Állati történetek, amik nagyon is emberi helyzetekről mesélnek

Szemle a legkedvesebb állatos mesekönyvekről

Miért rajongunk ősidők óta az állatmesékért? Vajon milyen problémákat és megoldásokat allegorizálnak a kedvenc állatmeséink? Derítsd ki a cikkből, és használd ki az akciót, rendeld meg az állatos könyveket most 20% kedvezménnyel!

 

tovább...

Terápiás állatmesék hétköznapi félelmekre

Ismerd meg a Jill Tomlinson-sorozatot!

Tökéletes esti mese? Állatos és vicces? Megnyugtató, mégis bátor és kalandos? És még az illusztrációi is szépek? Még mindig nem elég? Legyen bizonyított pszichoterápiás segítség a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétséget, a szeparációs félelmüket és minden tudattalan konfliktusaikat? Olvass tovább és megtalálod a te meséd!tovább...

Álmodj szépeket!

Pagony mesék minden estére

Nincs is jobb, mint amikor az egész család nyugodtan kialussza magát. Erre így az ősz derekén a szülők részéről bőven akad kedv és hajlam, de a gyerekek gyakran keresztbe húzzák a számításokat. Nem csoda, hiszen az este, a sötét, az egyedüllét, az álomvilágba való átlépés komoly félelmekkel és kockázatokkal jár

De tudd, nincs olyan helyzet, amit mesékkel ne lehetne feloldani! Ilyenkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy szuper esti mesékkel, meghitt, biztonságot adó közeget teremtesz.

Hogy melyek ezek? Lapozz a cikkünkre!

Frindt Julcsi ajánlóját olvasod!
tovább...

A klasszikusok segítenek

Szemle a legjobb klasszikus könyvekről piciknek és picit nagyoknak

Kíváncsi vagy, melyek azok a könyvek, amik megunhatatlanok még sok-sok év után is? Kíváncsi vagy mitől olyan jók? Hogy mikor érdemes olvasni őket? Akkor lapozd végig a szemlét, amiben minden élethelyzetre és problémára találsz egy segítő mesét!
tovább...

Ez a bagoly már nem is fél a sötétben

kreatív foglakozás egy könyvhöz

A bagoly, aki félt a sötétben című könyvünk egy nagyon kreatív óra témája volt. A gyerekek egy olyan képbe helyezték el Huppot, hogy kedve szerint  nappal vagy éjjel lehessen. A különleges technikákat és trükköket most neked is megmutatjuk, rajzórán, szakkörön, napköziben vagy akár otthon is elkészíthetitek a baglyos képeket.


tovább...

ALC

azaz Anna Laura Cantone, legkedvesebb olasz illusztrátorunk

Ő itt Anna Laura Cantone, illetve AnnaLaura, mert így, egybe írja a keresztnevét. Tudod, ő a baglyos, meg a cicás könyvek rajzolója, és aki találkozott vele múlt héten, az személyesen is meggyőződhetett arról, hogy mindig mosolyog, mindig vidám, mindenkihez van egy jó szava, éééés pillanatok alatt olyan vicces állatokat varázsolt a papírra, hogy csak na! (Megfigyeltem, mindig a szemet rajzolja meg legelőször). Az olasz illusztrátor az idei Aranyvackor zsűritagjaként látogatott hozzánk, és most oldalunkon Kovács Eszti, a Pagony főszerkesztője segítségével még jobban megismerhetitek.
tovább...

A humor bátorrá tesz

Anna Laura Cantone-val beszélgettünk


Anna Laura Cantone-val, az elismert, fiatal olasz illusztrátorral beszélgettünk röviden e-mailben. Gyertek el csütörtökön A cica, aki haza akart menni bemutatójára, nézzetek meg egy részletet a meséből Mariska bábszínházában, színezzétek ki a cicákat és a baglyokat, amiket Anna Laura Cantone rajzol nektek. A nagyobbak közben meghallgathatják, mit mesél a rajzolásról Cantone, akivel Körner Júlia fog beszélgetni.


tovább...

A sötétség kedves

Jill Tomlinson - Anna Laura Cantone: A bagoly, aki félt a sötétben - Pagony, 2012

Nincs kerek e világon olyan felnőtt és gyerek, aki ne félne valamitől. Aki esetleg mégis azt vallaná, hogy ő bizony semmitől sem riad meg, bátran cáfolom e kijelentését. Valakinek már attól is görcsbe rándul a gyomra, ha le kell lépnie a biztonságot jelentő járdáról, de persze vannak olyanok is, akiket csupán az álkapocs-csattogtató fehér cápával vagy skorpióval lehet riogatni. A lényeg, mindenkinek vannak félelmei.
A bagoly, aki félt a sötétben, pedig a félelmek feloldásához tökéletes bevezetés.


tovább...

Jill Tomlinson, aki legyőzte félelmeit

Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben (ill. Anna Laura Cantone), Pagony, 2012.

Sokan sétálnak el a Pagony kirakata előtt nap mint nap: nekik már jó ismerősük Hupp, a bagoly, csak eddig olaszul láthatták Jill Tomlinson klasszikusát. Hupp, a kis bagoly viszont végre megérkezett magyarul is hozzánk, hogy segítsen a sötétben félős gyerekeknek megszeretni a sötétséget, hogy megismerjük Jill Tomlinson, és nem utolsósorban a népszerű olasz illusztrátor, Anna Laura Cantone kedves, groteszk humorát. A baglyot meglátva mindenkinek az első szava: jaj, de cuki. Hát kívánom, hogy ez, a Cantone-féle, Tomlinson-féle cukortalan, empatikus, humoros cuki legyen mindenkinek a cuki. Olvassátok el összefoglalónkat a kötet írójáról, aki nagyon különleges ember volt.
tovább...