Álomszép újdonságok – káprázatos ajándékok

Karácsonyi szemle kicsiknek és nagyoknak

cimkék: #karácsony

Csodaszép könyveket keresel ajándékba? Akkor most ne is szaladj tovább, mert itt vannak azok az ünnepi újdonságok, amik mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni a boltban. Ismerd meg őket, lapozgasd, olvasd, szaglászd és ajándékozd meleg szívvel gyerekkönyvpiac évvégi legszebb kiadványait!

Lauren Child: Egy szép nagyfülű kutya

Ugye ismered Charlie és Lola meséit? A sorozat első kötete, a Sohadesoha nem eszem paradicsomot Angliában jelent meg, 2000-ben és azóta rengeteg gyerek szívét meghódította világszerte. Valódi kultusza van, minden menő, ami Charlie és Lola. Nem csoda, ezt a két lurkót csak szeretni lehet! Jó hírünk van: nemrégiben a Csimota kiadó gondozásában megjelent a sorozat legfrissebb, negyedik része!

Ismerd meg az első két könyvet itt! Amúgy bármilyen sorrendben olvashatod a könyvet.

A testvérpár ezúttal azon tanakodik, hogy milyen kutyát választana, ha anyuék megengednék, hogy végre tarthassanak egyet. Jól megfontolandó, hiszen nem mindegy, hogy mekkora és hány lába van, milyen színű, ugrabugrál-e egész nap? A kisállatkereskedésben Lola hozza meg a végső döntést és egy egészen különleges, nagyfülű "kutyával" tér haza.

Lauren Child remekül ért ahhoz, hogyan kell megragadni és megtartani a kicsik figyelmét, hiszen meséinek játékossága, humora és a témák amikhez, ahogyan nyúl, minden gyereket beszippantanak. Karakterei viccesek és egyszerűen felejthetetlenek. Igazi szerelem ez a sorozat. Brit szokás, de a szuper mesékből csodás, igényes Tv-műsor lett, így, ha szép angolsággal mesélt mozgóképet keresel, akkor azt is megtaláltad!

Child könyveinek képi világa egészen formabontó. A szerző maga készíti az illusztrációkat; vegyes technikával, kollázzsal dolgozik, melyek meglehetősen egyedi és különleges arcot kölcsönöznek a szövegnek.

4-8 éves gyerekek számára ajánljuk! Rendeld meg most ide kattintva!

Schmidt Cecília: Egyik kutya, másik eb


Nem mindennapi feladatra vállalkozott a szerző, amikor megálmodta ezt a kis könyvet: megtalálni 45 magyar szólás és közmondás megfelelőjét más-más nyelven.

És mindezt olyan progresszív, újszerű képi világba helyezni, amilyennel még manapság is ritkán találkozik az ember. Mindegyik képpár más-más technikával készült, teljesen eltérő stílusban, mely tökéletes ábrázolása a különböző nyelvek és kultúrák sokszínűségének.

Milyen érdekes mégis, hogy mennyire hasonlítanak közmondásaink és mennyire "egyformán" gondolkozunk az élet egyes alapigazságairól.

Ajánljuk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! Tökéletes ajándék a barátoknak, kamaszoknak, grafikusoknak, nyelvészeknek és vagány, nyitott gyerekeknek! Rendeld meg itt!

Tóth Krisztina: Zseblámpás mesék

A tavasszal megjelent Felhőmesék után most megérkezett Tóth Krisztina legújabb mesegyűjteménye, mely öt izgalmas és gyönyörűen illusztrált történetet tartalmaz!

Úgy gondolom, az teszi különlegessé ezeket a meséket, hogy meghökkentő történéseket és nem mindennapi szereplőket, vonultat fel. Az elsőben egy óriásszázlábút ismerhetünk meg, aki egy frissen épülő metró járataiban él magányosan, mígnem a metrószerelvény segít neki barátokra lelni.

Aztán bemutatkozik Cincur, a kisegér, akinek egyetlen és igen fontos dolga egy jelzőlámpa színeit kétpercenként váltogatni. Egy nap azonban elfárad és elege lesz, akkor egy helyes mókus felajánlja, hogy beáll helyette, míg egerünk kicsit kipiheni magát. De nem könnyű a lámpaváltogató dolga, s nem kis galibát okoz, mikor a mókus kedve egyre lankadni kezd.

A harmadik mese egy titkos hóemberről szól, ráadásul egy igaz történet alapján született! Olyan pici ez a hóember, hogy elfér egy mélyhűtőben és ott vészeli át a meleg évszakok viszontagságait a következő tél beköszöntéig. Vajon mivel lehet odabent az időt múlatni, kik a mélyhűtő lakói?

És vajon hol él a titokzatos csizmaevő szörny és kire csap le legközelebb? És azon gondolkodtatok-e már, hogy mi történik az óvodában lámpaoltás után, mikor mindenki hazamegy és csend száll a termekre? Bizony, a játékok és könyvek életre kelnek és pompás mulatozást csapnak! Biztosan minden óvodás korú gyerek élvezni fogja ezeket az izgalmas meséket, melyeket Timkó Bíbor különleges rajzai kísérnek.

4 éves kortól ajánljuk azoknak, akik szeretik az igazi, minden ízében finom szövésű mesefonalak göngyölgetését! Rendeld meg most!
Szokács Eszter: József- Bibliai történetek


A bibliai József történetét sokszor, sokféleképpen mesélték már el, Szokács Eszter azonban úgy tálalja 11 fejezeten keresztül, hogy az kicsik-nagyok figyelmét nem ereszti! A szöveg letisztult, nincs túlírva, pont annyit kap egy 6-9 éves, amennyi érdekes és érthető számára.

Nagy Norbert illusztrációi teszik csak igazán különlegessé a könyvet, már a borító arra késztet, hogy vedd kezedbe, lapozgasd! Harsány képi világ, ami szépen ellensúlyozza a szöveg jó értelembe vett világosságát. A képek humoros, néhol groteszk, de közel sem rémisztő, színei intenzívek, melyeken végig az életigenlő sárga dominál.

Rendeld meg József csodálatos történetét ide kattintva!

Andersen: A vadhattyúk

Andersen klasszikussá vált meséjét sokan ismerik. A gonosz mostoha megátkozza a tizenegy királyfit, a királylányt pedig elüldözi. Magányosan barangol a világban, kiáll rengeteg megpróbáltatást, mígnem a szeretet erejében bízva elnyeri méltó jutalmát és viszontlátja szeretett testvéreit.

Klasszikus fejlődéstörténet, mely a gyermeki lélek érésének folyamatát követi nyomon.

A Scolar kiadó gondozásában nemrégiben megjelent kötet rendkívül igényes megjelenésű, Békés Rozi "elegáns" illusztrációi egyedi hangulatot kölcsönöznek a könyvnek.

Mindegyik rajz fekete-fehér és hűen tükrözik a szecesszió stílusjegyeit: finom vonalvezetés, aprólékos kidolgozás, organikus elemek. Minden bizonnyal úgy a szöveg, mint a képek világa megbabonáz minden szépre fogékony olvasót!

5 éves kortól ajánljuk, de csodálatos ajándék minden mesét szerető felnőttnek! Rendeld meg itt!A fényűzés kora
 - Art deco-színező
 és A tervező álma - William Morris-színező


Időzzünk még el kicsit a szecesszió koránál!

Hangulata, dekoratív elemei nagy népszerűségnek örvendenek, nem csoda, hogy még ma is gyakran nyúlnak hozzájuk művészek és tervezők. Az utóbbi időben is több olyan felnőtt színező, foglalkoztató jelenik meg, melynek az art deco az alapgondolata. Két ilyen színezőt szeretnénk most nektek bemutatni.  

A fényűzés kora egy igazi art deco színező, melyet aprólékos, finom képei miatt főként nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek ajánlunk. A könyv híres 20-as évekbeli alkotásokat, mintaterveket, divatrajzokat vonultat fel, egyik oldalon az eredeti, másikon a színezésre váró változattal. Rendeld meg itt!
A tervező álma
 William Morris, a leghíresebb szecessziós textiltervező munkáit mutatja be színező formában. Külön fejezetet kapnak Morris különböző tematikájú munkái és mindegyikhez jár egy átfogó leírás is, így alkotás közben még sok-sok információval is gazdagodhatunk a művész munkásságával és szemléletmódjával kapcsolatosan a szépség iránt fogékony lelkek. Tedd a kosaradba a csodálatos színezőkönyvet!


Szakács Zsu szemléjét olvastad.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek