Ha nem lehet (elég) házi kedvenced, olvass állatos könyveket, hogy te is átélhesd a gazdi szerepét!

Pagonyos gyerekek és felnőttek vallomása a kedvenc állatos könyveikről

Bizony, nem mindenki tarthat otthon kutyát, cicát, vagy hörcsögöt... Sőt még tigrist, elefántot és pandát sem... Bosszantó egy helyzet ez, főleg ha egy mindenre elszánt kisgyereket nem tántoríthatnak el a szabályok attól a vágytól, hogy egy etológiai kutatólabor rezidenciájává alakítsa a családi otthont... Most a pagonyosok ajánlják neked a kedvenc állatos könyveiket, hogy a mesékkel és regényekkel végre befogadhasd az otthonodba a fél állatkertet...
tovább...

Kortárs babakönyvek virágzása

Őrületes újdonságok 0-tól 5 éves korig

A kicsiknek szóló lapozók műfaja felvirágzását éli a magyar gyerekkönyvpiacon. Rengeteg új izgalmas, színes könyvecske érkezett hozzánk: vannak egészen otthonosak, amik kedvesen szemléltetik a hétköznapi élethelyzeteket, vannak izgalmas grafikai megoldásokkal büszkélkedő szótanuló-böngészők, vannak, amik fejlesztik a tapintást és érzékelést, vannak progresszív magyar újdonságok, vannak humoros interaktív könyvek, frappáns rímes megoldások és klasszikus mesék újragondolva. A kicsik leghatékonyabb vizuális fejlesztése, ha megmutatod neki a milyen színes tud lenni, már a babakönyves paletta is. Vezesd be az apróságokat a gyerekkönyvek változatos világába, és szerettesd meg vele az élményt, amit a lapozgatás nyújt! 

Most a Pagony éles szemű válogatása következik más kiadók könyveiből. Lássuk!
tovább...

Sorozatok akcióban

Te melyikre vagy rákattanva?

Miért szeretjük a sorozatokat? Például azért, mert a szívünkhöz nőtt szereplők sorsát sokkal tovább figyelemmel kísérhetjük, mint ha csak egyetlen regény szólna róluk, és azért, mert a téma sokkal mélyebb és részletesebb kifejtésére van lehetősége a szerzőknek, és így komplexebb világot teremthetnek az olvasó számára. Itt az idő, hogy belekezdjünk egy sorozatba, mutatjuk a kedvenceinket!
tovább...

„amikor túl kell látnunk önmagunkon”

Interjú Monica Hessével

“Egy olyan törté­netet szerettem volna elmondani, ami egy kis személyes árulásból indul ki ennek a nagy történelmi eseménynek az árnyékában. A másodperc töredéke alatt hozott döntéseinket akartam ábrázolni, amik vagy nagy bátorságról tanúskodnak, vagy a gyávaság példái lesznek. Azt akartam bemutatni, hogyan lehetünk mindannyian hősök és bűnösök egyszerre.” Exkluzív interjú A kék kabátos lány szerzőjével, Monica Hessével
tovább...

Régi-új klasszikusok

Friss és régi? Talált!

A klasszikusok nem véletlenül állják ki az idők vasfogát. Emlékszel Pöttyös Pannira? Mirr-Murr kalandjaira? Akár Tündér Lalára, vagy Winnetou-ra? Hát itt az idő, hogy nosztalgiázz! Sőt, mi több nosztalgiázz a gyerekeddel, meséld el neki a régi kedvenceid, hogy majd egyszer ő is lemesélhesse!

Kattints a szemlére és ismerd meg a legfrissebb klasszikusokat!
tovább...

Sorozatok akcióban

Folytatólagos kalandok minden korosztálynak

A sorozatokat mindenki szereti. Viszontlátni a kedvenc szereplődet, izgulni, hogy mi minden fog még történni vele és kötetről kötetre egyre mélyebben belemerülni a könyvek világába minden korosztálynak óriási élmény. 

Tarts velünk és ismerd meg a kedvenc sorozatainkat!
tovább...

Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése

Tavaszi újdonságok IV.

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.
tovább...

Ha unod az életed, kicserélnéd egy másikra?

Az Ördögcsapás hősei megkapják a lehetőséget

Egy porfészekben élsz, a jövődet máris unod, a barátaidból eleged van. Valaki azt mondja, új sorsot kaphatsz, olyat, amilyenre vágytál.
Megkötnéd az alkut?

Az
Ördögcsapás hősei megkötötték...
tovább...

Ókori éhezők viadala, középkori dimenzióugrás, jövőbeli hackercsaták

Tavaszi újdonságok III.

Ez a szemle olyan alternatív világokat ismertet meg veletek, amelyekben griffháton lovagolhattok, szörnyekkel csatázhattok, vagy birodalmakat dönthettek meg miközben fel sem álltok a fotelból.
Ha már unjátok a Harry Pottert és az Útvesztőt, de úgy gondoljátok, hogy helye van a fantáziátokban újabb és újabb univerzumoknak, nézzétek, milyen újdonságokat tartogatunk számotokra!
tovább...