Gévai Csilla

Amíg utazunk

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Pagony, 2013

56 oldal , Kemény kötés

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk...
miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van.
Amikor pedig leszállunk, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben.
Gévai Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat. Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével.
Mert Budapesten nyaralni jó!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 2990 Ft
Aktuális ár: 2542 Ft
loyaltypoints13 törzsvásárlói pont
Kosárba
Közlekedési költészet

Van két végtelenül kreatív ember: Gévai Csilla és Baranyai b. András. Mindketten nagyon szeretik Budapestet, kívül-belül ismerik. Az egyikük megírta, hogy milyen villamosozni, trolizni, földalattizni, metrózni nálunk. A másikuk pedig olyan járműveket és alagutakat és látképeket rajzolt köré, hogy minden járműrajongó kisgyerek megnyalhatja a tíz ujját utána. Egyszóval: az igazi gyerekes jármű-guide végre itt van! Olvassátok el interjúnkat a szerzőkkel.

Eszkimó a BKV-n

Gévai Csilla és Baranyai (b) András Amíg utazunk című könyve sok tekintetben hiánypótló mű. A „látod kisfiam, ez itt a trolibusz” és a „Ganz Solaris Trollino trolibuszok korszerű IGBT-s inverter hajtással stb. készültek” típusú szakkönyvekkel Dunát lehet rekeszteni. Ez persze nem baj, szükség van mind a kettőre, de nagyon hiányzott egy olyan könyv, ami meg tudja szólítani a közlekedés iránt érdeklődő óvodás-kisiskolás gyerekeket. - Kovács Tamás ajánlója

Amíg utazunk - társasjáték!

Hamarosan nagy újdonsággal várunk titeket a Pagonyban: a könyveinkből társasjátékokat is készítünk! A kisiskolás korosztály a könyvekben már megszerette Gévai Csilla és Baranyai (b) András közlekedős meséit, és most igaziból utazhat busszal, metrón, villamoson Budapesten, meglátogathatja a híres épületeket és Domáék életének fontos helyszíneit és megismerheti a város közlekedését.

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások