Különleges könyvek

Kortárs mesék és versek

A kortárs gyerekirodalom legjava: bölcselkedő kislányhang, komoly témák, mindig tökéletes ritmus, a fantázia teljes elszabadulása... Szemlénkben sorra vettük a kedvenc kortárs köteteinket, amibe régi kedvencek és sok-sok újdonság is belekerült. 

Frindt Julcsi és Navratil Dominika ajánlóját olvasod.
tovább...

Az otthon már mögötted van, s előtted a Világ

Miért imádjuk annyira Tolkient?

J. R. R. Tolkien a gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de amikor 1937-ben megjelent, azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett monumentális folytatása is, és azóta "a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A HOBBIT-ot és A GYŰRŰK URÁ-t, és azokra, akik eztán fogják elolvasni őket."
(Sunday Times)
tovább...

Utolsó lehetőség!

Olvasásnépszerűsítés alsósoknak

A 2016/17-es tanévben hatodik évadját kezdi a Kaméleon Olvasóklub levelezős játéka alsós gyerekeknek. Az Olvasóklub fő partnere az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, melynek alapítója, Erős Antónia híradós műsorvezető is támogatja az Olvasóklub célkitűzéseit, az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítését, a szövegértés fejlesztését, amely talán az egyik legfontosabb és egyben leghasznosabb készség, amivel a gyerekek rendelkezhetnek.
tovább...

Merülj el a fantasztikum világában, oldd meg a rejtélyt!

Misztikus és fantasztikus detektív regények kamaszoknak

Különleges lények, mágikus világok, rejtélyes kalandok, hátborzongató események – ezek elmaradhatatlan kellékei egy jó fantasynak. Tolkien, Hoffmann, Lovecraft, Poe – csak pár név azok közül a kanonizált írók közül, akik maradandót alkottak a fantasztikus irodalom területén, és egy olyan folyamatot indítottak el, amelynek hatására napjainkban a fantasy műfaj nem csak a szépirodalom, de a számítógépes játékok és a filmipar területére is begyűrűzött, és világszerte milliók rajonganak érte. Lássuk, Harry Potter, A Gyűrűk UraA végtelen történet és társaik után milyen újdonságokért rajonghatunk!
tovább...

Kimondom: elavultak

De kik azok a Booktuberek? 4. rész - Interjú György Teklával

Vloggerek, Youtuberek, Booktuberek... De kik ők? A Booktuberek, azok vloggerek és egyben Youtuberek is, akik a YouTubeon teszik közzé a könyvekkel kapcsolatos videóikat.
Interjúsorozatunkban most megismerhetitek őket,
tovább...

Hangold az agyad!

Fejlesztő füzetek szemléje

Jaj! Lassan kezdődik az iskola! Ha most mentek elsőbe, és félsz, hogy a gyereked, hogy fogja venni a nehézségeket, ne aggódj, most összeszedtem a legszuperebb koncentrációs feladatokat! Ezek a füzetek igazi játékok! Szerencsére ma már nem kell ott ülni a gyerekeknek a vonalvezető gyakorlatok fölött, hanem a fejlesztő kiadványok sok mozgásos, idegrendszert fejlesztő játékot is rejtenek.
tovább...

Csináld magad füzetborító egyszerűen és gyorsan!

Vissza a suliba - személyre szabott iskolaszerek I.

Máris a hideg ráz a tanév közeledtétől? Dobd fel az unalmas szürke, őszi napokat saját készítésű füzetborítóval!
Légy egyedi, légy merész, légy vidám! Élvezd a tanulást és használd ki kreativitásodat!
tovább...

TOP 7 beszólás a sulira

Tilosos karakterek őszinte vallomási az iskoláról

Biztos utálod már, hogy mindenhonnan az ömlik: "mindjárt itt a szeptember és vele együtt az iskola". Olvasd el, mit gondol Bakos Virág a Stand-up-ból vagy Hanna az időfutárból a suliról. Te kire hasonlítasz leginkább?
tovább...

Ha egy dolgot kérhetnék a jótündértől, az lenne, hogy minden nap megállíthassam az időt

De kik azok a Booktuberek? 3. rész - Interjú a KevinaZolvasó vloggerével

Vloggerek, Youtuberek, Booktuberek... De kik ők? A Booktuberek, azok vloggerek és egyben Youtuberek is, akik a YouTubeon teszik közzé a könyvekkel kapcsolatos videóikat.
Interjúsorozatunkban most megismerhetitek őket, harmadik kiszemeltünk Kormos Kevin.
tovább...