Az augusztus az év vasárnapja – de megmutatjuk, hogyan élvezd, miközben ráhangolod az agyad az évre

Vicces logikai játékok szemléje

cimkék: #játék #hogyan válasszak?

Az augusztus hálátlan hónap. Még elviselhetetlenül meleg van, de a legtöbben már túl vagyunk a nyaraláson. Még nem kezdődik a tanév, de már itt van a nyakunkon a füzet-tankönyv-írószervásárlás kínzó sürgetése. Még ki akarjuk élvezni az utolsó heteket, de már a szemünk előtt lebeg a szeptember, és letűnt vakációkon nosztalgiázunk. Az augusztus az év vasárnapja, a vasárnapok pedig arra valók, hogy összeüljön a család és/vagy a barátok, és társasozzanak egy jót. Felejtsük hát el az előttünk álló nehézségeket, és nézzük meg, milyen szuper játékokkal tehetjük emlékezetessé az utolsó nyári hónapot!


Rubik-kocka

Segíti a logikus gondolkodást és a térlátást, generációk játéka ez, melyen nem fog a kor. Tudtátok, hogy a 26 kis kocka, amely az egészet alkotja, összesen 43.252.003.274.489.856.000 különböző helyzetbe hozható? Nos, ezzel a tudással nem fogtok tudni villogni az ismerősök előtt, mert ki sem lehet mondani ezt a hatalmas számot, de az biztos, hogy hatalmas élmény mindenki számára, amikor először érti meg a kocka törvényszerűségeit. A hagyományos kocka mellett számos izgalmas új változat is megjelent az évek alatt, nálunk a lekerekített V-Cube versenykocka is kapható, amely kialakításának köszönhetően jobban illeszkedik a kézbe és gördülékenyebben, precízebben forog. Ráadásul nem is matrica van az oldalakon, hanem egy speciális festék, ami nem fog róla lekopni. Szóval hajrá, ehhez a játékhoz sosem késő, és sosincs túl korán elkezdeni!

6 éves kortól ajánljuk.


Professor Puzzle

Az dobozok egy-egy fejtörőt rejtenek: ördöglakatok, golyós piramisépítők, fából készült kirakók, melyek nem csak a gyerekek térlátását, logikáját és kombinációs készségét fogják megdolgoztatni, de akár felnőttek számára is kihívást jelentekHa megfejtetted, add tovább: lássuk, a többieknek is sikerül-e rájönniük az egyetlen helyes megoldásra. A gyufásdoboznyi játékok ráadásul még a zsebünkben is elférnek, hogy mindig felkészültek legyünk az unalmas pillanatokkal szemben.

5 éves kortól ajánljuk.


Solitaire

Ha nincs kedvünk a családhoz, nincs erőnk olvasni és már unjuk a sorozatokat és a telefonnyomogatást, a legjobb kikapcsolódás lehet egy jó kis solitaire-játszma! Amennyire egyszerűek a szabályai ennek az egyszemélyes játéknak, annyira nehéz végigjátszani: a logikánkra és a stratégiai érzékünkre is szükség van ahhoz, hogy a golyókat a megfelelő sorrendben, a megfelelő helyről vegyük el, hiszen csak egyetlen lehetséges módon lehet megnyerni a játékot. Számtalan variáció közül kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet, és a lehető legtöbb lépéssel kell előre gondolkodnunk ahhoz, hogy sikerüljön eljutni a végéig.

7 éves kor felett ajánljuk.

Gyorsasági, ügyességi játékok

Mi mennyi?

A játék háttértörténete szerint szétgurultak a gyümölcsök, a játékosok feladata, hogy mindet összeszedjék a lehető leggyorsabban. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, szükség lesz a megfigyelőképességükre, a gyorsaságunkra és koncentrációra, hiszen vagy a gyümölcs nevét, vagy a darabszámát kell a többieket megelőzve kimondani. Ha a Dobble bekerült a kedvenc játékaitok közé, a Mi mennyi?-t is ki kell próbálnotok, nem fogtok csalódni!

7 éves kortól ajánljuk.


Copy or not?

A megfigyelőképesség és a gyorsaság a lényege ennek a játéknak is: meg kell találnunk az adott kártyalapon azt az alakzatot, amelyikről nem hiányzik semmilyen icipici tartozék. Ha mi voltunk a leggyorsabbak, ki kell mondanunk az alakzathoz tartozó színnevet, és eltehetjük a kártyalapot: az nyer, akinek a legtöbb lapja van a játék végén. Nehogy azt hidd, hogy egyszerű, nagyon kell figyelnünk, a legapróbb részleteken múlik minden. Bár a doboza szerint 7 éves kortól ajánlott, nagyobb óvodásokkal már játszhatjuk a játékot, meg fogunk döbbenni, mennyivel szemfülesebbek, mint a felnőttek.

5 éves kortól ajánljuk.


Bubbles

Vidám hangulatot sugároz már a játék doboza is, hamar a szívünkbe zártuk ezt a színes társasjátékot, amelyben nagy szerepet kap a megfigyelőkészség és a gyorsaság. A kártyalapokon kisebb-nagyobb buborékok nyüzsögnek a szivárvány minden színében, a te feladatod pedig az, hogy a különböző számértékkel rendelkező dobókockák segítségével sorrendbe állítsd őket a méretük alapján. Ha nagyon koncentrálsz és igazán odafigyelsz, megtalálod a helyes kombinációt, és megnyerheted a játékot!

6 éves kortól ajánljuk.

Navratil Dominika írása

Kapcsolódó cikkek