Akinek a lába hatos

Varró Dániel

Akinek a lába hatos

Maros Krisztina illusztrációival

Bolti ár: 1990Ft
Kedvezményes ár: 1692 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Manó Könyvek Kiadó Kft., 2010
32 oldal, 195x195 mm, Kemény borító  

Varró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek – ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt egy éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltözető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert Varró Dani mindennapi örömeiket énekli meg, a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával.

Ezt a könyvet 0-3 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Varró Dániel
  Pozsonyi Pagony Kft
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Igazi lírai és epikai bravúr, sok-sok humorral! Kicsiknek izgalmas mese, a kicsit nagyobbaknak akár a költészet alapjait is megtanító olvasmány, gimnazistáknak diákszínpadokon előadható színdarab – zseniális illusztrációkkal.
 • Varró Dániel
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  3392 Ft (-15%)
  3990 Ft
  Varró Dániel nagysikerű versesregénye 2003-ban jelent meg először. Azóta számos színházi előadás készült belőle, melyek folyamatosan műsoron vannak, több generáció nőtt fel Muhi Andris hihetetlen és humoros kalandjai.
 • Varró Dániel
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  A Túl a Maszat-hegyen című történet hőse, Muhi Andris nem is sejti, mire vállalkozik, mikor elindul a Maszathegyen túlra, hogy meglátogassa régen látott jó barátját. Maszat Jankát, Makula bácsit, Szösz nénét és a Maszat-hegy többi békés lakóját ugyanis nagy veszedelmek fenyegetik.
 • Varró Dániel
  Magvető Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  Varró Dániel verseiben bűbáj és varázslat rejlik...ebben az itókában van ám néhány csepp nemcsak a mennyeiből, hanem a még mennyeibb Kosztolányi azúrból is, de az egész mégis csak saját főzet: egy bögre azúr."
 • Varró Dániel
  Csimota Könyvkiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  A kötetben szereplő versek segítik óvodás és iskolás gyerekeket az ábécé elsajátításában. A versekben a létező, vagy kitalált állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar abc negyvennégy betűjével.
 • Varró Dániel
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Az "Akinek a lába hatos" (Szép Magyar Könyv-díj, 2010) páratlan sikere után itt a folytatás!
 • Varró Dániel
  Magvető Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Parti Nagy Lajos szavaival élve: "Varró Dániel két dolgot vesz nagyon komolyan, a költészetet és a gyerekeket - minden további, a mese is, a regény is ebből következik."
 • Varró Dániel
  Pozsonyi Pagony Kft
  2967 Ft (-15%)
  3490 Ft
  A Friss tinta! című, mai gyerekvers antológiával az volt a célunk, hogy a Csimota Kiadóval karöltve összeállítsunk egy olyan kötetet, amilyen már régóta nem volt: amelyben Weöres, Nemes Nagy és Tamkó Sirató méltó követőiként mai költők szerepelnek, mai gy
 • Varró Dániel
  Jelenkor Kiadó
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Először 1999-ben jelent meg ez a - mára kultikussá vált - verseskötet, melyben egy ifjú költő tizenhat és húszéves kora között írt költeményeit gyűjtötte össze. Varró Dániel saját bevallása szerint attól tartott, lelepleződik, hogy zsengéit olvasva kiderül, versei mögött nincs semmiféle komolyság. Hangja azonban olvasók ezreit hódította meg, és tette Varró Dani-rajongókká.
 • Varró Dániel
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  Mondókák a jól ismert költő tollából.
Varró Dániel összes könyve...

Cikkek

Kutyák, kislányok és zoknik

Könyvfesztiváli készülődés a Manó Könyveknél

2011. április 6. - Pagony cimkék: interjú 

Manó Könyvek Kifli kicsiKönyvfesztiváli sorozatunkban a Manó Könyvek újdonságait firtató kérdéseinkre Papp Miklós, a kiadó főszerkesztője válaszolt. Válaszaiból kiderült, hogy az északi Kifli kutyaovis kalandjai és Claude városi kóborlásai mellett a Barátnőm, Bori sorozat is újabb kötetekkel gazdagodik - akik pedig kedvelték Filc, a zoknimuki kalandjait, azoknak a Könyvhét hoz új élményeket.

Varró Dani a Pagonyban járt

2010. november 29. - Csilla cimkék: Csilla blog 

akinekOlyan ez a Varró Dániel! Miért olyan? Mert csak rágondoltam, és máris ömlött belőlem a kimondva már kínos, tehát kimondottan kínos szójáték-ömleny, miszerint: Varró legújabb munkája ezúttal sem fércmunka! Vagy: Akkor mondhatjuk, hogy nálatok már a Baba az úr? Esetleg: Dániel, ez az új kötet azt jelenti, hogy van élet a Pelenka-hegyen túl? Meg hasonló butaságok. Ezekből a mondatokból aztán – nagyon helyesen – egy sem hangzott el a könyvbemutatón. Ja, nem említettem volna? Téged is vártunk a Pagonyba november huszadikán Varró Dániel: Akinek a lába hatos című könyvének bemutatójára. Ha engem kérdezel: jó kis bemutató volt. Apropó: tudod mi a hasonlóság Weöres Sándor és Varró Dániel között? Hogy mind a kettőjüknek sajátja a halk beszéd. Persze nem ez a legnagyobb hasonlóság (most nem azért, mester!), de ezt a párhuzamot ki kellett emelnem, mert nekem, mint aktuális kérdezőnek a tisztelettel átitatott vénlányos zavarom mellett e zárkózott hangerővel is meg kellett küzdenem.

Ironizált gügyögés

2010. október 28. - Hanna cimkék: Hanna blog jó könyv 

Gügyögni ciki. Gügyögni muszáj. Mindenki tudja ezt, aki látta már önironikus, gúnyra mindig kapható, mélyen relativista és szkeptikus haverjait átszellemülten vigyorogva pelenkázni. Mindenki tudja, aki, ha másképp nem, akkor otthona magányában, fújt már vicces puszikat kisbabapocakra. Szerencsére ezt már a kognitív pszichológia segítségével is alátámaszthatjuk, ha netán megtámad a szkepszis, mert belénk van programozva, hogy rengeteg mosollyal, magas, nyújtott hangon, túlartikulálva és mindent ismételgetve-becézve beszéljünk a csecsemőhöz, és minden rezdülését kommunikációnak értelmezzük (hogy majd tényleg azzá lehessen). Az Akinek a lába hatos versei ezeket a kommunikáció előtti aktusokat, a szülő és a gyerek hétköznapi rutinját verselik meg, a nyállal, büfiztetéssel, pelenkázással és rokonokkal teli világot, a gondoskodás komolyabb és marginálisabb kihívásait és örömeit.