Terápiás állatmesék hétköznapi félelmekre

Ismerd meg a Jill Tomlinson-sorozatot!

Tökéletes esti mese? Állatos és vicces? Megnyugtató, mégis bátor és kalandos? És még az illusztrációi is szépek? Még mindig nem elég? Legyen bizonyított pszichoterápiás segítség a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétséget, a szeparációs félelmüket és minden tudattalan konfliktusaikat? Olvass tovább és megtalálod a te meséd!tovább...

A klasszikusok segítenek

Szemle a legjobb klasszikus könyvekről piciknek és picit nagyoknak

Kíváncsi vagy, melyek azok a könyvek, amik megunhatatlanok még sok-sok év után is? Kíváncsi vagy mitől olyan jók? Hogy mikor érdemes olvasni őket? Akkor lapozd végig a szemlét, amiben minden élethelyzetre és problémára találsz egy segítő mesét!
tovább...

Szuzi cica halfasírtos spagettije

Ha cica, akkor Szuzi, és persze kedvence a hal! Ismeritek már a könyvet a cicáról, aki haza akart menni? Akkor itt az ideje, hogy egy szuper és egyszerű halas recepttel kényeztessétek a családot! Hogy valaki nem szereti a halat?

Vrábel Kriszta családi főzős blogjában a jó recept mellett erre is találtok megoldást.

Éljen a halfasírtos Végtelen Spagetti!


tovább...

ALC

azaz Anna Laura Cantone, legkedvesebb olasz illusztrátorunk

Ő itt Anna Laura Cantone, illetve AnnaLaura, mert így, egybe írja a keresztnevét. Tudod, ő a baglyos, meg a cicás könyvek rajzolója, és aki találkozott vele múlt héten, az személyesen is meggyőződhetett arról, hogy mindig mosolyog, mindig vidám, mindenkihez van egy jó szava, éééés pillanatok alatt olyan vicces állatokat varázsolt a papírra, hogy csak na! (Megfigyeltem, mindig a szemet rajzolja meg legelőször). Az olasz illusztrátor az idei Aranyvackor zsűritagjaként látogatott hozzánk, és most oldalunkon Kovács Eszti, a Pagony főszerkesztője segítségével még jobban megismerhetitek.
tovább...

A humor bátorrá tesz

Anna Laura Cantone-val beszélgettünk


Anna Laura Cantone-val, az elismert, fiatal olasz illusztrátorral beszélgettünk röviden e-mailben. Gyertek el csütörtökön A cica, aki haza akart menni bemutatójára, nézzetek meg egy részletet a meséből Mariska bábszínházában, színezzétek ki a cicákat és a baglyokat, amiket Anna Laura Cantone rajzol nektek. A nagyobbak közben meghallgathatják, mit mesél a rajzolásról Cantone, akivel Körner Júlia fog beszélgetni.


tovább...

Macska a vízben!

Jill Tomlinson-Anna Laura Cantone: A cica, aki haza akart menni

Jill Tomlinson sosem tervezte, hogy író lesz. Eredetileg operaénekesnek készült, majd egy újságírói tanfolyam elvégzése során elhatározta, hogy írni fog. Méghozzá gyerekkönyveket. A bagoly, aki félt a sötétben után a könyvsorozat következő kötete, A cica, aki haza akart menni ismét egy szeretnivaló állat kalandjait meséli el. – Bánáti Anna ajánlója.


tovább...