Ha nem lehet (elég) házi kedvenced, olvass állatos könyveket, hogy te is átélhesd a gazdi szerepét!

Pagonyos gyerekek és felnőttek vallomása a kedvenc állatos könyveikről

2017. augusztus 2. - Zsani cimkék: Best of 

Bizony, nem mindenki tarthat otthon kutyát, cicát, vagy hörcsögöt... Sőt még tigrist, elefántot és pandát sem... Bosszantó egy helyzet ez, főleg ha egy mindenre elszánt kisgyereket nem tántoríthatnak el a szabályok attól a vágytól, hogy egy etológiai kutatólabor rezidenciájává alakítsa a családi otthont... Most a pagonyosok ajánlják neked a kedvenc állatos könyveiket, hogy a mesékkel és regényekkel végre befogadhasd az otthonodba a fél állatkertet...

Kortárs babakönyvek virágzása

Őrületes újdonságok 0-tól 5 éves korig

2017. július 20. - Zsani cimkék: Best of szemle 

A kicsiknek szóló lapozók műfaja felvirágzását éli a magyar gyerekkönyvpiacon. Rengeteg új izgalmas, színes könyvecske érkezett hozzánk: vannak egészen otthonosak, amik kedvesen szemléltetik a hétköznapi élethelyzeteket, vannak izgalmas grafikai megoldásokkal büszkélkedő szótanuló-böngészők, vannak, amik fejlesztik a tapintást és érzékelést, vannak progresszív magyar újdonságok, vannak humoros interaktív könyvek, frappáns rímes megoldások és klasszikus mesék újragondolva. A kicsik leghatékonyabb vizuális fejlesztése, ha megmutatod neki a milyen színes tud lenni, már a babakönyves paletta is. Vezesd be az apróságokat a gyerekkönyvek változatos világába, és szerettesd meg vele az élményt, amit a lapozgatás nyújt! 

Most a Pagony éles szemű válogatása következik más kiadók könyveiből. Lássuk!

Sorozatok akcióban

Te melyikre vagy rákattanva?

2017. július 6. - Zsani cimkék: Best of 

Miért szeretjük a sorozatokat? Például azért, mert a szívünkhöz nőtt szereplők sorsát sokkal tovább figyelemmel kísérhetjük, mint ha csak egyetlen regény szólna róluk, és azért, mert a téma sokkal mélyebb és részletesebb kifejtésére van lehetősége a szerzőknek, és így komplexebb világot teremthetnek az olvasó számára. Egy hosszú nyári vakáció pedig tökéletes alkalom arra, hogy belekezdjünk egy sorozatba, mert nem fogja elterelni a figyelmünket a kötelező feladatokról. Lássuk, melyek a mi nyári kedvenceink!

Szerezd be a kedvenc sorozatod következő kötetét július 12-ig 20% kedvezménnyel!

„amikor túl kell látnunk önmagunkon”

Interjú Monica Hessével

2017. június 1. - Pagony cimkék: TilosAzÁ Best of 

“Egy olyan törté­netet szerettem volna elmondani, ami egy kis személyes árulásból indul ki ennek a nagy történelmi eseménynek az árnyékában. A másodperc töredéke alatt hozott döntéseinket akartam ábrázolni, amik vagy nagy bátorságról tanúskodnak, vagy a gyávaság példái lesznek. Azt akartam bemutatni, hogyan lehetünk mindannyian hősök és bűnösök egyszerre.” Exkluzív interjú A kék kabátos lány szerzőjével, Monica Hessével

Régi-új klasszikusok

Friss és régi? Talált!

2017. május 18. - Zsani cimkék: Best of 

A klasszikusok nem véletlenül állják ki az idők vasfogát. Emlékszel Pöttyös Pannira? Mirr-Murr kalandjaira? Akár Tündér Lalára, vagy Winnetou-ra? Hát itt az idő, hogy nosztalgiázz! Sőt, mi több nosztalgiázz a gyerekeddel, meséld el neki a régi kedvenceid, hogy majd egyszer ő is lemesélhesse!

Kattints a szemlére és ismerd meg a legfrissebb klasszikusokat!

Sorozatok akcióban

Folytatólagos kalandok minden korosztálynak

2017. május 4. - Zsani cimkék: szemle Best of 

vonatnA sorozatokat mindenki szereti. Viszontlátni a kedvenc szereplődet, izgulni, hogy mi minden fog még történni vele és kötetről kötetre egyre mélyebben belemerülni a könyvek világába minden korosztálynak óriási élmény. 

Tarts velünk és ismerd meg a kedvenc sorozatainkat!

Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése

Tavaszi újdonságok IV.

2017. április 26. - Pagony cimkék: szemle TilosAzÁ Best of 

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.

Ha unod az életed, kicserélnéd egy másikra?

Az Ördögcsapás hősei megkapják a lehetőséget

2017. április 19. - Pagony cimkék: TilosAzÁ Best of 

Egy porfészekben élsz, a jövődet máris unod, a barátaidból eleged van. Valaki azt mondja, új sorsot kaphatsz, olyat, amilyenre vágytál.
Megkötnéd az alkut?

Az Ördögcsapás hősei megkötötték...

Ókori éhezők viadala, középkori dimenzióugrás, jövőbeli hackercsaták

Tavaszi újdonságok III.

2017. március 23. - Pagony cimkék: TilosAzÁ szemle Best of 

Ez a szemle olyan alternatív világokat ismertet meg veletek, amelyekben griffháton lovagolhattok, szörnyekkel csatázhattok, vagy birodalmakat dönthettek meg miközben fel sem álltok a fotelból.
Ha már unjátok a Harry Pottert és az Útvesztőt, de úgy gondoljátok, hogy helye van a fantáziátokban újabb és újabb univerzumoknak, nézzétek, milyen újdonságokat tartogatunk számotokra!

Mennyit kockáztatunk a szerelemért?

Tavaszi újdonságok II.

2017. március 10. - Pagony cimkék: szemle Best of 

Vége a tavaszi szünetnek, de ez nem azt jelenti, hogy vége a szabad olvasás időszakának. Az évszak a témát is kijelöli: mi mást is kaphatnánk le ilyenkor a polcról, mint egy megható, szenvedélyes kötetet. Ebben a szemlében azokat az újdonságokat találjátok, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak, és a barátság és a szerelem témakörében mozogva érzelmi hullámvasútra ültetik az olvasót is.

Szenvedélyes olvasásra fel!