Belgrádi kalandok Ruminivel

Berg Judit útinaplója - Rumini szerbül

Rumini és én sokat köszönhetünk egymásnak. Ő tőlem kapta az életét, a barátait, a jó és rossz tulajdonságait, a kalandok javát. De azért nem mindent: írás közben sokszor önálló életre kel, és olyan helyzetekbe keveredik, amelyeket a kezdet kezdetén még én sem sejtek, nem is beszélve azokról az összelopkodott apróságokról, amelyekre nélkülem tesz szert utazásai során. De én is sokat kaptam tőle a közös kalandokon túl, neki köszönhetek rengeteg olvasót, ezer kedves meghívást, lelkes leveleket, rajzokat, ötletesebbnél ötletesebb ajándékokat, amelyekkel útjaim során a gyerekek leptek meg (Ruminis teáskészlet, kerámia egérkék, hajómakettek, hogy csak pár példát említsek). És Rumininek hála, sok értékes ember – pedagógusok, könyvtárosok, színházi-, filmes- és könyves emberek, zeneszerzők, újságírók lettek a barátaim vagy kedves ismerőseim.


tovább...

Így leszel konyhatündér Maszattal

olvasónk írta az új Maszat kötetről

Megjelent az új Maszat-könyv! Ez a hír két évvel ezelőtt még extázist váltott volna ki az akkor 2 éves Marci fiamból. Ahogy például a rendkívül visszafogott apja konkrétan transzba esett, amikor kijött a legújabb Maszat és azonnal elrohant megvenni. Hát igen, az épp beszélni tanuló Marci akkortájt egyszer szóról szóra felmondta a Maszat játszikból a Bújócskát a rokonoknak a tőlem hallott és tökéletesen lemásolt hanghordozással, én meg a szomszéd szobában szó szerint sírtam a röhögéstől. Az volt a Maszat-rajongás csúcspontja. - Emrich Kriszta ajánlója.


tovább...

Rumini színre lép

Rumini Ferrit-szigeten

Rumininek rengeteg gyerekrajongója van. De ne feledkezzünk meg a felnőttekről sem! Mert azért elég sok felnőttet is lázba hoznak a jó kis tengerészes-kalandos története, így a Rumini is. És nem csak a gyermeklelkűeket. Köztük Agócs Íriszt is, akiről tudtam, hogy Rumini-rajongó. Ezért kértem meg, hogy olvassa el nekünk az új Rumini könyvet, és írjon róla. Ő sutba dobta a határidős rajzolásokat, és rögtön behabzsolta Ruminit. Olvassátok el Agócs Írisz ajánlóját!
tovább...

Két kis dinó Budapesten

részlet Berg Judit legújabb könyvéből

Izgatott vagy és alig várod, hogy kezedbe vehesd a legújabb dinós könyvet? Akkor gyorsan olvasd el, miket művelt Trikó és Nyamm a vidámparkban! És ha te is annyira szereted a vattacukrot, mint ők, akkor megérted majd, hogy mit kerestek éjjel a fürdőszobában! Mindenesetre megették, amit találtak...


tovább...

Két kis dinó Budapesten

Berg Judit meseregénye (részlet)

Ugye, még sokan emlékeztek a két kis dinóra, Trikóra és Nyammra? Vagy éppen most ismerkedtek velük? Egyikük egy összetöpörödött triceratropsz, a másik viszont eleve kicsinek született, kevéssé félelmetes tirex. Nem árulom el, hogy kerültek Budapestre - aki olvasta az első részt, úgyis tudja, aki pedig nem, az gyorsan vágjon bele, hogy a Könyvfesztiválra ki tudja olvasni. Tudom, sokan várják a folytatást. Itt a következő fejezet! Kőszeghy Csilla pedig hősiesen rajzolja nektek a dinók kalandjait.
tovább...

Rumini Ferrit-szigeten

előadás a Magyar Színházban

Hétvégén Méhes László rendezésében bemutatták Berg Judit színdarabját, a főszerepben: Rumini! Ezeket a kalandokat egyik regényből sem ismerheted, hiszen egy teljesen új mű született és kelt életre a színpadon. Decemberre már sajnos nem nagyon van jegy, én is már csak januárra tudtam venni, de nagyon kíváncsi vagyok!

Berg Juditot faggattuk a próbákról, a bemutatóról, kedvenc jeleneteiről.

A darabból készül már a könyv is, Kálmán Anna színes rajzaival, keressétek majd az ünnepi könyvhéten!


tovább...

Hogyan kapjunk kedvet az evéshez?

Berg Judit: Meseleves

Ezekkel a gyerekekkel mindig csak a probléma van. Egyik hisztizik, másik nem eszik. És még szemtelenek, csúnyán is beszélnek, sokszor megfáznak télidőben. Ez a gyerekség bosszantó és imádnivaló egyszerre. Berg Judit Hisztimesék című könyvének folytatása, a Meseleves a rossz evők szüleinek segít megoldást találni. A kötet meséi sorra bizonyítják, hogy sikerül is neki, hiszen türelemmel, szeretettel és humorral, több nézőpontot felsorakoztatva közelíti meg ezt a bosszantó problémakört.


tovább...

Márpedig a dinók viccesek

Berg Judit: Két kis dinó a zsírkréta korban

Dinoszaurusz. Mi ugrik be rögtön? Félelmetesen fogcsattogtató, rémséges, egykor a bolygónkat uraló megalény. No meg a Jurassic Park méltán népszerű, ugyanakkor hátborzongató sorozata, de ez egy másik téma. Berg Judit két kis dinója egész más. A Két kis dinó a Zsírkréta korban lapjain bepillantást nyerhetünk a két vicces, kissé hebehurgya minidinó – Trikó és Nyamm – hétköznapjaiba.


tovább...

Dinólexikon

Berg Judit és Kőszeghy Csilla képes dinólexikonja

Nem tudod, kicsoda-micsoda a sztegoszaurusz? Hogy hívják a röpködő őshüllőket? Pedig egy mai kisiskolásnak járatosnak kell lennie dinó témában! Itt van tehát a Pagony dinólexikonja, amiből megjegyezheted, hogy melyik dinó kicsoda és miféle jellem. A mi házi dinóink pedig egy triceratopsz, Trikó, és egy tirex, Nyamm lesznek. Keresd kalandjaikat! Hátha még az is kiderül, hogy hogyan lesz a cinkeszaurusz.
tovább...