Mozgás, lazítás, filozófia

Tarnai Imre jógaoktatóval beszélgettünk Agócs Írisz Szia, Jóga című könyve kapcsán

Agócs Írisz neve nem a jóga kapcsán ivódott bele az emberekbe. Mackós képei miatt, barátságos és kifinomult gyerekkönyveiért régóta rajongunk a munkáiért. Most pedig egy teljesen új oldaláról mutatja meg magát a művész. Gyakorló jógázóként egy igazi jógás könyvet álmodott meg, amit a kezdők, vagy az otthon gyakorlók bármikor elővehetnek, mert minden megvan benne, ami a stressz levezetéséhez, a jobb életminőséghez, a kondíció megtartásához kell

A könyv kapcsán
Tarnai Imre jóga oktatót, jóga gyakorlót kérdeztük, hogyan érdemes használnunk a könyvet. Lapozz az interjúra!
tovább...

Maszat újra színre lép

Kis gyerekek - nagy kalandok

Berg Judit minden korosztálynak tartogat egy izgalmas mesekönyvsorozatot. A Maszat könyvek a legkisebbek kedvencei. Meséi mindig egyszerű megoldásokat kínálnak olyan problémákra, melyek a kicsik életében felmerülnek.

Kattints a cikkre és olvasd el, milyen nagy kaland a kisgyerekek nézőpontjából fodrászhoz, vagy uszodába menni!

Sőt, tudj meg mindent a sorozatról!


tovább...

Maszat mindenkit összeköt

Berg Judit és Agócs Írisz beszélget egymással

Az eredeti ötletünk az volt, hogy Berg Judit feltesz pár kérdést a Maszat rajzolójának, míg Agócs Írisz illusztrátor kérdezi egy másik interjúban a Maszat-sorozat írónőjét. Aztán menet közben kiderült, hogy a közel 10 éves ismerettség ellenére millió kérdéseik vannak egymáshoz, és a a szerzőpáros annyira belejött az egymás kérdezgetésébe, hogy egy Nagy Közös Beszélgetés kerekedett belőle...  A téma pedig: Maszat, aki visszatér!
tovább...

A megoldás négy nagy ölelés

Shona Innes és Agócs Írisz KönyvTÁRS sorozata

Nehéz, talán a legnehezebb feladat, de gyermekeinket - oly sok minden mellett - az érzelmek szövevényes világában is útjukra kell engednünk. Eljön a nap, amikor először csalódnak egy barátjukban, vagy egyedül érzik magukat egy közösségben, vagy felteszik a kérdést: “Anya, mi az a halál?” Ezekben a nehéz helyzetekben nyújt segítséget Shona Innes és Agócs Írisz KönyvTárs sorozata. A barátság olyan, mint a mérleghinta az emberi kapcsolatok, legfőképpen a barátság esetleges árnyoldalait mutatja meg. Az élet olyan, mint a szél a halál feldolgozásában segíthet. Az internet olyan, mint a pocsolya a gyermekek felügyelet nélküli internetezésének veszélyeire figyelmeztet. Valamint A játszótér olyan, mint a dzsungel az emberi személyiségek sokféleségéről, a közösségbe való beilleszkedés nehézségeiről szól. - Heltovics Évi ajánlója.
tovább...

Rumini színre lép

Rumini Ferrit-szigeten

Rumininek rengeteg gyerekrajongója van. De ne feledkezzünk meg a felnőttekről sem! Mert azért elég sok felnőttet is lázba hoznak a jó kis tengerészes-kalandos története, így a Rumini is. És nem csak a gyermeklelkűeket. Köztük Agócs Íriszt is, akiről tudtam, hogy Rumini-rajongó. Ezért kértem meg, hogy olvassa el nekünk az új Rumini könyvet, és írjon róla. Ő sutba dobta a határidős rajzolásokat, és rögtön behabzsolta Ruminit. Olvassátok el Agócs Írisz ajánlóját!
tovább...

Nagy képek, minimál szövegek

Interjúnk Agócs Írisszel

Agócs Írisz, a Pagony állandó illusztrátora, a Maszat- és Tandori-rajongók, valamint blogkövetőinek nagy kedvence január végén elköltözött egy dél-magyarországi tanyára a tizenkettedik kerületből. A hatalmas váltás (felszabadulás?) írásos nyoma itt van oldalunkon, Írisz netnaplóiban. Most az új, már a mező-fű-fa háromszögében íródott-rajzolódott képeskönyvről, a Kicsi, nagyról beszélgetett vele Hajdú Zsanett.


tovább...

Ahogy az idő tágul

Agócs Írisz netnaplója 3.

Ha nem illusztrátor lennék, akkor azt hiszem, minden időmet feltalálóként tölteném, hogy kifejlesszem az időtágító gépezetet, és megmentsem az időhiányban szenvedő, határidők közé szorult illusztrátorokat.
Az is lehet, hogy csak erősen kell vágyakozni és magától tágul az idő. Legalábbis nekem úgy tűnt, hogy a hét vége fele egyre több minden fért bele. Talán jobb is, hogy nincs beleszólásom, hogy melyik szakaszokba csempésződjön be néhány plusz óra. Nehezen tudnám eldönteni, hogy inkább a munkaidőmet vagy a szabadidőmet nyújtanám el, mert mindkettőnek volnának nagyon praktikus okai.
tovább...

A nagynénik már majdnem nénik

Agócs Írisz naplója 2.

Na, ez a hét is jól kezdődik! - idézhetném a klasszikus sorokat, ha nem is tökéletes pontossággal.

Ez a hét úgy kezdődött jól, hogy egyik pillanatról a másikra, éjszaka fél egy körül nemnagynéniből hirtelen nagynénivé lettem.

Sosem volt ilyen, és nem is lesz több. Hihetetlen jó érzés.

El kellett telnie jó pár órának, amikor észrevettem magamon, hogy igen rövid idő alatt átváltoztam a pénztárcából váratlanul cuki babákról képeket előkapkodó, azokat mindenki orra alá odatologató, témától függetlenül az újszülött nagyszerűségét méltató nénikévé, akiket korábban néma megdöbbenéssel, értetlenül figyeltem. Miért csinálja ezt?


tovább...

Kicsi és nagy

Részlet Agócs Írisz készülő könyvéből

Agócs Írisznek már első könyve megjelenése előtt nagy rajongótábora volt, hiszen a blogján, az Artistaműveken szinte minden nap újabb és újabb akvarelleket láthattunk. Sokan már akkor beleszerettek a szekrénytestű elefántokba és az apró, minden lében kanál madarakba. Azóta Írisznek számos könyve jelent meg, a legtöbb a Pagonynál. Maszat és a Cipelő cicák sok-sok gyerek kedvence lett kettőtől nyolc éves korig. Most Írisz maga írt egy mesét. Egy elefánt és egy madár filozofikus és humoros beszélgetését olvashatjuk arról, hogy miért jó kicsinek lenni és miért jó nagynak lenni. A kis kötetet a Könyvhéten vehetjük kézbe. Nem csak gyerekeknek, hanem a finomságokra fogékony felnőtteknek is ajánljuk.
tovább...