Képességfejlesztés lépésről lépésre

gyakoroljatok játékosan!

Most egy olyan játékos tornával lepheted meg otthon a gyereked, amit tuti, hogy élvezni fog, miközben fejlődik az idegrendszere. A játékot a Kalimpa című képességfejlesztő "tornasorokat" is hozó meseregényből választottuk, ha bevált, olvassátok el a bábfiú kalandjait és játsszátok is el! 

Készüljetek fel az iskolára, az iskolaérettségi tesztre feszültség nélkül!
tovább...

Mindenkinek lesz egy ötleted!

Már csak 9 nap karácsonyig!

Most már menthetetlenül nyakunkon a karácsony! Ha még nem sikerült mindenkinek beszerezned az ajándékát, akkor olvasd el a cikkünket és találj benne mindenkinek kortól, nemtől függetlenül egy tuti megoldást

Most mindenkinek lesz egy jó ötleted!

Kattints a szemlére!
tovább...

"A mozgás a gyermek legtermészetesebb megnyilvánulási formája"

Interjú Varga Norbert mozgásfejlesztővel

Ha valakik, a Mocorgós fiúk tudják, hogyan kell játékosan fejleszteni a gyerekeket. Aki ismeri a programjaikat, egy életre megjegyezte magának Kalimpát, az esetlen, csupa szív bábfiút. A foglalkozás során felcsendülő dal örökre belemászik a gyerekek fülébe, arról már nem is beszélve, milyen ügyesen ragadják meg az ovisok fantáziáját, és egy játékos mese keretében milyen profizmussal fejlesztik a mozgásukat. 

Varga Norbert, a Mocorgó programok lelkes gyógytornásza számos kérdésünkre válaszolt a mozgásfejlődéssel kapcsolatban. Kattints az interjúnkra, és olvasd el, hogyan lehet mesésen felkészülni az iskolára.
tovább...

Mese és fejlesztő mocorgás a bátor bábfiúval

Stiglincz Milán és Varga Norbert megmozgató első könyve

A szerzőpáros nem csak a gyerekek szórakoztatásában és megmozgatásában járatos, hanem a történetmesélésben is. Végre itt van Stiglincz Milán első könyve, ami Varga Norberttel és Szabó Tamással, azaz a Mocorgó csapatának több éves tapasztalatával felvértezve egy rendkívüli könyv lett. Olyan mesét kaptunk, ahol a történet nemcsak szerethető karakterekkel, de egy sor játékos mozgással is kiegészül, sőt azzal válik teljessé.
tovább...

Mesés mozgásfejlesztés

Ismerd meg a Kalimpa című könyvet!

Kalimpa - mielőtt személyesen is találkoztunk volna - már évek óta családi barátnak számított. Zsiga fiam ugyanis évekig járhatott Mocorgó tornára az oviban, ahol a vörös hajú kis bábfigura pillanatok alatt nagy kedvenccé vált. Ismertem a róla szóló dalokat, és Zsiga rengeteget mesélt, hogy tornáznak a babával, és a Mocorgós fiúkkal, Norberttel és Tamással.tovább...