Artemis Fowl búcsúzik

Eoin Colfer regénysorozata 2012-ben véget ér

cimkék: #mesehős #mesehős #jó könyv #hír

Nagy hír Eoin Colfer bünöző tini lángelméje, Artemis Fowl rajongóinak - indítja hírét a Guardian -: a szerző nyilvánosságra hozta, hogy a sorozat nyolcadik könyve lesz az utolsó. A könyv 2012 tavaszán jelenik meg, s egyelőre nem árult el sokat arról, mi lesz a címe és miről szól majd. Annál többet mondott viszont új terveiről.

Bár Artemis Fowl-tól 2012-ben el kell búcsúzniuk a rajongóknak, a szerző új sorozatot indít el: ez a WARP lesz, mely az FBI tanúsegítő programjának nevéből összeálló betűszó (WARP: Witness Anonymous Relocation Program). A sorozat első részével 2012 nyarán jelentkezik: a történetek főhőse egy Viktória királynő korabeli fiú, akit egy kellemetlen emberrabló a 21. század Londonjába cipel, segítségére pedig egy fiatal FBI-ügynök siet. Colfer úgy írta le a jövendő sorozatot, mint Twist Olivér találkozását a Mátrix-szal.

A szerző népszerűségét jelzi, hogy a Guardian e hír kapcsán akciót is hirdetett: gyermekkönyves oldalának felhasználói találkozhatnak és kérdezhetnek a szerzőtől.  

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 70 Artemis Fowl hazánkban nem örvend akkora népszerűségnek, mint a tengeren túl, de három része a sorozatnak nálunk is megjelent, legutóbb a Palatinus Kiadó vállalkozott egy újabb rész megjelentetésére.

Hivatalos Artemis Fowl honlap


Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód - Új Palatinus könyvesház, 2008
Eoin Colfer:Artemis Fowl - Sarkvidéki incidens - Passage Kiadó és Étoile Kiadó Kft, 2003
Eoin Colfer: Artemis Fowl - Tündérekkel életre halálra - Passage Kiadó Kft. 2001.

Kapcsolódó cikkek