ez itt a kosarad
a termékeiddel

Máté Angi

Az emlékfoltozók

Illusztrátor: Rofusz Kinga

Magvető Kiadó, 2012

72 oldal, Kemény borító

Hogy kik is azok az emlékfoltozók? Talán két tündér. Vagy két rigó. Esetleg két kislány. Két tündérrigólány: a limonádéhajú és a faodúbarna. Amerre csak járnak, csodák történnek. Igazán nem kell hozzá sok. Elég egy tű meg egy cérna, és megfoltozzák a feledékeny roller és tölgyfa emlékeit. Egy horgászbot, és megcsiklandozzák a Holdat. Klakkognak és dübbögnek, de úgy, hogy a villamos kerekei szikrát hánynak. Erdőt szelídítenek és kinyitják a tengert; rókák és őzek a barátaik. Azt is megtudhatjuk: együtt mennyivel könnyebb és nehezebb élni, mint egyedül. A legjobb első prózakötetesnek járó Bródy Sándor-díjjal, valamint az IBBY Év Gyermekkönyve díjjal kitüntetett Máté Anginak a Magvetőnél ez a második kötete. Akár a Kapitány és Narancshalat, úgy ezt a mesekönyvét is az IBBY Év Illusztrátora díjas Rofusz Kinga rajzai teszik még szerethetőbbé.

Jelenleg nem rendelhető.

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Vacakolás nélkül nincs munka!

Rofusz Kinga az interjút szívesen csúsztatta volna tavaszra, mert épp úgy érzi: most a csapból is ő folyik. Bárcsak igaza lenne! Találkánkon nem volt nehéz egymásra hangolódnunk, bár életünkben először találkoztunk személyesen. Aki aznap vetett ránk egy pillantást a Szatyor bárban, meg lehetett győződve róla, hogy pasikról beszélgetünk, olyan hangosan kacarásztunk. De fiúk helyett talán azon nevettünk a legtöbbet, hogy egy jó kép elkészítése minden kínlódást és lemondást megér. - Gévai Csilla interjúja

A limonádéhajú és a faodúbarna

Rofusz Kinga illusztrátor a kötet bemutatóján azt mondta, hogy amikor a szöveget olvasta, rögtön megjelent előtte egy nagyon határozott színvilág, amin már nem tudott változtatni a munka közben, annyira összeforrt a szöveg világával.Ha lehunyom a szemem, és a rövid szövegek között muszáj néha lehunyni, hogy ülepedjen a sűrű szöveg, bennem is színekké áll össze ez a világ. Nem tudom pontosan megmondani, milyen szín ez: kétféle ragyogás.

További kapcsolódó cikkek...