A Matchbox doboz megdicsőülése

cimkék: #kreatív #Eszter blog

Szülinapra autópályát varrtam egy kétévesnek. Azzal a megfontolással, hogy pálya mellé autó is dukál, vettem néhány szuper minijárgányt is. A dobozok viszont a nyakamon maradtak, úgyhogy muszáj volt velük kezdnem valamit. Kitűzőt már csináltam ezelőtt, de ennyire jól még sosem sikerült. A doboztenger meghozta az ihletet.Olyannyira, hogy aztán hűtőmágnes gyártásba kezdtem, és addig-addig vágtam és ragasztottam, míg a zsáknyi szemét le nem apadt egy félmaroknyi vagdalékra. Remekül szórakoztam, és szerintem a végeredmény sem lett rossz.

Nálunk most zsúrdömping van, és ahogy látom a mai gyerekeknél az dívik, hogy nem csak a szülinapos, de a vendégek is kapnak egy kis jelképes ajándékot. Mind a kitűzőt, mind a hűtőmágnest el tudnám képzelni erre a célra. Ha pedig nem is mi rajzoljuk meg, akkor nem csak olcsó, de pillanatok alatt meg is vagyunk vele.

Amire szükséged lesz a kitűzőhöz:

karton és műanyag lap (legjobb ha játékok megmaradt csomagolását használod fel erre a célra, de egy puhább PET palack is remekül megteszi)
textilfilc (jól hasznosíthatók az anyagmaradékok, mert csak egy kevésre lesz szükséged)
kisebb méretű kitűzőalap (hobbi boltokban kapható)
papír
zsírkréta
ceruza
olló
körző
hobby ragasztó

Így készítsd el:

Körzővel rajzolj a kartonra egy körülbelül három centiméter átmérőjű kört, és vágd ki. Ez lesz a sablon. A textilfilcből vágj ki egy akkora kört, amelynek átmérője egy kicsit nagyobb, mit a kitűzőalap hossza. Erre a filckörre ragaszd fel a kitűzőalapot, és rakd félre amíg meg nem szárad. (Közvetlenül a kartonra is lehet ragasztani a kitűzőalapot, de a filcen jobban megköt, és tartósabb is.) Rajzold körbe a sablont, mind a kartonon, mind a papírlapon és vágd ki a köröket. A műanyagon elég ha csak nagyjából körbevágod, és utána igazítasz rajta, ha szükséges. Rajzold meg a papírra a kívánt figurát és színezd ki zsírkrétával, vagy ceruzával. A filctollat nem ajánlom, mert azt a ragasztó feloldja. Ha megkötött a kitűzőalap, ragaszd fel a kartonkör egyik oldalára, a másik oldalára pedig ragaszd fel a képet. Végül a tetejére rögzítsd ragasztóval a műanyag kört. Nem baj, ha szétfolyik a ragasztó, a rajzban nem fog kárt tenni.

Amire szükséged lesz a hűtőmágneshez:

karton és műanyag lap (legjobb ha játékok megmaradt csomagolását használod fel erre a célra, de egy puhább PET palack is remekül megteszi)
mesefigurás szórólap (a Pagonyban nagy a választék, és ingyen elvihető)
olló
körző
ceruza
hobby ragasztó
mágneskorong vagy vágható mágnes (hobbi boltokban kapható)

Így készítsd el:

Körzővel rajzolj a kartonra egy körülbelül három centiméter átmérőjű kört, és vágd ki. Ez lesz a sablon. A szórólapról válaszd ki azt a részletet, amit szeretnél, hogy rajta legyen a hűtőmágnesen. Én Molnár Jacqueline Piroska-illusztrációját használtam fel. Tedd a kiválasztott képrészletre a sablont, rajzold körbe ceruzával, és vág ki. A sablon segítségével vágj ki még egy kört a kartonból és a műanyagból is. A kartonkörre ragaszd fel a mágnest, a másik oldalára pedig a képet. Végül a tetejére ragaszd fel a műanyag kört.

Kapcsolódó cikkek