Alice csodaországban

Lewis Carroll

Alice csodaországban

Robert Dunn illusztrációival

Fordította: Zsófia Medgyesy

Bolti ár: 1290Ft
Kedvezményes ár: 1097 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Ventus Libro Kiadó, 2013
48 oldal, 178x232 mm, Kemény borító  

Ki ne hallott volna az élénk fantáziával megáldott, bájos kislányról, Alice-ról és csodaországi álomutazásáról? Lewis Carrol, a világ több, mint száz nyelvére lefordított történet szerzője, a viktoriánus Anglia kor- és gúnyrajzát rejtette a groteszk humorú mese sorai közé, amely minden korosztály és generáció kedvencévé vált az első megjelenés óta eltelt csaknem százötven évben.

Ezt a könyvet 5-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A viktoriánus Anglia legjellegzetesebb írója. 1832-ben született, Oxfordban tanított matematikát. Két műve őrizte meg a nevét, az Alice Csodaországban, illetve az Alice Tükörországban. Ezeket több mint negyven nyelvre lefordították, magyarul Kosztolányi Dezső révén olvashatjuk. Nem csak tipikus angol volt, hanem korához méltóan rengeteg dologgal is foglalkozott. Azon kívül, hogy író, költő és matematikus volt, fotózott és anglikán pap is volt.

A szerző más könyvei

 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  1437 Ft (-15%)
  1690 Ft
  Carroll klasszikusnak számító művében a cserfes Alice egy különös sakkjátszma részese lesz. A 19. századi Anglia gúnyrajza ez a nyelvi humorban gazdag történet.
 • Lewis Carroll
  Sziget Könyvkiadó
  4165 Ft (-15%)
  4900 Ft
  A két közkedvelt klasszikus mese új fordításban, Varró Dániel és Varró Zsuzsa átültetésében.
 • Lewis Carroll
  Ciceró Könyvstúdió
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Lewis Carroll, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzor nevét az Alice-regények őrizték meg. Carroll angolszász humorral megírt alkotásai a korabeli Anglia torzképét adják.
 • Lewis Carroll
  Helikon Kiadó
  849 Ft (-15%)
  999 Ft
  Lewis Carroll világhírű műve, a gyermekirodalmi klasszikusként is számon tartott Alice Csodaországban egyszerre kínálja a képzelet világában való elmerülést és a viktoriánus kori Anglia szórakoztató gúnyrajzát.
 • Lewis Carroll
  Typotex Kiadó
  2465 Ft (-15%)
  2900 Ft
  A Gubancmese hőseinek története könnyebb-nehezebb feladványokba torkollik; a hétköznapi valóságos és a képzeletet felülmúló lehetetlen gubancolódik össze vidám matematikai feladványokkal..
 • Lewis Carroll
  Holnap Kiadó
  2125 Ft (-15%)
  2500 Ft
  Lewis Carroll klasszikusa kezdő olvasók számára átdolgozott változatban.