Az alapítók kedvencei

kedvenceink - első rész

Három házaspár 2001-ben nem talált a gyerekeinek megfelelő kortárs mesekönyvet. Mi sem egyszerűbb: alapítottak egy boltot, majd egy könyvkiadót. Hát, annyira talán még sem volt egyszerű... de valamitől működött. A jó szövegektől és képektől, meg a sok munkától, amit mindenki beletett. A tulajdonosok nagy nehezen választottak a sok-sok kedvenc közül egy-egy könyvet, amit a legfontosabbnak, legkedvesebbnek tartanak.
tovább...

Ez itt Boribon, olyan, mint én, ez itt Annipanni, olyan, mint anya

Amikor kicsi voltam, a Boribon volt a kedvenc meséskönyvem, és Annipanni a kedvenc mesehősöm. (Most már tudom, sokan voltunk ezzel így...hány dedikálást ültem végig Veronikával, hányszor hallottam ezt a mondatot: „ez a könyv volt a kedvencem!”) Nekem csak egy Boribonom volt (pedig igazán rengeteg mesekönyvem volt...), nevezetesen a Jó éjszakát Annipanni. Ennek viszont minden képe és minden mondata belém vésődött, leginkább az, ahogy kiflit esznek szamócával (a Pagonyos-verzióban már a kifli után eszik a szamócát, Veronika kérésére. Kár, olyan jó volt úgy! De a szerző szava szent, a szerkesztő csak javasol...). Vagy ahogy abban a furcsa, hegyes papucsban alszik a kiscica...
tovább...

Boribon mesehétvégék a Walden Hotelben - Marék Veronika fényképes beszámolója

"Boribon mesehétvége... Mi ez a sosemhallott program?

A dobogókői Walden Hotel - Tollár Mónika ötletét megvalósítva - Boribon napokat szervezett február végén. Olyan sok család jelentkezett, hogy a programot mindjárt meg is kellett ismételni. A két koratavaszi hétvége sikerén felbuzdulva ősszel Kippkopp-hétvégét is tervez a Walden Hotel.

tovább...