ez itt a kosarad
a termékeiddel

Finy Petra

Bögreúr meséi

Illusztrátor: Gyöngyösi Adrienn

Pozsonyi Pagony Kft, 2010

40 oldal, Kemény borító

Rufusz Rafael már elmúlt öt éves, de még mindig hatnak mondja magát, ha azt kérdezik tőle, mennyi idős. Szeretne már iskolás lenni. Meg szemüveges, és szívesen kopaszodna is... Már nagyon elege van ugyanis a buta óvodásokból, akik azt sem tudják, hogy melyik országban élünk. Egy iskolásnak nem kötelező például állandóan fésülködnie. Egy iskolásnak már aludnia sem szükséges délutánonként. Sőt, egy iskolásnak ennie sem kell, ha nem akar. Rufusz Rafael alvásproblémái az utóbbi időben teljesen megszűntek Lámpalánynak köszönhetően. Viszont a világ legrosszabb alvójából mostanra a világ legrosszabb evője lett. Egyáltalán nincsen étvágya. Se étkedve, se semmije, ami az étkezéssel kapcsolatos. És hogy pár falatot mégis le tudjon gyűrni, amikor a szülei étellel kínálják, életre hívta Bögreurat. Mert varázsolni azért nem felejtett el az elmúlt hat ónapban.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2250 Ft
1913 Ft (-15%)

Visszatérőben a könyvbemutatók varázsa!

Miért jár valaki mostanában könyvbemutatókra? Megmondom: hogy első kézből bizonyosodjék meg arról, hogy a könyv szerzője egész jól néz-e ki, egész jó-e a humora és egész élőben tud-e beszélni illetve rajzolni. Aztán egy gyermekkönyv bemutatóra egész nyugodtan elvihetjük magunkkal gyermekünket is, hogy aztán ő is eldönthesse, hogy ha felnő, akkor inkább mesekönyv író vagy rajzoló lesz-e. Amíg ezen gondolkodik, addig egy oroszlános párnán ülve végignézhet egy bábjelenetet Bögreúrral, ehet olivabogyót és mangót, esetleg telerajzolhatja a földre terített rajzlapot Rufusz Rafael vörös hajtincseivel.

Rufusz Rafael ezúttal nem eszik

A rafinált gyerekek tudják, hogy az alvással és az evéssel, jobban mondva a nem alvással és a nem evéssel lehet leginkább szekírozni a felnőtteket. Az igazán rafináltak pedig elegyítik a kettőt, hogy még akkor se legyen sikerélményünk, ha pár evőkanálnyi étket mégis csak sikerül bemotoroztatnunk, vonatoztatnunk, repülőztetnünk a delikvensek szájába. Próbálkozunk figyelemeltereléssel, átvágással, meséléssel, mókázással, szigorral, a legrosszabb pedig amit tehetünk, az az édességgel való megvesztegetés, de az igazán kitartó gyerekeknél még az sem fog beválni. Ekkor jönnek a témába vágó mesekönyvek, a hasonló problémával küszködő mesehősökkel, de nekem landolt már a fejemen Hisztimesék, úgyhogy tudom, ez sem működik mindenkinél. Azért azt sajnálnám, ha a Bögreúr meséi is tiltólistára kerülne, mert a mesék tényleg nagyon jók.

Mese a tündérről, aki nem evett mást, csak csokoládét

Rufusz Rafael alvásproblémái az utóbbi időben teljesen megszűntek Lámpalánynak köszönhetően. Viszont a világ legrosszabb alvójából mostanra a világ legrosszabb evője lett. Egyáltalán nincsen étvágya. Se étkedve, se semmije, ami az étkezéssel kapcsolatos. És hogy pár falatot mégis le tudjon gyűrni, amikor a szülei étellel kínálják, életre hívta Bögreurat. Mert varázsolni azért nem felejtett el az elmúlt hat hónapban. Finy Petra Bögreúr meséi című könyve október végén jelenik meg. Ebből adunk most egy kis ízelítőt.

További kapcsolódó cikkek...