Anyát megoperálták

Tóth Krisztina

Anyát megoperálták

Hitka Viktória illusztrációival

Bolti ár: 2499Ft
Kedvezményes ár: 2124 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2015
48 oldal, Kemény borító  

Mindenki ott volt, amikor anya hazajött, mintha születésnapot ünnepeltünk volna. Mondtam is a nagypapának, hogy kár, hogy nincs ma szülinap, mert olyan szépen összejöttünk. Nagypapa azt mondta, hogy bizonyos értelemben ez is egy szülinap, anya újjászületett. A felnőttek mindig akkor mondják azt, hogy bizonyos értelemben, ha valami egyáltalán nem az, aminek nevezik. Vagyis nem volt torta. Gyermekien derűs az a hang, ahogyan Tóth Krisztina kislány hőse a betegségről beszél. Ha valamelyik szülő megbetegszik, az nehezen feldolgozható trauma a gyerek számára. Erről lehetne szomorúan írni, de a szerző inkább viccesen, a tőle megszokott friss szemlélettel közelít ehhez a tabutémához is. Elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mit jelent egy daganat, hogy a betegségből meg lehet gyógyulni, és hogy mindenről lehet, sőt kell is beszélgetnünk. Humoros könyv, amely megmutatja, hogyan vészelhetünk át egy családi válságot, hogyan értethetjük meg a kicsikkel, hogy semmi sem félelmetes, ha mi, felnőttek világosan és tisztán beszélünk róla.

Ezt a könyvet 4-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Tóth Krisztina
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  632 Ft (-20%)
  790 Ft
  Lilivel varázslatos dolog történik a nyáron, mikor megment egy vízisiklót. Tóth Krisztina csodás meséjéből kiderül, mi az!
 • Tóth Krisztina
  Móra Kiadó
  2294 Ft (-15%)
  2699 Ft
  Tóth Krisztina meséjében különös módon fonódik össze egy teknőben született lány, a szülei és három testvér története. Otthonra lelhet-e az elhagyott gyermek? Ki neveli fel anyja-apjaként?
 • Tóth Krisztina
  Csimota Könyvkiadó
  314 Ft (-15%)
  369 Ft
  "A Marcihoz/ról szóló versek a magyar gyerekköltészet legjobb hagyományait követik, megformáltságukban a Weöres Sándor-, Nemes Nagy Ágnes-iskolát idézik." (Békés Pál)
 • Tóth Krisztina
  Csimota Könyvkiadó
  1992 Ft (-20%)
  2490 Ft
  A kötetben szereplő versek segítik óvodás és iskolás gyerekeket az ábécé elsajátításában. A versekben a létező, vagy kitalált állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar abc negyvennégy betűjével.
 • Tóth Krisztina
  Sanoma Kiadó
  3315 Ft (-15%)
  3900 Ft
  Ezzel a kötettel még a fogmosás is jó buli lesz!
 • Tóth Krisztina
  Sanoma Kiadó
  2465 Ft (-15%)
  2900 Ft
  Tóth Kriszta a tőle megszokott humorral ír egy fontos témáról a gyerekeket megfertőző bacikról, az orrukban tanyázó takonyról és arról, hogyan lehet őket távol tartani. Timkó Bíbor különleges figurái szerethetők és érthetővé teszik a gyerekek számára, mi történik ha egy baci megfertőzi őket.
 • Tóth Krisztina
  Magvető Kiadó
  1692 Ft (-15%)
  1990 Ft
  A tobzoskát és a pitbullt mindenki ismeri, de ha megkérdeznénk néhány járókelőt az utcán, valószínűleg kevesen tudnák megmondani, vajon hogy néz ki az aguti vagy a fossza. Nem is beszélve az oposszumról és a baribálról, hogy az íniát már ne is említsük...
 • Tóth Krisztina
  Magvető Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Tóth Krisztina legújabb mesekönyve a Zseblámpás mesék, a tavasszal megjelent Felhőmesék párja. A mesékhez ismét Timkó Bíbor rajzolt varázslatos képeket.
 • Tóth Krisztina
  Manó Könyvek Kiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  "Ezek a mesék a gyűlölködés ellen, a szeretetről szólnak, annak a felismerésnek a fontosságáról, hogy miben vagyunk mások, és miben hasonlítunk egymásra. Arról, hogy a világ csodálatos..."
 • Tóth Krisztina
  Csimota Könyvkiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Tóth Krisztina, 2003-ban Év gyerekkönyve-díjas verseskötetének bővített és újrarajzolt kiadása!
Tóth Krisztina összes könyve...