Best of

Nincs és nem is kell happy end

Spoiler mentes kritika a Kevert-ről

2016. október 24. - Pagony cimkék: Best of TilosAzÁ 

Zelei Bori Kevert című novelláskötete a felnőtté válás előtti pillanatokról szól, a kamaszok problémáit egészen testközelből mutatja be, lélegzetelállítóan valós történetekkel.

Az otthon már mögötted van, s előtted a Világ

Miért imádjuk annyira Tolkient?

2016. október 24. - Pagony cimkék: Best of 

J. R. R. Tolkien a gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de amikor 1937-ben megjelent, azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett monumentális folytatása is, és azóta "a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A HOBBIT-ot és A GYŰRŰK URÁ-t, és azokra, akik eztán fogják elolvasni őket."
(Sunday Times)

Különleges könyvek

Kortárs mesék és versek

2016. október 24. - Zsani cimkék: jó könyv Best of 

kafA kortárs gyerekirodalom legjava: bölcselkedő kislányhang, komoly témák, mindig tökéletes ritmus, a fantázia teljes elszabadulása... Szemlénkben sorra vettük a kedvenc kortárs köteteinket, amibe régi kedvencek és sok-sok újdonság is belekerült. 

Frindt Julcsi és Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

Utolsó lehetőség!

Olvasásnépszerűsítés alsósoknak

2016. szeptember 29. - Zsani cimkék: hír Best of 

kamelenA 2016/17-es tanévben hatodik évadját kezdi a Kaméleon Olvasóklub levelezős játéka alsós gyerekeknek. Az Olvasóklub fő partnere az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, melynek alapítója, Erős Antónia híradós műsorvezető is támogatja az Olvasóklub célkitűzéseit, az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítését, a szövegértés fejlesztését, amely talán az egyik legfontosabb és egyben leghasznosabb készség, amivel a gyerekek rendelkezhetnek.

Merülj el a fantasztikum világában, oldd meg a rejtélyt!

Misztikus és fantasztikus detektív regények kamaszoknak

2016. augusztus 30. - Pagony cimkék: szemle Best of TilosAzÁ 

Különleges lények, mágikus világok, rejtélyes kalandok, hátborzongató események – ezek elmaradhatatlan kellékei egy jó fantasynak. Tolkien, Hoffmann, Lovecraft, Poe – csak pár név azok közül a kanonizált írók közül, akik maradandót alkottak a fantasztikus irodalom területén, és egy olyan folyamatot indítottak el, amelynek hatására napjainkban a fantasy műfaj nem csak a szépirodalom, de a számítógépes játékok és a filmipar területére is begyűrűzött, és világszerte milliók rajonganak érte. Lássuk, Harry Potter, A Gyűrűk UraA végtelen történet és társaik után milyen újdonságokért rajonghatunk!

TOP 7 beszólás a sulira

Tilosos karakterek őszinte vallomási az iskoláról

2016. augusztus 18. - Pagony cimkék: Best of TilosAzÁ 

Biztos utálod már, hogy mindenhonnan az ömlik: "mindjárt itt a szeptember és vele együtt az iskola". Olvasd el, mit gondol Bakos Virág a Stand-up-ból vagy Hanna az időfutárból a suliról. Te kire hasonlítasz leginkább?

Kimondom: elavultak

De kik azok a Booktuberek? 4. rész - Interjú György Teklával

2016. augusztus 29. - Eszteranna cimkék: Best of TilosAzÁ 

Vloggerek, Youtuberek, Booktuberek... De kik ők? A Booktuberek, azok vloggerek és egyben Youtuberek is, akik a YouTubeon teszik közzé a könyvekkel kapcsolatos videóikat.
Interjúsorozatunkban most megismerhetitek őket,

Csináld magad füzetborító egyszerűen és gyorsan!

Vissza a suliba - személyre szabott iskolaszerek I.

2016. augusztus 18. - Eszteranna cimkék: Best of Folyt. köv. TilosAzÁ 

Máris a hideg ráz a tanév közeledtétől? Dobd fel az unalmas szürke, őszi napokat saját készítésű füzetborítóval!
Légy egyedi, légy merész, légy vidám! Élvezd a tanulást és használd ki kreativitásodat!

Irány az ovi!

Oviba készültök? Hangolódjatok mesékkel!

2016. augusztus 18. - Zsani cimkék: Best of 3-6 

kifliLassan itt a szeptember, és a család napról napra izgatottabb. Gyakrabban kerül szóba az ovi, ahol heteken belül második otthonra találnak a kicsik. Ilyenkor jó, ha egy kicsit mesélsz is arról, mi vár rá. Még van időd, így tuti, hogy a ti tempótokban át tudjátok rágni a témát, és, ha egy kis szomorúsággal is jár, legalább annak is lesz tere, hogy együtt megéljétek. Így, mire elkezdődik az év, biztos, hogy valamivel könnyebb lesz. Neki is és neked is.

Hangold az agyad!

Fejlesztő füzetek szemléje

2016. augusztus 18. - Zsani cimkék: Best of 5-8 

oviJaj! Lassan kezdődik az iskola! Ha most mentek elsőbe, és félsz, hogy a gyereked, hogy fogja venni a nehézségeket, ne aggódj, most összeszedtem a legszuperebb koncentrációs feladatokat! Ezek a füzetek igazi játékok! Szerencsére ma már nem kell ott ülni a gyerekeknek a vonalvezető gyakorlatok fölött, hanem a fejlesztő kiadványok sok mozgásos, idegrendszert fejlesztő játékot is rejtenek.

Kövesd a nyomot, hallgass a szívedre!

Detektív regények lányoknak

2016. augusztus 10. - Pagony cimkék: Best of 

Különleges képességek, rejtélyes meghívók, szerepjátszás, autóversenyzés, családi balhé – ebben a válogatásban a mostanában megjelent legizgalmasabb kötetekről olvashattok egy rövid összefoglalást.

5+1 ok, hogy miért kötelező a Nick és Norah végtelen éjszakája

Mészáros Dorka ajánlója

2016. augusztus 10. - Pagony cimkék: Best of TilosAzÁ 

Ugyan nem újdonság ez a könyv, de a 16+-os korosztálynak kötelező! Még huszonhárom évesen is élveztem minden egyes sorát, ezt érdemes elolvasni, ha már voltál szerelmes – és az mindenki volt már... Nick és Norah egy olyan utazásra hív, aminek a végén másképp látod a dolgokat. Kicsit jobban. Szebben. És rájössz, hogy mi is a helyzet a világ széttöredezettségével...

Ha egy dolgot kérhetnék a jótündértől, az lenne, hogy minden nap megállíthassam az időt

De kik azok a Booktuberek? 3. rész - Interjú a KevinaZolvasó vloggerével

2016. augusztus 16. - Eszteranna cimkék: interjú Best of 

Vloggerek, Youtuberek, Booktuberek... De kik ők? A Booktuberek, azok vloggerek és egyben Youtuberek is, akik a YouTubeon teszik közzé a könyvekkel kapcsolatos videóikat.
Interjúsorozatunkban most megismerhetitek őket, harmadik kiszemeltünk Kormos Kevin.

Játékok igazi felfedezőknek!

A legszuperebb játékok, hogy kalandozva tanulhass!

2016. augusztus 4. - Zsani cimkék: szemle játék ismeretterjesztő Best of 

1Színek, hangok, szagok, bogarak, környezetismeret, állatok, városok, történelem – ebben a válogatásban olyan izgalmas játékokat találhattok, amelyek amellett, hogy szórakoztatnak, a kimeríthetetlen felfedezésvágyat is kielégítik és még fejlesztenek is. Meg tudod különböztetni a zajos utcát a mesebeli falutól? Szeretnéd fejleszteni a memóriádat, és érdekes tényeket megtudni különböző találmányokról? Vagy netán megszállott bogárrajongó vagy, aki közelről szereti szemlélni az ízelt lábakat és kitinpáncélokat? És azt vajon tudod, hogy a kamerát vagy a teafiltert találták fel előbb?

Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

10 ok, amiért Csernus Imre két új könyve minden kamasznak kötelező!

Megérkezett A Nő - Csajsziknak és A Férfi - Srácoknak

2016. augusztus 4. - Pagony cimkék: pszichológia Best of 

Senkinek sem kell bemutatni Dr. Csernus Imre pszichiátert. A Férfi és A Nő két sikerkönyve után most újabb két remek alkotását olvashatjuk, de ezúttal a kamaszok kerülnek terítékre. Csernus nem kegyelmez, de épp ez benne a jó, kimondja, amit ki kell. Ha érdekel a jövőd, akkor vedd kézbe életed irányítását most! Hidd el, szükséged van erre a két könyvre...