Maszat-szelet

Végtelen spagetti - Vrábel Kriszta családi főzős blogja 2.

Már útnak indult itt a Pagony oldalán a Végtelen spagetti, mikor egy magazinnak fotóztam ennek a desszertnek egy változatát. Hetente három-négy napom telik ételfotózással (gyakran naponta akár 6-8 ételt főzök meg és fotózok le), így mondhatni, igen változatosan étkezünk. Azaz össze-vissza. Van, hogy egy hétig roskadozik a spájz a karácsonyi sütiktől. Az újságok (főleg a havi magazinok) korai lapzártája miatt ez szeptemberben szokott lenni. Kicsit később, november végén a heti lapok miatt pedig újra „karácsonyozunk”. A gasztronómiai húsvétot februárban szoktuk tartani, friss spárgát márciusban kell kerítenem, ropogós cseresznyét pedig május elején. A gyerekek ezzel persze nem nagyon törődnek, ők csak élvezik munkámnak a gyümölcsét. Be kell vallanom, azt azért én is élvezem, hogy egy fárasztó munkanap után legalább főznöm már nem kell. Ezt a Maszat-szeletet azonban nagy örömmel készítettük...


tovább...

Maszatos játékok az új Maszat-könyv mellé

Kinyomtatható foglalkoztatók

sari_kifesto_kicsi.jpgAz új Maszat könyv, a Maszat és a csőtörés mellé néhány régebbi könyvből készítettünk nektek játékokat. A kis kép melletti linken találjátok őket: egy pár egyszerűbb színezőt és két járműkészítő lapot, amihez gyufásdobozokat is kell gyűjtögetni!
tovább...

Így leszel konyhatündér Maszattal

olvasónk írta az új Maszat kötetről

Megjelent az új Maszat-könyv! Ez a hír két évvel ezelőtt még extázist váltott volna ki az akkor 2 éves Marci fiamból. Ahogy például a rendkívül visszafogott apja konkrétan transzba esett, amikor kijött a legújabb Maszat és azonnal elrohant megvenni. Hát igen, az épp beszélni tanuló Marci akkortájt egyszer szóról szóra felmondta a Maszat játszikból a Bújócskát a rokonoknak a tőlem hallott és tökéletesen lemásolt hanghordozással, én meg a szomszéd szobában szó szerint sírtam a röhögéstől. Az volt a Maszat-rajongás csúcspontja. - Emrich Kriszta ajánlója.


tovább...