Friss történetek, friss képek

Interjú Baranyai Andrással


Baranyai Andrással, a Csoda és Kósza és A rettentő görög vitéz illusztrátorával beszélgettünk a Könyvhétre megjelenő új Csoda és Kósza kapcsán.
tovább...

Thészeusz a szomszédból

Zalán Tibor - Baranyai András: A rettentő görög vitéz

Thészeusz a régi görögök idején erős férfi volt, hőstettet hőstettre halmozott, ő volt a legerősebb férfi a lapos földön, még a Minotauruszt is lecsapta, majd otthagyta a terhes és szerelmes Ariadnét Naxosz szigetén, hogy még pár hőstett elkövessen. Igazi férfihős, aki nem az eszével, hanem az erejével diadalmaskodik, érzelmei nem igen vannak, tetteit a sorsa és az istenek irányítják.

tovább...

Rettentő görög vitéz - kötetben

Zalán Tibor készülő könyvéből

Zalán Tibor jó érzékkel nyúlt a görög mitológiához, s dolgozta fel Thészeusz kalandjait ifjúsági darabjában, a Rettentő görög vitézben, melyből a Stúdió K színház készített a nézőközönséget és a szakmai közönséget is elbűvölő előadást.

A Pagony most arra vállalkozott, hogy Könyvfesztiválra megjelentesse a darabot könyv-alakban is. S hogy mindaz, amit a színészi és rendezői munka adott hozzá az előadáshoz, ne maradjon méltó helyettesítés nélkül, a könyvet a kitűnő illusztrátorra, Baranyi Andrásra bízták: az eredményt a Könyvfesztiválon ki-ki kezébe veheti - addig is Olvasósarok rovatunkban az első kalandot olvashatjátok Baranyai András rajzaival.


tovább...

Rettentő görög vitéz

1. kaland: Periphétész, a bunkós ember

Zalán Tibor darabja, a Rettentő görög vitéz a Stúdió K előadásában bűvölte el a néző- és a szakmai közönséget egyaránt. Régen nem aratott ifjúsági előadás ilyen babérokat. A Thészeusz kalandjaiból merítő darab a Pagony Kiadónál jelenik meg Könyvfesztiválra gyerekkönyvként Baranyai András rajzaival.

A kötetből most az első kalandot, Periphétész, a bunkós ember történetét olvashatjátok.


tovább...


tovább...

Nem kell a púder, nem kell a vaker!

Megjelent a Beszél a kéz sorozat legújabb kötete, a Vaker. Nem elégedett meg a Csimota kiadó azzal, hogy megálljon egy korosztálynál, hanem most a leginkább fiatalok által használt szlenges szavak és kifejezések kézjeleinek megismertetését tűzte ki célul. Mert ne gondolja senki, hogy abban a világban, ahol nincsenek hangos hangok, ne lennének olyan mondatok, mint kész, ennek lőttek, bebuktuk, utál, se kép, se hang, chatelni. A könyvet Baranyai András kifejező, és humoros rajzai kísérik.
tovább...