Az élet olyan, mint a szél

Innes Shona

Az élet olyan, mint a szél

Bolti ár: 2490Ft
Neked: 2117 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2014
32 oldal, 235x235 mm, Kemény borító  

Az élet olyan, mint a szél. A szél sem látszik szabad szemmel, ha ott van, mégis tudja az ember. Hova megy a szél, mikor nem látjuk, hogy mozog, zizeg tőle minden? Olyankor máshová megy innen. Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű. SHONA INNES, ausztrál klinikai és törvényszéki pszichológus maga is hosszú évek óta segít bajba jutott gyerekeknek, hogy feldolgozhassák traumáikat. KönyvTÁRS-sorozatában közérthetően, a legfiatalabbak nyelvén jár körül egy-egy fontos témát, mint a barátság, az élet elmúlása, a játszótéri helyzetek vagy az internet használata. AGÓCS ÍRISZ képei szívmelengetőek és elgondolkodtatóak. VARRÓ DÁNIEL verselése pedig mesterien könnyed és humoros. Ilyen az ideális KönyvTÁRS.

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A sorozatról

A Kolibri Kiadó sorozatában megjelent könyvek mindegyike az élet nagy kérdéseivel foglalkozik. A szocializáció, az osztozkodás, az elmúlás és a változás problémái, az emberi esendőség, az elalvás mind szerepet kapnak ezekben a nagyszerű történetekben, hogy a szülők és a gyerekek együtt, közösen tudják átbeszélni az esetleges problémákat, megvitatni a felmerült kérdéseket. Agócs Írisz és Szalma Edit rajzai harmonikus illusztrációt nyújtanak a történetekhez.
 • Innes Shona
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Minden, amit a barátságról tudni kell...
 • Innes Shona
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Az új KönyvTÁRS-sorozat kötetei közérthetően, a legfiatalabbak nyelvén jár körül egy-egy fontos témát, mint a barátság, az élet elmúlása, a játszótéri helyzetek vagy az internet használata.
 • Innes Shona
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű. Vagy mégis?
 • Ildikó Győri-Sárvári Töttős Györgyi
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Mesék a nemalvásról, az orvostól való félelemről, a dühkitörésekről, a vesztés nehézségéről és a mindennapi gyerekszülő konfliktusokról.
 • Both Gabi
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Amíg a háztartást vezetjük, a gyerekek általában unatkoznak és türelmetlenkednek Mit is tehetnénk, hogy ne romoljon el mindenki kedve? Hát meséljünk közben!
 • Szécsi Noémi
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Itt van végre egy nagyon vicces könyv az óvodások és az iskolások (és legfőképp a szülők) rémálmáról, a tetűről.
 • Carl-Johan Forssén Ehrlin
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Az év szenzációja, az a könyv, ami a fárasztó altatással járó küzdelmeket szeretetteljes, családi szertartásokká változtatja. Ez a világszerte gyermekek százezrein kipróbált újszerű módszer minden gyereket segít békésen álomba ringatni. Azt beszélik, Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisfia, György herceg is erre a mesére alszik el...

Cikkek

A megoldás négy nagy ölelés

Shona Innes és Agócs Írisz KönyvTÁRS sorozata

2015. február 4. - Pagony cimkék: jó könyv 5-8 

jNehéz, talán a legnehezebb feladat, de gyermekeinket - oly sok minden mellett - az érzelmek szövevényes világában is útjukra kell engednünk. Eljön a nap, amikor először csalódnak egy barátjukban, vagy egyedül érzik magukat egy közösségben, vagy felteszik a kérdést: “Anya, mi az a halál?” Ezekben a nehéz helyzetekben nyújt segítséget Shona Innes és Agócs Írisz KönyvTárs sorozata. A barátság olyan, mint a mérleghinta az emberi kapcsolatok, legfőképpen a barátság esetleges árnyoldalait mutatja meg. Az élet olyan, mint a szél a halál feldolgozásában segíthet. Az internet olyan, mint a pocsolya a gyermekek felügyelet nélküli internetezésének veszélyeire figyelmeztet. Valamint A játszótér olyan, mint a dzsungel az emberi személyiségek sokféleségéről, a közösségbe való beilleszkedés nehézségeiről szól. - Heltovics Évi ajánlója.