A Virág utcai focibajnokság

Dávid Ádám

A Virág utcai focibajnokság

Rubik Anna illusztrációival

Bolti ár: 2790Ft
Kedvezményes ár: 2372 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Pozsonyi Pagony Kft, 2011
104 oldal, 170x217 mm, Kemény borító  

A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú. hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpetteyes pillangót meg tejfogú tigrist koppol, és Milán füzetét is összekoppolja. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik, és az otthoni harmónia egy csapásra szertefoszlik. Képes lesz-e Koppány újra összekovácsolni a Kovács családot? Ki tudja-e húzni Aput Apátiából? És ki lesz a győztes?

Ezt a könyvet 7-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

Dávid Ádám író, a Móra Kiadó szerkesztője, gyermekirodalmár. 1985-ben született Budapesten. A Virág utcai focibajnokság címen 2011-ben jelent meg első ifjúsági regénye a Pagony Kiadó századik könyveként, 2013 decemberében pedig Millennium expressz – A potyautas címmel második regénye is napvilágot látott a Tilos az Á Könyvek gondozásában. Számos irodalmi és gyereklapban publikál meséket, gyerekverseket. 2009 óta a József Attila Kör tagja. Kutatóként elsősorban a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom foglalkoztatja. Az írás mellett a filmkészítés is érdekli.
Könyvei
A Virág utcai focibajnokság, ill. Rubik Anna
Millennium expressz - A potyautas

A szerző más könyvei

 • Dávid Ádám
  Tilos az Á Könyvek
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Dávid Ádám trilógiájának befejező részében a kör ­bezárul. Szilveszter éjszakáján a párizsi Eiffel-torony tetejéről vehetünk búcsút 1896-tól – és a Millennium expressztől.
 • Dávid Ádám
  Tilos az Á Könyvek
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Dávid Ádám trilógiájának második része az európai izgalmak után az Egyesült Államok kultikus helyszínein vezet keresztül a századfordulós New Yorktól Chicagón át Los Angelesig.
 • Dávid Ádám
  Tilos az Á Könyvek
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Teri sem tudott az árva gyerekeket mentő vonat létezéséről, amíg rajta nem találta magát. De ő a híres Zsolnay családból származik, és élnek a szülei!

Cikkek

Te már tudsz koppolni?

Interjú Dávid Ádámmal

2011. november 15. - Hanna cimkék: interjú jó könyv 

vDávid Ádámot, A Virág utcai focibajnokság szerzőjét arra kértük, hogy asszociáljon a könyve pár mondatával kapcsolatban. Olyan mondatokat kerestünk, amelyek szerintünk a szöveg leglényegesebb motívumait sűrítik össze. Ilyen a koppolás, ez a sokértelmű jelkép és cselekvés, a vörös és az Apa háta, amit többet látni a történet során, mint őt magát. A focipálya, a grund, mint a társadalom miniatűr képe, és a focibajnokság, ahol minden picit túlmutat önmagán, de együttal nagyon konkrét tanulási folyamat: társadalmi kapcsolatokat, a nagy érzelmek lejátszását tanulják a gyerekek - és izgulja végig velük az egykorú olvasó. És végül a Nagyi, a család és a foci központi figurája, ennek a világnak az origója. A bodzaszörp pedig - hát az talán maga az örökkévalóság. Olvassátok el, mit gondol ezekről a kulcsmotívumokról a szerző!

A nagy koppolás

Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

2011. november 14. - Turai Juli cimkék: jó könyv 

kÉn az olyan könyveket szeretem, amikben ütős történet van. A Virág utcai focibajnokság első oldalán rögtön a rejtélyes koppolás jött szembe, meg tejfogú tigrisek és hétpettyes pillangók. Bár a nyelvi játékok sincsenek ellenemre, de a jó történet a lényeg. Dávid Ádám könyve pedig egy rendes ifjúsági regény, rendes történettel.

A Virág utcai focibajnokság

Dávid Ádám - Rubik Anna

2011. november 11. cimkék: olvasósarok 

Kukucskálj be a Kovács család életébe, ahol senki nem egyszerű eset. Focizó nagyi, koppoló Koppány... Éppen ebédhez készülődnek, de előbb még tintakigyók tekergőznek a maszatos füzetben. Olvasd el a hatodik fejezetet, és titokban biztos te is kipróbálod majd a koppolást.