Babaház

cimkék: #kreatív #Eszter blog

Múlt héten babaházat készítettünk, most pedig néhány doboz segítségével be is rendezzük. Ezen a héten a gardrób és a nappali kerül sorra. Ha eddig nem gyűjtöttétek a gyufásdobozokat, akkor most itt az ideje elkezdeni, mert remek dolgokat lehet belőle alkotni. Hogy mást ne említsek, ott van például a komód, aminek fiókjait nem csak hogy ki-be lehet húzogatni, de sok-sok apróság is elfér benne.
Amire szükséged lesz: egy kisebb doboz
néhány gyufásdoboz
milton kapcsok
hurkapálca
színes magazin
textilmaradék
sniccer
olló
hobby ragasztó

Így készítsd el:

Szekrény: A sniccer segítségével vágj ajtót egy doboz hosszanti oldalára, és ha szükséges, ragaszd be a többi oldalát, hogy ne nyílhasson ki máshol. A dobozba ragassz kartonpapírból polcokat, ruhaakasztó rúd gyanánt pedig egy hurkapálcát rögzíts keresztbe. Egy magazin színes képeivel vond be a doboz külsejét, majd szúrj át egy milton kapcsot az ajtón, és a belső oldalon rögzítsd.

Komód: Ragassz egymásra néhány gyufásdobozt, és vond be színes papírral. A fiókokra rögzítsd milton kapcsot.


Kanapé: A háttámlához és az ülőrészhez ragassz össze két-két gyufásdobozt a legrövidebb oldaluknál, majd vond be textillel. Egy gyufásdoboz belsejét vágd ketté, ragassz azokra is textilt, és rögzítsd az ülőrész végeire. Végül a háttámlát ragaszd fel.

Fotel: Két gyufásdobozt vonj be textillel, majd ragaszd őket egymáshoz.

Asztal: Egy gyufásdoboz belsejét vond be színes papírral.

Kapcsolódó cikkek