Öt tökéletes könyv!

2014 legjobb gyerekkönyvei

Az idei Év gyerekkönyveit egytől egyig érdemes elolvasni, megismerni! Rövid összefoglalónkban szemlézzük, hogy hogyan ajánlották őket - határtalanul lelkesen - a Pagony kritikusai. Szépek, jók, irodalmak - fogyasszátok egészséggel!
tovább...

Játék Jakabbal!

Játék Dániel András új könyvéből és itt a nyertes!

Jakab megérkezett! Ez a feltűnő szőke frizurás kisfiú felforgatja, amit mesekönyvről eddig gondoltunk. Bemászik az üveggolyói után az ágy alá, és ott egy egészen új világot talál - akárcsak mi Dániel András "esztrádkönyvében", ami mese, böngésző, foglalkoztató és mesekönyv-paródia. Nos, aki szeretne Jakabbal játszani, az segítsen neki, mert ezen a nagy képen, Hómama konyhájában meg kell minden ételt és italt keresnie, aminek a neve k betűvel kezdődik! Vigyázat, a kredencet nem lehet megenni! A megoldásokat november 30-án, vasárnap éjfélig vártuk és már van nyertesünk is!
tovább...

Vizuális kalandozás az ágy alatt

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)

Jakab, aki maholnap már nagycsoportos lesz, fél a sötétben, most mégis elhatározza, hogy elindul az ágy alá, hogy megkeressen hat darab, szerencsétlen módon elgurult üveggolyót. (Mert sajnos Klárika, az üveggolyókat szállító billenős teherautó egy alattomos gyűrődésen felborult.) A végére golyók természetesen meglesznek, és Jakab, miután megnyomja a liftgombot, a zöldet, aminek sárga a közepe, visszakerül a gyerekszoba szőnyegére. (Ahol Klárika türelmesen várt rá.) A Dániel András könyveit ismerő olvasó elképzelheti, hogy számtalan bonyodalom és váratlan fordulat után következik el a szerencsés befejezés; ha pedig el is képzelte, akkor képzeljen el inkább két-háromszor több bonyodalmat és váratlan fordulatot, így már nagyjából felkészülten várhat mindent, ami az után következik, hogy Jakab bemászik az ágy alá. - Mészáros János ajánlója
tovább...