A biztonságos közlekedésre nevelés alapjai

Játék, mese, biztonság

Elkezdődött az iskola és elkezdődnek a mozgalmas őszi hétköznapok is. Ha szeretnéd, hogy a gyereked abban a bizonyos pillanatban magabiztosan engedje majd el a kezed, miközben képes figyelni a saját biztonságára, akkor kezdd a tudatos közlekedésre nevelést most! Most egy olyan sorozatot mutatok nektek, ami bár a fővárosi tömegközlekedésre koncentrál, de ihletet adhat más településeken élőknek is.
tovább...

Tapéta helyett is könyvek

Így olvas Gévai Csilla

Gévai Csilla író-illusztrátor valóban a könyvek szerelmese, aki pontosan tudja és érzi, hogy mennyire fontos, hogy egy gyerekkönyv milyen legyen. Meghatározó kiskori élményei és saját két gyereke révén markáns véleménye van arról, hogyan és miből érdemes olvasniuk a gyerekeknek. A vele készült interjú végén ráadásul egy apró, de annál hatásosabb trükköt is elleshetsz az Amíg olvasunk szerzőjétől.

Olvasd el az interjúnkat!
tovább...

Utazni fejben is lehet!

Kedvenc könyveim 2-től 10 éves korig

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?

Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!
tovább...

Amíg utazunk - társasjáték!

Hamarosan nagy újdonsággal várunk titeket a Pagonyban: a könyveinkből társasjátékokat is készítünk! A kisiskolás korosztály a könyvekben már megszerette Gévai Csilla és Baranyai (b) András közlekedős meséit, és most igaziból utazhat busszal, metrón, villamoson Budapesten, meglátogathatja a híres épületeket és Domáék életének fontos helyszíneit és megismerheti a város közlekedését.
tovább...

Térképre fel!

Győri Bori kreatívja

Már a boltban a nagysikerű Amíg utazunk foglalkoztató füzete, amiben nemcsak színezni és keresgélni kell, hanem egy csomó mindent meg lehet tudni a budapesti közelekedésről is. 

Próbáljátok ki ezt a közlekedős játékot, amiben a gyerekek önállóan találhatják meg az oviba/suliba vezető utat!


tovább...

Gurulnak a kerekek

szemle utazós könyvekből


A legjobb járműves könyveket válogattuk össze nektek, most, hogy lassan mindenki kocsiba száll, és elindul valamerre.

Ha Budapesten vagy, akkor is sok érdekesség vár, ha szereted a meséket, költözz be Tesz-Vesz városba! A gépóriások szerelmese vagy?  Akkor ismerkedj teherautókkal, markolókkal, traktorokkal!

Győri Hanna szemléje nem csak autómániásoknak.


tovább...

Űrhajós keksz (azaz Pilóta keksz házilag)

Utazáshoz, nyaraláshoz, mindig!

Arra az esetre, amíg utazunk, akár a Balatonra, akár a hegyekbe-tengerre, vonaton, autón, vagy bicajon, jó, ha van egy kis finom nasi, ami bírja a gyűrődést, finom és laktató. És nem mellesleg pillanatok alatt elkésszítheted otthon is a gyerkőcökkel, és ha sikerül belőle ÓRIÁSI adagot készítened, akkor akár egy hétig is kihúzzátok vele. Vrábel Kriszta kekszét ki kell próbálnod, most!
tovább...

Közlekedési költészet

Gévai Csilla - Baranyai b. András: Amíg utazunk, Pagony, 2013

Van két végtelenül kreatív ember: Gévai Csilla és Baranyai b. András. Mindketten nagyon szeretik Budapestet, kívül-belül ismerik. Az egyikük megírta, hogy milyen villamosozni, trolizni, földalattizni, metrózni nálunk. A másikuk pedig olyan járműveket és alagutakat és látképeket rajzolt köré, hogy minden járműrajongó kisgyerek megnyalhatja a tíz ujját utána. Egyszóval: az igazi gyerekes jármű-guide végre itt van! Olvassátok el interjúnkat a szerzőkkel.
tovább...

Eszkimó a BKV-n

Gévai Csilla - Baranyai b. András: Amíg utazunk, Pagony, 2013.

Gévai Csilla és Baranyai (b) András Amíg utazunk című könyve sok tekintetben hiánypótló mű. A „látod kisfiam, ez itt a trolibusz” és a „Ganz Solaris Trollino trolibuszok korszerű IGBT-s inverter hajtással stb. készültek” típusú szakkönyvekkel Dunát lehet rekeszteni. Ez persze nem baj, szükség van mind a kettőre, de nagyon hiányzott egy olyan könyv, ami meg tudja szólítani a közlekedés iránt érdeklődő óvodás-kisiskolás gyerekeket. - Kovács Tamás ajánlója
tovább...