Alice Csodaországban - Alice Tükörországban

Lewis Carroll

Alice Csodaországban - Alice Tükörországban

Bolti ár: 2990 Ft
Neked: 2542 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Ciceró Könyvstúdió, 2010
272 oldal
, 150x228 mm, Kemény borító  

Lewis Carroll, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzor nevét az Alice-regények őrizték meg. Carroll angolszász humorral megírt alkotásai a korabeli Anglia torzképét adják. Képtelen helyzetek, csodálatos cselekmények füzére a történet, melynek ifjú főszereplője Alice, az eleven eszű, bűbájos kisiskolás lányka álomként éli át a kalandokat. Álmában mókás szerzetekkel találkozik, akik képtelen viselkedésükkel, falrengetően értelmetlen ötleteikkel kacagásra ingerelnek. Carroll nem kímél senkit és semmit; a hóbortos királynő és a tutyimutyi király maga Viktória és a férje, s nem hiányzik a történetből jó néhány angol szokás kíméletlen kifigurázása sem.

Ezt a könyvet 8-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A viktoriánus Anglia legjellegzetesebb írója. 1832-ben született, Oxfordban tanított matematikát. Két műve őrizte meg a nevét, az Alice Csodaországban, illetve az Alice Tükörországban. Ezeket több mint negyven nyelvre lefordították, magyarul Kosztolányi Dezső révén olvashatjuk. Nem csak tipikus angol volt, hanem korához méltóan rengeteg dologgal is foglalkozott. Azon kívül, hogy író, költő és matematikus volt, fotózott és anglikán pap is volt.

A szerző más könyvei

 • Gubancmese
  Lewis Carroll
  Typotex Kiadó
  Neked: 2465 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2900 Ft
  A Gubancmese hőseinek története könnyebb-nehezebb feladványokba torkollik; a hétköznapi valóságos és a képzeletet felülmúló lehetetlen gubancolódik össze vidám matematikai feladványokkal..
 • Alice csodaországban
  Lewis Carroll
  Ventus Libro Kiadó
  Neked: 1097 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1290 Ft
  Ki ne hallott volna az élénk fantáziával megáldott, bájos kislányról, Alice-ról és csodaországi álomutazásáról? Lewis Carrol, a világ több, mint száz nyelvére lefordított történet szerzője, a viktoriánus Anglia kor- és gúnyrajzát rejtette a groteszk humorú mese sorai közé, amely minden korosztály és generáció kedvencévé vált az első megjelenés óta eltelt csaknem százötven évben.
 • Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán
  Lewis Carroll
  Sziget Könyvkiadó
  Neked: 3920 Ft (-20%)
  Bolti ár: 4900 Ft
  A két közkedvelt klasszikus mese új fordításban, Varró Dániel és Varró Zsuzsa átültetésében.
 • Alice Tükörországban
  Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  Neked: 1437 Ft (-15%)
  Bolti ár: 1690 Ft
  Carroll klasszikusnak számító művében a cserfes Alice egy különös sakkjátszma részese lesz. A 19. századi Anglia gúnyrajza ez a nyelvi humorban gazdag történet.
 • Alice Csodaországban
  Lewis Carroll
  Helikon Kiadó
  Neked: 849 Ft (-15%)
  Bolti ár: 999 Ft
  Lewis Carroll világhírű műve, a gyermekirodalmi klasszikusként is számon tartott Alice Csodaországban egyszerre kínálja a képzelet világában való elmerülést és a viktoriánus kori Anglia szórakoztató gúnyrajzát.