ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 7-12
  • fiús

Dávid Ádám

A Virág utcai focibajnokság

Illusztrátor: Rubik Anna

Pozsonyi Pagony Kft, 2011

104 oldal, Kemény borító

A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú. hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpetteyes pillangót meg tejfogú tigrist koppol, és Milán füzetét is összekoppolja. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik, és az otthoni harmónia egy csapásra szertefoszlik. Képes lesz-e Koppány újra összekovácsolni a Kovács családot? Ki tudja-e húzni Aput Apátiából? És ki lesz a győztes?

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2790 Ft
2372 Ft (-15%)

Te már tudsz koppolni?

Dávid Ádámot, A Virág utcai focibajnokság szerzőjét arra kértük, hogy asszociáljon a könyve pár mondatával kapcsolatban. Olyan mondatokat kerestünk, amelyek szerintünk a szöveg leglényegesebb motívumait sűrítik össze. Ilyen a koppolás, ez a sokértelmű jelkép és cselekvés, a vörös és az Apa háta, amit többet látni a történet során, mint őt magát. A focipálya, a grund, mint a társadalom miniatűr képe, és a focibajnokság, ahol minden picit túlmutat önmagán, de együttal nagyon konkrét tanulási folyamat: társadalmi kapcsolatokat, a nagy érzelmek lejátszását tanulják a gyerekek - és izgulja végig velük az egykorú olvasó. És végül a Nagyi, a család és a foci központi figurája, ennek a világnak az origója. A bodzaszörp pedig - hát az talán maga az örökkévalóság. Olvassátok el, mit gondol ezekről a kulcsmotívumokról a szerző!

A nagy koppolás

Én az olyan könyveket szeretem, amikben ütős történet van. A Virág utcai focibajnokság első oldalán rögtön a rejtélyes koppolás jött szembe, meg tejfogú tigrisek és hétpettyes pillangók. Bár a nyelvi játékok sincsenek ellenemre, de a jó történet a lényeg. Dávid Ádám könyve pedig egy rendes ifjúsági regény, rendes történettel.

A Virág utcai focibajnokság

Kukucskálj be a Kovács család életébe, ahol senki nem egyszerű eset. Focizó nagyi, koppoló Koppány... Éppen ebédhez készülődnek, de előbb még tintakigyók tekergőznek a maszatos füzetben. Olvasd el a hatodik fejezetet, és titokban biztos te is kipróbálod majd a koppolást.

További kapcsolódó cikkek...