáson vehettek részt, és hordában vágtázva lepték el a Szent István parkot és a Pozsonyi utat, hogy megkeressék egy puzzle darabjait. A cél a Pagony volt, ahol a bolt minden négyzetcentiméterére jutott kimelegedett, hangosan csevegő gyerek, a boltosok pedig pultosokká, vagy inkább menzás lányokká vedlettek át, és ipari mennyiségű bodzaszörpöt osztottak ki a gyerekeknek. Olvassátok el Gévai Csilla beszámolóját az eseményről!


tovább...

Színezz és keress nyomokat!

Kinyomtatható játék

Két új könyvünk nagyóvodásoknak, kisiskolásoknak A hintarabló és az Aprótörpe indiánok. Az előbbi a városban játszódik: három varázslatos nevű testvér, Bíborka, Bársonyka és Babocska kalandozik és nyomoz az utcákon, és közben fura lényekkel találkoznak. Az Aprótörpe indiánok nemcsak az ovisoknak, de első olvasós könyvként is kiváló. Táncoló Pitypang, az indiánfiú és Ásító Felhő, az indiánlány okosak és vagányak: szeretik az izgalmas küldetéseket, és mindig van egy jó ötletük, hogy vágják ki magukat a veszélyekből. Ráadásul mindkét könyvet öröm kézbe venni: az illusztrátorok, Maros Krisztina és Pásztohy Panka kompakt, átélhető, részleteiben kidolgozott világokat teremtettek. Most mindkét kötethez egy-egy letölthető, kinyomtatható foglalkoztatót, képet adunk. Kattints jobb gombbal a képre, mentsd el a hivatkozást, és nyomtasd ki! Jó játszást!
tovább...

Kicsoda

Részlet Both Gabi A hintarabló c. könyvéből

Both Gabi leginkább irodalmi szervezőként ismert, no meg persze háromgyerekes újlipótvárosi anyukaként. Titkos minőségében azonban meseíró is. Késő éjszaka írja le és formálja szép szöveggé a nappali fejből meséket, amelyekbe beszöknek a város lényei, szobrok, utcák, és a gyerekek meg az anya fantáziája, városi manók és tündérek kelnek életre. A hét minden napjára jut egy mese, mi most a csütörtökit tesszük közzé ízelítőnek. A kötetet Maros Krisztina képei illusztrálják.
tovább...