Az utolsó pillanat aduász meglepetései

Ajándékok az egész családnak

cimkék: #karácsony #családi

Itt az utolsó pillanat, hogy az egész családnak találj egy csodálatos meglepetést! Ebben a szemlében mindent megtalálsz, amire a szeretteid vágynak. A kisebbeknek számtalan újdonságot, fergeteges meseregényeket, a sulisoknak önálló olvasós könyveket, izgalmas kalandregényeket, varázslatosan szép tündérmeséket, a család többi tagjának pedig verseket és szakácskönyvet .

Kattints és nézd meg, milyen meglepetésekkel készülünk az ünnepekre!

Pipp, Polli, Bot Benő és barátaik

Julia Donaldson neve lassan a magyar gyerekeknek is ismerősen cseng. De, ha úgy mondom, Pipp, Polli, Graffaló, Zog, vagy Gyuri az óriás, akkor tuti, hogy sok kicsinek felcsillan a szeme. A donaldsoni verses-mese tele van kalanddal, humorral és varázslattal, miközben Axel Scheffler felejthetetlen karakterei is olyan aromát adnak a mesevilágnak, amitől még a felnőttek sem szívesen hagyják abba a mesélést. Legújabb A badita patkány, személyes kedvencem a Macskazene, a legklasszikusabb A graffaló, a legnépszerűbb a hazai piacon pedig a Zog, a sárkány. Én mégis mindegyik mesét szívből ajánlom, nem lehet csalódni, Bot Benő története pedig a klasszikus angolszász karácsony elemeivel vezeti rá az olvasót a szeretet és összetartozás meghitt megtapasztalására. 

Tedd ezeket a csodálatos könyveket a kosaradba!


Szofival nem fogtok unatkozni!


Harcos Bálint Szofi-meséi első pillantásra egyszerű történeteknek tűnnek, amelyekben egy hebrencs kislányt igyekszik féken tartani az anyukája. Ám, ha jobban megnézzük, ennél sokkal többről van szó. Szofi segít a gyereknek, sőt a szülőknek is a határok megértésében és elfogadásában, miközben nem vitatja el az életerő, a kíváncsiság és a lendület jótékony hasznait a nevelésben. A könyvek egy olyan belső folyamatot szimbolizálnak, amiken minden gyerek végigmegy. Szofi a korlátlan gyermeki kíváncsiság és felfedezésvágy megtestesítője, aki folyamatosan mozgásban van – ez látszik Cristina Quiles, spanyol illusztrátor lendületes képein is.

A legújabb kötet, a Szofi a vidámparkban rengeteg csavart rejteget. Az önállóvá válás folyamatában már ott tart a kislány, hogy egyedül indul el otthonról szánkózni, és egy igazén fergeteges kalandban lesz része…


Kuflik hebrencs ünneplőknek

A kuflik képviselik a szertelen fantáziát
, ami minden egyes kufli-mesében bebizonyítja, hogy képes egy felejthetetlen, dramaturgiailag tökéletes történetté kerekedni. A könyvek tele vannak szuper karakterekkel, váratlan fordulatokkal, szertelen humorral, miközben mindig érvényesül a gyermeki nézőpont és logika. Rendeld meg a legújabb könyvet, A világ első kuflizenekarát, vagy a Kuflik a hóban-t, esetleg más klasszikus kufli-mesét!Tökéletes ajándék a nagymamáknak és unokáknak


Most jelent meg Pásztohy Panka, az egyik legnépszerűbb magyar szerző-illusztrátor saját mesékkel tarkított könyve Pesti mese - Nagymamáknak és unokáknak címmel. Ez a történet arra hivatott, hogy elmesélje a nagymama-unoka kapcsolat varázslatos erejét. A nagybetűkkel szedett meséket a nagyi is könnyedén felolvashatja, miközben a felmerülő kérdések és észrevételek kapcsán ő is elmesélheti a saját történetét, fontos gyökeret adva ezzel az unokájának. 

Ismerd meg a szerzőt és a nagymamáját, majd rendeld meg a könyvet most!


Tatu és Patu nélkül nincs hóbortos karácsony...

Tatunak és Patunak óriási a rajongótábora. Biztos, hogy sokan boldogok a hírtől, hogy a finn szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen két dilinyós hőse, a legújabb könyvében az ünnepekre készül. A Tatu és Patu csodálatos karácsonya természetesen egyáltalán nem szokványosan alakul. Vera barátnőjükhöz készülnek Szentestére, de egy véletlen folyamán eltévesztik a házszámot, és egy olyan házba térnek be, ahonnan a család Tenerifére utazott az ünnepekre. A fiúk azt hiszik, hogy Veráék még nem értek haza, ezért meglepetéssel készülnek a család számára. Abban viszont nem lesz köszönet. Lehet készíteni a rekeszizmokat, mert garantált a röhögés.

Rendeld meg ma a Tatu és Patu csodálatos karácsonyát 25% kedvezménnyel!


Igazi meseregény Berg Judittól – ovisoknak

Melyik ovis ne szeretne érdekességeket hallani a világról, a történelem izgalmas helyszíneiről és időszakairól? Hát még, ha két kis dínó kalandos meséi során derül fény a sok-sok érdekességre?! Berg Judit Két kis dínó-sorozata nem véletlenül az ovisok kedvence. (Igen, a dínó már hosszú í!) Trikó és a Nyamm, a zsírkrétakorból származó, öklömnyi méretű dínógyerekek komoly időutazó múlttal rendelkeznek. Ez a két kis állat úgy ugrál a történelmi korok között, mint más a játszótéren. Most jelent meg a Két kis dínó felfedezi Amerikát, ami egy igazi kultúrtörténeti csavargás. A dínókkal tartva megtudjuk, hogyan éltek akkortájt a spanyolok, amikor a legbátrabb felfedezések zajlottak. Először is Donna Lucia úrhölgy házába kerülve Antonio szakács segítségére sietnek. A Mátyás király udvarában tanult különlegesen finom receptekkel egészen Fülöp király konyhájáig repítik a szakácsot, és vele együtt magukat is. Innen már nem kell sokat ügyeskedniük ahhoz, hogy Kolumbusz hajóján találják magukat, és megkezdődjön a kalandos utazás... 

Rendeld meg a sorozatot, és a legújabb regényt!


A legszebb ajándék, amitől mindenki meghatódik

El tudod képzelni, milyen színű a boldogság? Sárga? Vagy esetleg kék? Vajon mindenki ugyanazt a színt választaná? Ezekre a kérdésekre felelgetnek a könyv lapjait kitöltő, különböző színű illusztrációk, melyek egy-egy boldog pillanatot mutatnak meg. A Milyen színű a boldogság? a Silent Book Contest nemzetközi képeskönyv pályázat döntőse lett, 2017-ben. Ahogy azt a pályázat elnevezése („silent book”, azaz „csendes könyv”) is jelzi, a versenybe olyan könyvterveket vártak, amelyek szöveg nélkül, kizárólag képek által mesélnek el egy-egy történetet – kihasználva a vizuális nyelvben rejlő lehetőségeket, és egyúttal megszüntetve a nyelvi akadályokat könyv és olvasó között. Így a mondanivaló, a képek közötti összefüggések felfedezése (és szavakba öntése) maga is egy játék, egy másfajta „olvasás”.

A képek mindenféle szöveg nélkül is teljes értékűek – mi mégis megkértünk egy költőt, Szabó T. Annát, hogy picit „illusztrálja” a képeket – szöveggel. A képek ihlették a verset: ez Szabó T. Anna olvasata, és nekünk nagyon tetszik ez az olvasat.

Most minden gyereket és felnőttet egyaránt arra biztatok, hogy a téli estéken bújjanak össze a gyönyörű, nagy alakú könyv felett, és merüljenek el Maros Krisztina képeiben!

Rendeld meg a könyvet most ajándékba!

A legfinomabb karácsonyi mézes puszedli receptért lapozz
ide! Ezekhez a puszedlikhez (amiket a gyerekkezek is könnyen meggyúrnak) Tandori medvés versei dukálnak!
A recept a Végtelen spagetti című családi szakácskönyvünkből van, amit itt tehetsz a kosaradba! Tökéletes ajándék mindenkinek, aki szeret a konyhában sertepertélni!

Szívet melengető klasszikust dolgozott át Boldizsár Ildikó, Holle anyó birodalma címmel. Egy gyönyörű művészi albumot vehet kezébe az olvasó: jelen esetben író és illusztrátor munkája ugyanolyan domináns. Míg Boldizsár Ildikó megtalálta azt a szemszöget, amiből a Grimm testvérek szépséges történetéhez tud hozzáadni valami újat, addig Szegedi Katalin rajzai egyszerűen lenyűgözőek.


Rendeld meg csak ma ezt a csodaszép könyvet 25% kedvezménnyel!

Szeretetetet ajándékba – Kisrigók - Három gyerek hazatalál

Hogyan beszéljünk az örökbefogadásról a gyerekeknek? Miként beszéljünk arról, mitől család egy család? Mit kezdhet egy átlagos gyerek azzal az információval, hogy vannak gyerekek, akiknek nincsenek szülei? Hányféle kötődés és kapcsolat létezik már a gyerekeink között és körül is? Paulon Viktória erről (is) mesél Kisrigók című könyvében, a meseregény zsenialitása mégis abban rejlik, hogy a gyerek hősökkel bármelyik kisgyerek, a felnőttekkel pedig bármilyen szülő azonosulhat.

"Melyik gyerek ne szeretne, Gigihez hasonlóan, nagyobbnak és ügyesebbnek látszani, mint amilyen, és ne félne elveszíteni szerető családját? Melyik gyerek ne palástolná olykor haraggal bizonytalanságát, és ne vágyna keretekre éppúgy, mint mindent megértő, szerető gondoskodásra, akárcsak Szaszka? Melyik gyerek ne áhítozna sokkal nagyobb szabadságra, mint ami gyerekként adatik neki, és ne próbálna kétségbeesésében elmenekülni a félelmetesnek tűnő ismeretlen elől, ahogy teszi ezt Csabó? És melyik gyerek ne hinne csodákban reménytelennek tűnő helyzetekben?" - írta Pulay Klára gyermekpischológus is a könyvről itt.

Ezzel a meseregénnyel igazi mélységre, meghittségre és szeretetre találsz. Szívből ajánljuk összebújós estékre.

Berg Judit ajánlóját itt olvasd el a könyvről, aztán rendeld meg a meseregényt itt!


Egy jó meseregény? Matyi és Sári rabul ejtenek...

A cseh klasszikus szerző, egyben költő és forgatókönyvíró Miloš Macourek 1926. december 2-án született Csehszlovákiában. A magyar olvasóközönség már 2005 óta élvezheti a cseh humor fékezhetetlen áradatát: először a Matyi és Sári az iskolában, majd a nyaral, a mindent megold, a világ körül, most pedig a történelemben című kötete jelent meg. Aki nem ismeri a két gézengúzt, és szereti a sodró nyelven megírt kalandos történeteket egy kis varászlattal megfűszerezve, azoknak kötelező a Matyi és Sári-sorozat. Ajánljuk azoknak, akik szerették A kis Nicolas-t, a Viplalát, vagy a Pettson és Findusz meséket.

Olvass bele, ismerd meg Matyit és Sárit! 

Rendeld meg a sorozatot az akcióban itt!


Tündérmese, nemcsak gyerekeknek - A Macskaherceg kilencedik élete

Mindenkinek gyönyörű ajándék, aki hisz a tündérekben és az efféle ósdi bolondságokban.

Volt egyszer egy vízi tündér és egy szobor. Amikor találkoztak… Na de hogyan találkozhatna a Dunában lakó tündér a kaput díszítő, földgömböt tartó szoborral? Talán a szíve húzza oda azt a tündért a partra, no meg hogy annyira vágyott egy katicás tornacipőre. Aztán egy kibicsaklott boka maradásra kényszerítette (vagy tényleg a szíve volt?). Vajon boldog lehet-e vízi tündér a szárazföldön vagy a szobor a tengerben? És boldog lehet-e egy másik tündér, Alinka a csélcsap, kódorgó, hűtlen Macskaherceg oldalán? Vajon képes-e bocsánatot kérni és hű maradni az egyik, és megbocsátani a másik? Kezdd el a könyvet itt!

Gimesi Dóra A Macskaherceg kilencedik élete című meséje az Aranyvackor pályázaton bukkant fel a könyvkiadók számára, és mire egy egész mesekönyvvé duzzad volna a történet – hauffi keretmesével, másik betétmesével – már több színházban is otthont kapott a színpadi feldolgozása, amit tizennégy éves kortól ajánlottak a közönségnek. Bár Szegedi Katalin felejthetetlen illusztrációival megelevenedő meséket már kisiskolás kortól fel lehet olvasni, ezek a varázsmesék alapvetően idősebbeknek is szólnak önismeretről, felnőtté válásról, szerelemről, hivatásról és megállapodásról.

Add ezt a csodálatos mesekönyvet azoknak a felnőtteknek, akik szeretik még szeretik a meséket!

Itt tudod megrendelni!


Ha önálló olvasás, akkor Most én olvasok!
Ismered a Tökmagok, Milu, vagy Az első bé osztály kalandjait? Most

Most én olvasok!-könyvsorozat arra vállalkozott, hogy az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, kalandos történetekkel, a kezdő olvasók igényeit figyelembe véve segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen a gyerekeknek, akkor tarts velünk!

Ismerd meg a könyveket
, és rendelj most kedvezménnyel olyan kezdő olvasós könyveket, amiknek örül a gyerek!


Az első detektívregény, ami rabul ejt

A négy madár titka


Berg Judit és Kertész Erzsi az utóbbi években sorra olyan fantasztikus történetekkel rukkolnak elő, amelyek teljesen magukba szippantják az olvasókat. Mind a Rumini-sorozatot, mind a Pantherát imádják a gyerekek, és a folytatásokat még mi, a Pagony dolgozói is alig bírjuk kivárni. Most pedig egy különleges könyvvel lepik meg a rajongókat. Itt A négy madár titka, ami legyen az első detektívregényed, mert, amikor figyelned kell minden szóra, észben tartanod minden szálat, akkor tuti, hogy nem fogod lerakni a könyvet!

Vigyázat, ha elkezded, lehet, hogy egy ültő helyedben kiolvasod a fa alatt!

Ismerd meg a könyvet és rendeld meg itt a karácsonyi akcióban!Panthera-sorozat könyvmolyoknak és kezdő könyvmolyoknak


Íme a könyv, ami függővé teszi a kiskamaszokat. A szerethető és hóbortos karakterekkel, a kiszámíthatatlan fordulatok egy olyan világba repítik az olvasót, ami tele van varázslattal, bölcsességgel és kalanddal. Egy maroknyi iskolás, egy fifikás portás néni és egy különleges masina a legmerészebb kincsvadászokat is tőrbe csalhatja. Legalábbis muszáj lesz valamit tenniük, ha túl akarják élni a hegymászó szakkört... Vajon hogy alakul a kis csapat sorsa? Vajon mi a Panthera titka? Szerezd meg a könyvet és függj a sorokon! Ha egy ízig-vérig feszültséggel teli kalandregényt keresel, akkor válaszd a Pantherát!

Ajándékozz egy a fantasy és az útinapló határán iszonyat érzékenységgel egyensúlyozó könyvet, ami az első perctől az utolsóig beszippantja az olvasóját, miközben nem riad vissza a lét fontos kérdéseinek a boncolgatásától sem. Minden 10-14 évesnek olvasnia kell!

Rendeld meg most a karácsonyi akcióban mind a két Panthera-könyvet!

Az aduász ajándék idén a Szívlapát!

Na igen, ezzel a versválogatással elérkeztél 2017 ajándéktusájának a csúcsára. A gyűjtemény nyolcvanöt köztünk élő szerző verseit öleli fel ciklusokba rendezve szerelemről, generációkról, gyökerekről, létről, költészetről és közéletről. Tökéletes ajándék  mindenkinek aki szereti az irodalmat, annak, aki szeretne egy átfogó képet kapni a kortárs líra csapásvonalairól, vagy annak, aki kamaszként, felnőttként hajlamos elidőzni az élet nagy kérdésein. A szerkesztővel, Péczeli Dórával itt beszélgettünk az antológia irányairól, ráadásul a kötetet Dániel András illusztrációi díszítik, aki első alkalommal kirándul a gyereknek szánt könyvektől az ifjúsági irodalom birodalmába. Vele itt beszélgettünk az antológiáról.

És ha ez nem elég, itt van 10 ok, amiért muszáj elolvasnod a Szívlapátot!

Rendeld meg ma 25% kedvezménnyel!

Ma rengeteg könyvet vásárolhatsz 25% kedvezménnyel. Rendeld meg Tatu és Patu csodálatos karácsonyát a Móra és a Pagony teljes kínálatát ma 25% kedvezménnyel itt!

Kapcsolódó cikkek