A kis dinók anyukái

interjú Berg Judittal

Aki figyelemmel kíséri Berg Judit írói tevékenységét, az tudhatja, vagy legalábbis sejtheti, hogy az egyes sorozatok az írónő melyik gyerekének kedvéért íródtak. A most megjelent ötlete Borinak köszönhető, hiszen ő a családban a nagy dinószakértő, tele fantasztikus ötletekkel, meg egy író anyával, aki mindezt formába is önti. A végeredmény egy könnyen olvasható, sziporkázó könyv lett.


tovább...

A játszó ember

Rumini színdarab

Ismerős a láthatatlanná tevő kalap? Berg Judit Rumini Ferrit-szigeten címmel írt egy darabot, és a Magyar Színházban már készülnek bemutatóra. Méhes László rendezővel beszélget Gyimesi Ágnes Andrea a jó és a rossz meséről, a megváltozott vizuális, akusztikus világról, a Rumini bemutatásának a körülményeiről, a happy-end szükségességéről.


tovább...

Ismerd meg A küldetést!

Egy hatalmas színes doboz, benne egy óriási térkép, jól ismert varázseszközökkel, sorsfordító kártyákkal,  mágnessel. Sok-sok ismerős helyszín, felfedezésre váró szigetek, hangulatos kikötők  és ezernyi kaland vár rád.

 

A küldetés csak rajtad áll, használd ki a szerencsédet, és jól taktikázz!

És persze a jó szél elengedhetetlen...

 


tovább...

Egy bőrönd könyv a nyaralóba

Berg Judit nyári olvasmányajánlója

Nálunk a nyári olvasmányok kigondolása meglehetősen összetett feladat: van, aki sokat és könnyen olvas, van, aki döcögősen, keveset, és persze kellenek nagy közös felolvasások, mesélések is, amikor akár órákra belefeledkezünk egy-egy történetbe egy nagy fa alatt, a pokrócon hasalva a kertben.
tovább...

Berg Judit és a Pagony

Ahogy kezdődött...- Kovács Eszter mesél

Mindig érdekes, hogy hogyan találkozik egy kiadó és egy szerző. Sokszor csak bandukolunk, ahogy Rumini Batka szigeten, de egyszercsak szembejön velünk valaki, és mindig ezek a legjobban sikerült találkozások. Berg Judit neve egybeforrt a Pagonnyal, és ha Pagony, akkor Rumini! Igen, már öt éves a Rumini, hiszen minden 2005-ben indult, amikor egy kézirat, saját rajzokkal hozzánk került.


tovább...

Rumini már Datolyaparton jár!

És töretlenül halad előre, hála Berg Juditnak, aki a vele készült interjúban nemcsak az írás nehézségeiről, hanem a lelkes segítőkről is vall, és elmeséli, mennyi minden készül még. A legújabb Rumini kapcsán néhány titkot elárul ugyan az új szereplőkről, de sajnos még mindig csak annyit tudunk Rinyáról, hogy ő a kedvenc figurája. Szerencsére, már csak nagyjából 26-ot kell aludni, és végre kézbe vehetjük a legújabb Ruminit!

 


tovább...

Utazások hete

Berg Judit naplója – 4.

„Ezen a héten annyi minden történt, hogy az eddigi szokásomtól eltérően napokra és címszavakra bontottam az eseményeket. Bár rengeteg élményben és örömben volt részem az elmúlt napok során, mégsem bánom, hogy erre a hetemre nem lehet a „szokványos” jelzőt húzni.” - Berg Judit naplója.
tovább...

Megjelent a Doktor Maszat

Berg Judit és Agócs Írisz könyvsorozata új kötettel bővült

Megjelent Maszat és Hóchóc kalandjainak újabb két epizódja: ahogy megszokhattátok, ebben a könyvben is két mesét olvashattok Maszatról. A címadó darabban Maszatnak meggyűlik a baja előbb az orvosságokkal, aztán makacs játszótársaival, de végül mindenki jól jár. A második mesében (Maszat az esőben) barátaival akcióba lép, hogy megmentsen néhány veszélyeztetett állatot.
tovább...

Könyves és színházas hét

Berg Judit naplója - 3.

"A mélypont az volt, mikor felháborodottan így szólt: „Anya, én ezt már tényleg nem értem. Mi az, hogy a sba?” Szaladtam, hogy segítsek neki. Ja, persze, hát a McDonald’sba mentek Clive-ék. Szegény Bori! De a kezdeti nehézségek közös áthidalása után tényleg egyedül olvasta végig a könyvet!"

Berg Judit e héten nyuszi-előajándékoz - mi mást, mint könyvet?


tovább...