A telhetetlen hernyócska

Eric Carle

A telhetetlen hernyócska

A szerző illusztrációival

Bolti ár: 2390Ft
Kedvezményes ár: 2032 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2006
24 oldal, 180x125 mm, Kemény borító  

Eric Carle sok-sok különleges montázstechnikával készült mesekönyve közül a legelső és legismertebb (amit 1969-es első megjelenése óta több mint 20 millió példányban adtak el világszerte) A telhetetlen hernyócska. Az immár klasszikus mese egy kis hernyóról szól, aki hétfőn keresztülrágta magát egy almán, de továbbra is éhes maradt, kedden keresztülrágta magát két körtén, de továbbra is éhes maradt, szerdán három szilván, csütörtökön négy epren, majd egy tortán, egy virslin, egy nyalókán, és így tovább, és így tovább - míg jól nem lakik - és gyönyörű pillangó nem válik belőle.

Ezt a könyvet 1-3 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Eric fiatalkorát Németországban töltötte, bár az USA-ban született (szülei német bevándorlók voltak), itt élte át a II. világháborút. Középiskolai rajztanára vezette be az expresszionista festészetbe. A művészeti iskola elvégzése után, 40 dollárral a zsebében és portfóliójával a hóna alatt visszatért New Yorkba., tervező grafikusként dolgozott a New York Times reklámosztályán, majd évekig egy reklámügynökséget vezetett. Első mesekönyvét baráti felkérésére illusztrálta , de a munka annyira megfogta, hogy azóta is csak ezzel foglalkozik. Komolyan veszi hivatásását, mert hite szerint munkájával segítheti a traumatikus élethelyzetek feldolgozását, és kreatív módon, szórakoztatva taníthatja a legkisebbeket. Legismertebb könyve A telhetetlen hernyócska, a könyvet 47 nyelvre fordították már le, és 29 millió példányban adták el, összesen több mint 70 könyvet illusztrált már.
2002-ben múzeumot alapított, ahol többek között képeskönyvek illusztrációit állítják ki.
Különleges kollázstechnikáját technikáját könnyű felismerni.

A szerző más könyvei

 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1607 Ft (-15%)
  1890 Ft
  Játszva megismerhetitek a formákat, csak meg kell találni a megfelelő párokat ebben a különleges lapozós könyvben.
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  A legkisebbek játszva tanulhatják meg a színeket, csak meg kell találni a megfeleő párokat ebben a különleges könyvben.
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Nagyon könnyen megy majd a számolás 1-10-ig, ha sikerül összepártosítani a számokat, a megfelelő számú tárggyal!
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  1913 Ft (-15%)
  2250 Ft
  Egy kisfiú elvesztette a cicáját, és most bejárja a világot, hogy megtalálja. Eric Carle fantasztikus könyve!
 • Eric Carle
  Pozsonyi Pagony Kft
  2032 Ft (-15%)
  2390 Ft
  A kaméleon élete borzasztó unalmas volt, míg egy nap rájött, hogy nemcsak a színét tudja változtatni, hanem a formáját és a méretét is. Amikor meglátta az állatkert csodálatos állatait, azonnal olyan akart lenni, mint ők - és ez sikerült is! De hogyan?!

Cikkek

Jó könyveket az oviba!

A lista, ami megmutatja, hogyan nevelj könyvmolyt

2016. május 5. - Zsani cimkék: jó könyv Best of 3-6 5-8 8-12 

orokkeManapság már az ovisoknak is örülnek egy jó színes képeskönyvnek, és valljuk be, mi magunk szülők is örülünk, hogy ha gyerekünk csoportjában valóban klassz könyvek vannak. Segítsük az óvó néniket, lepjük meg őket és a gyerekeket sok-sok könyvvel!

Boltosaink ajánlják

2011. október 17. - Vera cimkék: jó könyv ünnep 

boltHa nem tudod kiválasztani, hogy melyik Pagonyos könyvet vedd meg a szülinapi akciónkban, akkor olvasd el, hogy mit ajánlanak azok, akikkel nap mint nap találkozhatsz a boltban, a pult másik oldalán. Hivatásszerűen ajánlanak reggeltől estig könyveket, most mégis legkedvesebb Pagonyos olvasmányaikról mesélnek. És tudod már, mit szeretnek a Pagony alapító, és szerkesztői?