Gévai Csilla

Amíg utazunk

Illusztrátor: Baranyai András

Pozsonyi Pagony Kft, 2013

56 oldal, Kemény kötés

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk... miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van. Amikor pedig leszállunk, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben. Gévai Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat. Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével. Mert Budapesten nyaralni jó!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Budapest az otthonunk

Budapest mindenkié! A gyerekeké, a felnőtteké és az időseké is, nemcsak egy város, hanem egy jelenség, amelyről érdemes beszélni, és amely irodalmi alkotások szerves része – csak a Pagony kiadónál több Budapestről szóló könyv jelent már meg, amelyek az óvodától egészen az egyetemig kísérik az olvasókat. Ismerd meg a Pagony Budapest-könyveit!

A biztonságos közlekedésre nevelés alapjai

Elkezdődött az iskola és elkezdődnek a mozgalmas őszi hétköznapok is. Ha szeretnéd, hogy a gyereked abban a bizonyos pillanatban magabiztosan engedje majd el a kezed, miközben képes figyelni a saját biztonságára, akkor kezdd a tudatos közlekedésre nevelést most! Most egy olyan sorozatot mutatok nektek, ami bár a fővárosi tömegközlekedésre koncentrál, de ihletet adhat más településeken élőknek is.

Tapéta helyett is könyvek

Gévai Csilla író-illusztrátor valóban a könyvek szerelmese, aki pontosan tudja és érzi, hogy mennyire fontos, hogy egy gyerekkönyv milyen legyen. Meghatározó kiskori élményei és saját két gyereke révén markáns véleménye van arról, hogyan és miből érdemes olvasniuk a gyerekeknek. A vele készült interjú végén ráadásul egy apró, de annál hatásosabb trükköt is elleshetsz az Amíg olvasunk szerzőjétől.

Olvasd el az interjúnkat!

Utazni fejben is lehet!

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?

Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!

Amíg utazunk - társasjáték!

Hamarosan nagy újdonsággal várunk titeket a Pagonyban: a könyveinkből társasjátékokat is készítünk! A kisiskolás korosztály a könyvekben már megszerette Gévai Csilla és Baranyai (b) András közlekedős meséit, és most igaziból utazhat busszal, metrón, villamoson Budapesten, meglátogathatja a híres épületeket és Domáék életének fontos helyszíneit és megismerheti a város közlekedését.

Közlekedési költészet

Van két végtelenül kreatív ember: Gévai Csilla és Baranyai b. András. Mindketten nagyon szeretik Budapestet, kívül-belül ismerik. Az egyikük megírta, hogy milyen villamosozni, trolizni, földalattizni, metrózni nálunk. A másikuk pedig olyan járműveket és alagutakat és látképeket rajzolt köré, hogy minden járműrajongó kisgyerek megnyalhatja a tíz ujját utána. Egyszóval: az igazi gyerekes jármű-guide végre itt van! Olvassátok el interjúnkat a szerzőkkel.

Eszkimó a BKV-n

Gévai Csilla és Baranyai (b) András Amíg utazunk című könyve sok tekintetben hiánypótló mű. A „látod kisfiam, ez itt a trolibusz” és a „Ganz Solaris Trollino trolibuszok korszerű IGBT-s inverter hajtással stb. készültek” típusú szakkönyvekkel Dunát lehet rekeszteni. Ez persze nem baj, szükség van mind a kettőre, de nagyon hiányzott egy olyan könyv, ami meg tudja szólítani a közlekedés iránt érdeklődő óvodás-kisiskolás gyerekeket. - Kovács Tamás ajánlója